Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021

Προειδοποίηση! 5 ημέρες πριν από την οικονομική κατάρρευση - Οι τράπεζες θα καταρρεύσουν πολύ σύντομα - Έρχεται χάος: Χωρίς τράπεζες, χωρίς δημόσιες εγκαταστάσεις, χωρίς φαγητό και συμμορίες απελπισμένων ανθρώπων.

κατάρρευση

Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες βιώσουν μια τρομακτική οικονομική κατάρρευση (και σίγουρα θα συμβεί), θα προκαλέσει αυτό μια πλήρη και ολοκληρωτική κατάρρευση της κοινωνίας; Θα βιώσουμε έγκλημα, βία, ταραχές και κοινωνικές αναταραχές σε μια κλίμακα που δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία των ΗΠΑ; Πριν απορρίψετε τέτοιες έννοιες ως απόλυτη ανοησία που ονειρεύτηκαν μερικοί μπλόγκερ με πολύ χρόνο στα χέρια τους, ίσως θα πρέπει να σκεφτείτε τι λέει ένας από τους μεγαλύτερους οργανισμούς αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας στον κόσμο. Σύμφωνα με μια έκθεση για το κρατικό χρέος της Moody's, οι πέντε μεγαλύτερες χώρες με πιστοληπτική ικανότητα στον κόσμο (συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών) κινδυνεύουν να αυξήσουν το κόστος του χρέους και θα πρέπει να εφαρμόσουν σχέδια λιτότητας που απειλούν την «κοινωνική συνοχή». Σε περίπτωση που αναρωτιέστε τι συμβαίνει όταν η «κοινωνική συνοχή» αρχίζει να καταρρέει λόγω οικονομικών παραγόντων, απλά δείτε τα πρόσφατα παραδείγματα στην Ισλανδία και την Ελλάδα.

Αυτό είναι ένα δύσκολο θέμα, γιατί οι άνθρωποι είτε δεν θα το πιστέψουν είτε δεν είναι ικανοί επειδή τους λείπει η γνώση για να κατανοήσουν αυτά που λέγονται. Όταν καταλαβαίνετε ότι η χώρα μας μπορεί να λειτουργήσει μόνο βάσει χρέους/πιστώσεων και όχι φυσικών δολαρίων, βλέπετε τελικά ότι οι ΗΠΑ είναι ένα τεράστιο σχέδιο Ponzi που δεν βασίζεται σε τίποτα περισσότερο από την ικανότητά μας να δανειζόμαστε χρήματα. Η ιδιότητά μας ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα μας επέτρεψε να δανειστούμε χρήματα που δεν έχουμε.

Η κυβέρνηση λέει ότι υπάρχουν 10 τρισεκατομμύρια δολάρια στο τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ που μπορούμε να πάμε και να τα αποσύρουμε εύκολα. Πώς μπορεί να είναι αλήθεια όταν υπάρχουν μόνο 1,4 τρισεκατομμύρια πραγματικά χρήματα σε κυκλοφορία (δολάρια και νομίσματα) και περισσότερα από τα μισά από αυτά είναι εκτός των ΗΠΑ. Αυτό δεν περιλαμβάνει τα δέκα τρισεκατομμύρια περισσότερα που χρωστάμε σε άλλες χώρες που έχουν αγοράσει το χρέος μας. Εάν όλοι οι πιστωτές μας έρχονταν και ζητούσαν τα χρήματά τους ταυτόχρονα, θα υπήρχε λιγότερο από 1 δολάριο για κάθε $ 1000 δολάρια που χρωστούσαν. Η παγκόσμια οικονομία καταρρέει. Όλες οι μεγάλες αυτοκρατορίες που βασίζονται σε νομίσματα fiat τελειώνουν με αυτόν τον τρόπο. Οι άνθρωποι με τους οποίους μιλάω όπως η γυναίκα μου και οι φίλοι μου δεν έχουν ιδέα τι έρχεται.

Εδώ είναι το σενάριο.   «Οι κυβερνητικές υπηρεσίες αντιμετωπίζουν δυσκολίες στις πληρωμές τους. Οι κυβερνήσεις των κρατών εκδίδουν κουπόνια για να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους. Η Κοινωνική Ασφάλιση των ΗΠΑ καθυστερεί να εκδώσει τις πληρωμές της σε συνταξιούχους και άτομα με ειδικές ανάγκες. Πολλές τράπεζες εκδίδουν προειδοποιήσεις για ρευστότητα. Οι τιμές των τροφίμων κλιμακώνονται ανά ώρα. Αντί να μιλούν για το τελευταίο παράλογο τηλεοπτικό ριάλιτι, όλοι μιλούν για πληθωρισμό, χρήματα, μαζικές απολύσεις κλπ. Είναι 5 ημέρες πριν από την οικονομική κατάρρευση ». 

Η τρέχουσα ύφεση/κατάθλιψή μας σέρνεται αργά σε αυτό το σημείο προς μια κακή έκβαση. Παρόλο που πιστεύω ότι οι ΗΠΑ και ο Καναδάς απέχουν ακόμη 3 έως 5 χρόνια από την οικονομική κατάρρευση, πιστεύω ότι η κατάρρευση έρχεται. Το ευρώ θα καταρρεύσει πρώτα. Η Ελλάδα, η Βενεζουέλα και η Ισπανία έχουν ήδη καταρρεύσει. Η Ιταλία και η Πορτογαλία σύντομα θα καταρρεύσουν. Έχοντας αυτή τη διορατικότητα, προετοιμάζομαι δυναμικά τα τελευταία 2 χρόνια.

Κατά τη διάρκεια αυτών των τελευταίων 2 ετών, έχω σκεφτεί συχνά πώς θα ήταν οι τελευταίες 5 ημέρες πριν από την κατάρρευση. Επειδή οι κυβερνήσεις θα κάνουν τα πάντα και τα πάντα για να καθυστερήσουν την έναρξη μιας οικονομικής κατάρρευσης, όπως θα έπρεπε, πιστεύω ότι το πρόβλημα θα φτάσει σε ένα δραματικό σημείο, όπου η οικονομία θα πέσει από το κατώφλι πολύ γρήγορα. Με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ να έχει ελλείμματα 1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων τα τελευταία 3 χρόνια, πόσο μπορεί να συνεχιστεί αυτό; Κάποια στιγμή, καμία ξένη κυβέρνηση ή εσωτερική οντότητα δεν θα θέλει να αγοράσει ομοσπονδιακό χρέος των ΗΠΑ. Στη συνέχεια, η μόνη επιλογή είναι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να δημιουργήσει τεχνητό χρήμα, που δεν θα υποστηρίζεται από φορολογικά έσοδα ούτε από οποιοδήποτε ενσώματο περιουσιακό στοιχείο, προκειμένου η Fed να αγοράσει ομοσπονδιακό χρέος των ΗΠΑ. Κάποια στιγμή, η συνεχής έγχυση νομισμάτων fiat θα προκαλέσει μια περίοδο υπερπληθωρισμού.

Τι θα συμβεί αν η οικονομία των ΗΠΑ καταρρεύσει;

Εάν η οικονομία των ΗΠΑ καταρρεύσει, δεν θα έχετε πρόσβαση σε πίστωση.

Οι τράπεζες θα κλείσουν. Αυτό σημαίνει ότι η ζήτηση θα ξεπεράσει την προσφορά τροφίμων, φυσικού αερίου και άλλων αναγκών. Εάν η κατάρρευση επηρεάσει τις τοπικές κυβερνήσεις και τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, τότε νερό και ηλεκτρικό ρεύμα δεν θα είναι πλέον διαθέσιμα. Καθώς οι άνθρωποι πανικοβάλλονται, η αυτοάμυνα γίνεται πιο σημαντική. Η οικονομία επανέρχεται σε μια παραδοσιακή οικονομία, όπου εκείνοι που  καλλιεργούν, ανταλλάσουν τρόφιμα  με άλλες υπηρεσίες.

Η οικονομική κατάρρευση των ΗΠΑ θα δημιουργούσε παγκόσμιο πανικό. Η ζήτηση για το δολάριο και τα αμερικανικά Treasurys θα πέσει κατακόρυφα. Τα επιτόκια θα εκτιναχθούν στα ύψη. Οι επενδυτές θα σπεύδουν σε άλλα νομίσματα, όπως το γιουάν, το ευρώ ή ακόμη και το χρυσό. Θα δημιουργούσε όχι μόνο πληθωρισμό, αλλά υπερπληθωρισμό καθώς το δολάριο έγινε φτηνό.

Πότε θα καταρρεύσει η οικονομία των ΗΠΑ;

Οποιοδήποτε από τα ακόλουθα έξι σενάρια θα μπορούσε να δημιουργήσει οικονομική κατάρρευση.

Εάν το δολάριο ΗΠΑ χάσει γρήγορα την αξία του, θα δημιουργούσε υπερπληθωρισμό.
Μια τράπεζα θα μπορούσε να αναγκάσει τις τράπεζες να κλείσουν ή ακόμη και να βγουν εκτός λειτουργίας, διακόπτοντας τον δανεισμό και ακόμη και τις αναλήψεις μετρητών.

Το διαδίκτυο θα μπορούσε να παραλύσει με έναν υπερ-ιό, αποτρέποντας μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και διαδικτυακές συναλλαγές.
Τρομοκρατικές επιθέσεις ή ένα τεράστιο εμπάργκο πετρελαίου θα μπορούσαν να σταματήσουν τα διακρατικά φορτηγά. Τα παντοπωλεία σύντομα θα είχαν τελειώσει από τρόφιμα.

Η εκτεταμένη βία ξεσπά σε ολόκληρη τη χώρα. Αυτό μπορεί να κυμαίνεται από ταραχές στο εσωτερικό της πόλης, εμφύλιο πόλεμο ή ξένη στρατιωτική επίθεση. Είναι πιθανό ότι ένας συνδυασμός αυτών των γεγονότων θα μπορούσε να συντρίψει την ικανότητα της κυβέρνησης να αποτρέψει ή να ανταποκριθεί σε μια κατάρρευση.
Ορισμένοι πιστεύουν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, ο πρόεδρος ή μια διεθνής συνωμοσία οδηγούν τις Ηνωμένες Πολιτείες προς την οικονομική καταστροφή. Εάν συμβαίνει αυτό, η οικονομία θα μπορούσε να καταρρεύσει σε μόλις μία εβδομάδα. Αυτό συμβαίνει επειδή βασίζεται στην εμπιστοσύνη ότι τα χρέη θα εξοφληθούν, τα τρόφιμα και το φυσικό αέριο θα είναι διαθέσιμα όταν το χρειάζεστε και ότι θα πληρωθείτε για τη δουλειά αυτής της εβδομάδας. Εάν ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι από αυτό σταματήσει ακόμη και για αρκετές ημέρες, δημιουργεί μια αλυσιδωτή αντίδραση που οδηγεί σε γρήγορη κατάρρευση.

Πώς να προετοιμαστείτε για μια κατάρρευση.

Είναι δύσκολο να προστατευτείτε πλήρως από μια οικονομική κατάρρευση των ΗΠΑ, επειδή μπορεί να συμβεί χωρίς προειδοποίηση.

Στις περισσότερες καταστροφές, οι άνθρωποι επιβιώνουν μέσω της γνώσης, της εξυπνάδας τους και βοηθώντας ο ένας τον άλλον. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κατανοήσει βασικές οικονομικές έννοιες, ώστε να μπορείτε να δείτε προειδοποιητικά σημάδια αστάθειας.

Δεύτερον, διατηρήστε όσο το δυνατόν περισσότερα ρευστά περιουσιακά στοιχεία, ώστε να μπορείτε να τα αποσύρετε μέσα σε μια εβδομάδα. Εκτός από την κανονική δουλειά σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε δεξιότητες που θα χρειαζόσασταν σε μια παραδοσιακή οικονομία, όπως η γεωργία, το μαγείρεμα ή η επισκευή.

Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας είναι σε ισχύ σε περίπτωση που χρειαστεί να φύγετε από τη χώρα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Για να είστε απόλυτα προετοιμασμένοι, ερευνήστε τώρα τις χώρες στόχους και ταξιδέψτε εκεί για διακοπές, ώστε να εξοικειωθείτε με τον προορισμό σας.

Διατηρήστε τον εαυτό σας σε άριστη φυσική κατάσταση. Γνωρίστε βασικές δεξιότητες επιβίωσης, όπως αυτοάμυνα, χορτονομή, κυνήγι και γεωργία. Εξασκηθείτε τώρα με εκδρομές κάμπινγκ. Αν μπορείτε, μετακινηθείτε κοντά σε ένα προστατευόμενο άγριο ζώο σε εύκρατο κλίμα. Με αυτόν τον τρόπο, εάν συμβεί κατάρρευση, μπορείτε να ζήσετε από τη γη σε μια σχετικά ακατοίκητη περιοχή.

Όσο για τα μετρητά, είναι σχεδόν άσκοπο να τα έχουμε σε πραγματική οικονομική κατάρρευση, διότι η αξία του μπορεί να αποδεκατιστεί. Ο χρυσός δεν βοηθά πολύ γιατί είναι βαρύς στη μεταφορά και άχρηστο σε πραγματικές συνθήκες επιβίωσης. Αλλά θα ήταν καλό να υπάρχει μια αποθήκη χαρτονομισμάτων και χρυσών νομισμάτων 20 δολαρίων, για κάθε ενδεχόμενο. Κατά τη διάρκεια πολλών καταστάσεων κρίσης, αυτές ήταν αποδεκτές δωροδοκίες.

Ακολουθούν ορισμένοι βασικοί δείκτες που έχουμε εισαγάγει τις τελευταίες 5 ημέρες.

  1. Οι τιμές του χρυσού και του αργύρου θα αντιμετωπίσουν σοβαρές μεταβολές των τιμών.Ο αργυρος θα παρουσιάσει αλλαγές στην τιμή των $ 5 ανά ημέρα. Ο χρυσός θα έχει ταλάντευση 100 $ και άνω την ημέρα. Οι καθημερινοί άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων των μη προετοιμασμένών, θα αρχίσουν να δίνουν προσοχή στην τιμή του χρυσού και του αργύρου. Ο χρυσός και το ασήμι θα είναι καθημερινές ειδήσεις σε διάφορα μέσα ενημέρωσης.
  2. Υπάρχει συζήτηση στα μέσα ενημέρωσης και σε κυβερνητικές πηγές σχετικά με τη διεξαγωγή αργίας, καθώς οι τράπεζες δείχνουν έντονο άγχος από επισφαλή δάνεια και εξαργύρωση καταθέσεων.
  3. Η τιμή των πυρομαχικών θα αυξηθεί δραματικά, καθώς οι καθημερινοί άνθρωποι σπεύδουν να αγοράσουν πυρομαχικά.
  4. Τα καταστήματα πυροβόλων όπλων θα είναι γεμάτα με κόσμο, κοιτάζοντας να κάνουν αγορές της τελευταίας στιγμής.
  5. Τα αγαθά και άλλα αποθηκεύσιμα τρόφιμα θα έχουν έλλειψη, καθώς οι άνθρωποι αρχίζουν να αποθηκεύουν τρόφιμα.
  6. Οι άνθρωποι θα μείνουν σπίτι από τις δουλειές τους, αν έχουν δουλειά, φοβούμενοι ότι θα είναι μακριά από τις οικογένειές τους. Οι άνθρωποι θα ανησυχούν για μια σοβαρή αύξηση της εγκληματικότητας, καθώς περισσότεροι άνθρωποι γίνονται απελπισμένοι.
  7. Τα καταφύγια αστέγων και οι τοπικές φιλανθρωπικές οργανώσεις τροφίμων κατακλύζονται από τη ζήτηση. Τα άρθρα ειδήσεων θα δείχνουν τις σειρές των ανθρώπων που περιμένουν δωρεάν κρεβάτι ή δωρεά. Θα προκύψουν ουρές για αγορά ψωμιού, καθώς οι κυβερνήσεις θα αρχίσουν να μοιράζουν τρόφιμα σε απελπισμένους ανθρώπους.
  8. beforeitsnews.com
  9. ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου