Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021

63 νεκροί: Σμήνος μελισσών δολοφόνων αποδεκατίζουν την αποικία πιγκουίνων, στη Νότια Αφρική

 Δεκάδες αφρικανικοί πιγκουίνοι υπό εξαφάνιση προφανώς σκοτώθηκαν από ένα σμήνος μελισσών στη Νότια Αφρική την Παρασκευή.


Οι 63 πιγκουίνοι βρέθηκαν νεκροί την Παρασκευή σε αποικία στο Simonstown, κοντά στο Κέιπ Τάουν, σύμφωνα με δήλωση των εθνικών πάρκων της Νότιας Αφρικής (SANParks).

« Οι θάνατοι συνέβησαν ξαφνικά κάποια στιγμή μεταξύ Πέμπτης απόγευμα και Παρασκευή πρωί » και οι ειδικοί άρχισαν να ερευνούν τα αίτια του θανάτου, αναφέρει η ανακοίνωση.

« Οι νεκροψίες αποκάλυψαν ότι όλοι οι πιγκουίνοι είχαν πολλά τσιμπήματα μελισσών και πολλά νεκρά μελίσσια βρέθηκαν στο σημείο όπου είχαν πεθάνει τα πουλιά », πρόσθεσε.

Η προκαταρκτική έρευνα έδειξε ότι οι πιγκουίνοι πέθαναν μετά από τσίμπημα από μέλισσες του Ακρωτηρίου, ανέφερε το SANParks, αλλά τα δείγματα εξακολουθούν να δοκιμάζονται για να αποκλειστούν άλλες πιθανές αιτίες.

Η Alison Kock, θαλάσσια βιολόγος SANParks, ευχαρίστησε τους εταίρους της οργάνωσης, συμπεριλαμβανομένου του Southern African Foundation for the Conservation of Coastal Birds (SANCCOB) και της Πόλης του Κέιπ Τάουν, για τη βοήθειά τους στη διερεύνηση του « ασυνήθιστου γεγονότος. "

« Δεν βρέθηκαν πλέον νεκροί Αφρικανοί πιγκουίνοι στο χώρο και θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση » , δήλωσε ο Κοκ.

Την Κυριακή, ο κτηνίατρος Ντέιβιντ Ρόμπερτς από το SANCCOB δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP ότι τα τσιμπήματα των μελισσών έχουν βρεθεί γύρω από τα μάτια των πιγκουίνων.

« Αυτό είναι ένα πολύ σπάνιο περιστατικό. Δεν περιμένουμε να συμβαίνει συχνά, είναι τυχαίο » , δήλωσε ο Ρόμπερτς στο AFP.

Οι Αφρικανοί πιγκουίνοι είναι εγγενείς στις ακτές της Νότιας Αφρικής και της Ναμίμπια.

Είναι από τα μικρότερα είδη πιγκουίνων, γνωστά για τα ακανόνιστα σημάδια και τις δυνατές φωνές τους.

Το είδος βρίσκεται επίσης σε απότομη πτώση, από πληθυσμό άνω του ενός εκατομμυρίου στις αρχές του 20ού αιώνα σε μόλις 55.000 το 2010 - όταν κηρύχθηκαν σε είδος υπό εξαφάνιση.

strangesounds.org

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου