Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Σχέδια πληθυσμιακής “αλώσεως” της Δ. Θράκης-”Θέλουμε την ελληνική Ιθαγένεια σε 60.000 Τούρκους”-Στόχος οι ελληνικές εκλογές.

Στόχος της Άγκυρας παραμένει η Δυτική Θράκη ειδικά μετά την παρουσία αμερικανικών βάσεων στην περιοχή.

Μέγας κίνδυνος έρχεται από την Δυτική Θράκη, αφού τα σχέδια των "φίλων του Ερντογάν" στην περιοχή φτάνουν μέχρι την ελληνική βουλή στις επερχόμενες εκλογές στην Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF) Χαλίτ Χαμπίπ Ογλού θέλει να δοθεί η ελληνική ιθαγένεια σε 60.000 Τούρκους, ενώ το μειονοτικό ΚΙΕΦ, κόμμα που ελέγχεται πλήρως από το τουρκικό προξενείο και τον Ταγίπ Ερντογάν, βάζει πλώρη για το ελληνικό κοινοβούλιο.

«Απαιτούμε από τη χώρα μας (Ελλάδα) να επιστρέψει την ιθαγένειά τους σε 60 χιλιάδες Τούρκους της Δυτικής Θράκης.Η Νέοι που ανήκουν στην Ελληνορθόδοξη μειονότητα σχεδιάζουν την εγκατάσταση τους στην Κωνσταντινούπολη, καθώς και οι Τούρκοι Δυτικής Θράκης, θύματα του 19ου άρθρου αναμένουν την επιστροφή της Ελληνικής τους υπηκοότητας”, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF) Χαλίτ Χαμπίπ Ογλού, σχολιάζοντας την είδηση τις εφημερίδας Μπιρλίκ σχετικά με την “Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινοπολιτών” (Ec.Fe.Con.), η οποία βοηθά τους νέους Έλληνες που επιθυμούν να εγκατασταθούν στην Κωνσταντινούπολη και να ενταχθούν στην Ελληνορθόδοξη μειονότητα.

«Στο πλαίσιο της αρχής της αμοιβαιότητας που καθορίστηκε με τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης του 1923, τα ίδια δικαιώματα παραχωρήθηκαν στην Τουρκική κοινότητα της Δυτικής Θράκης στη χώρα μας την Ελλάδα και στην Ελληνορθόδοξη μειονότητα, και τα ίδια ακριβώς στην μητέρα πατρίδα μας την Τουρκία.

Η Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινοπολιτών ενθαρρύνει τους νέους Έλληνες ως προς την εγκατάσταση τους στην Κωνσταντινούπολη και την ένταξή τους στην Ελληνορθόδοξη μειονότητα με το πρόγραμμα που διεξάγει σε συνεργασία με την μητέρα πατρίδα μας.

Για αυτό και εμείς απαιτούμε από τη χώρα μας (Ελλάδα), παίρνοντας ως παράδειγμα τη στάση της μητέρας πατρίδας(Τουρκία) , να επιστρέψει την ιθαγένειά σε 60 χιλιάδες Τούρκους της Δυτικής Θράκης, οι οποίοι αδίκως στερήθηκαν την υπηκοότητά τους σύμφωνα με το καταργημένο άρθρο 19 του Ελληνικού Νόμου περί Ιθαγένειας.», κατέληξε ο ίδιος.

Περιττό να τονίσουμε ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα  “άλωνε” πληθυσμιακά την Δυτική Θράκη με στόχο την είσοδο στην Βουλή μειονοτικού κόμματος , προωθώντας τα συμφέροντα της Τουρκίας στην Δυτική Θράκη και σε δεύτερο στάδιο την προσπάθεια αυτονομίας της περιοχής.

Η "τουρκοποίηση" της Θράκης είναι ένα σχέδιο που εδώ και καιρό προσπαθεί να υλοποιήσει η Άγκυρα, και το ΚΙΕΦ αποτελεί το ισχυρότερο όπλο της, εκμεταλλευόμενο τις μειονοτικές ψήφους.

Η σταθερή ενίσχυση του τουρκικού στοιχείου στη Θράκη και η ανοχή στην τουρκική προπαγάνδα αποτελούν ζητήματα που πρέπει να μπουν σε προτεραιότητα και να αντιμετωπισθούν άμεσα από την ελληνική ηγεσία.
Λάθη διαρκείας, εγκατάλειψη του πεδίου στο τουρκικό Προξενείο και στους μηχανισμούς του τουρκικού κράτους στην Θράκη, θα επιτρέψουν περαιτέρω τουρκική διείσδυση στην ευαίσθητη αυτή ελληνική περιοχή.

Το δόγμα όλων αυτών “φίλων” της Τουρκίας είναι ιδιαιτέρως επιθετική και είχε ως κύριο άξονα της την υποτιθέμενη καταπίεση και περιθωριοποίηση της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, ενώ καταβάλει πολλές προσπάθειες προκειμένου η μουσουλμανική μειονότητα να αναγνωριστεί ως τουρκική, κάτι που αποτελεί το πρώτο στάδιο για την “κοσοβοποίηση” της Δυτικής Θράκης.

pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου