Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Η Κίνα αρχίζει να ευθανατίζει τις κατοικίδιες γάτες που έχουν προσβληθεί από τον COVID-19.


Η Κίνα αρχίζει να ευθανατίζει τις κατοικίδιες γάτες που έχουν μολυνθεί από τον COVID-19 |  Ρωσική άνοιξη


Οι αρχές της πόλης Χάρμπιν στη βόρεια Κίνα, χωρίς τη συγκατάθεση του ιδιοκτήτη, έκαναν ευθανασία σε τρεις από τις κατοικίδιες γάτες της που είχαν προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Αναφέρεται από τη βρετανική έκδοση του Independent.

Λίγο περισσότερο από μία εβδομάδα πριν, στις 21 Σεπτεμβρίου, ο ιδιοκτήτης των ζώων διαγνώστηκε με κορωνοϊό. Πριν φύγει για απομόνωση, η γυναίκα άφησε φαγητό και νερό για τα κατοικίδια ζώα. Και η τοπική υπηρεσία ελέγχου ασθενειών εξέτασε τις γάτες για COVID-19. Και έδωσε θετικό αποτέλεσμα.

Παρά τις διαδικτυακές εκκλήσεις του ιδιοκτήτη των ζώων, στις 28 Σεπτεμβρίου, ευθανατίστηκαν.

Σύμφωνα με τους υπαλλήλους της υπηρεσίας, πήραν αυτή την απόφαση επειδή "δεν υπάρχει επαγγελματική θεραπεία για ζώα που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό". Οι αρχές λένε ότι οι γάτες που φέρουν τον κορονοϊό θα αποτελούσαν απειλή για όλους τους κατοίκους του σπιτιού.

Παρά αυτές τις καλές προθέσεις, οι ενέργειες των υπαλλήλων των υπηρεσιών έχουν προκαλέσει οργή στα κινεζικά κοινωνικά μέσα.

"Ειλικρινά, αυτός είναι ένας ωμός, απλός και τεμπέλικος τρόπος να δείξουμε την εξουσία - μόνο για να αποφύγουμε την ευθύνη", είπε ένας χρήστης του Weibo.

Εν τω μεταξύ, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ο κίνδυνος μετάδοσης από τα κατοικίδια ζώα στους ανθρώπους είναι χαμηλός. Μέχρι στιγμής καθ 'όλη τη διάρκεια της πανδημίας, δεν έχουν υπάρξει επιβεβαιωμένες αναφορές ανθρώπινης μόλυνσης από γάτες, σε αντίθεση με την κατάσταση με την εκτρεφόμενη βιζόν στην Ευρώπη.


rusvesna.su
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ RUSVESNA : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου