Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

ΣΕΡΒΙΚΕΣ ΣΤΡΑΤΙΕΣ ΑΠΛΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΖΑΡΙΝΖΕ.

 Ο Σερβικός Στρατός μετακινεί τα άρματα μάχης και τα είδαν στο δρόμο από τη φρουρά της Ράσκα προς τη διοικητική γραμμή.

Ένα βίντεο με μια στήλη τεθωρακισμένων που, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ξεκίνησε από τη Ράσκα προς τη διοικητική γραμμή με το Κοσσυφοπέδιο και τη Μετόχια και τη διάβαση Jarinje, εμφανίστηκε στα κοινωνικά δίκτυα .

Πρόκειται για εκσυγχρονισμένα άρματα μάχης T-72 MS εξοπλισμένα με νέα οπτική και τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό μάχης, τα οποία αποτελούν μέρος της ρωσικής στρατιωτικής δωρεάς στη Σερβία.

Νωρίτερα, δύο σερβικά "Miga 29" πέταξαν πάνω από το Jarinje λίγο πριν το μεσημέρι, το οποίο χαιρέτησαν από τους Σέρβους που εμπόδισαν τη διέλευση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εισαγωγή της αμοιβαιότητας για τις πινακίδες κυκλοφορίας και την παρουσία ειδικών μονάδων της Rosso στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο.

Χθες , ελικόπτερα του Σερβικού Στρατού "Mi-35" περιπολούσαν στον εναέριο χώρο πάνω από το Jarinje, το οποίο επίσης χαιρετίστηκε δυνατά από τους συγκεντρωμένους Σέρβους.

Μονάδες του Σερβικού Στρατού στις φρουρές της Ράσκα και της Νόβι Παζάρ βρίσκονται σε αυξημένη πολεμική ετοιμότητα εδώ και μέρες, διότι με αυτόν τον τρόπο το κράτος θέλει να στείλει ένα σαφές μήνυμα ότι το πογκρόμ του Σερβικού λαού στο Κοσσυφοπέδιο και τη Μετόχια δεν θα επαναληφθεί.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Αλεξάνταρ Βούλιν, δήλωσε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών με τις μονάδες του και τον Σερβικό στρατό είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε κλιμάκωση, αλλά επίσης ότι θα κάνει τα πάντα για να αποτρέψει τυχόν συγκρούσεις και να διατηρήσει τα πάντα ειρηνικά.

Ο Γουίν τόνισε ότι οι ένοπλες μονάδες της Πρίστινας πρέπει να αποσυρθούν από το βόρειο Κοσσυφοπέδιο και τη Μετόχια.

kurir.rs

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΡΒΙΚΗ KURRIR: Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου