Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

Έκθεση: Η Πολεμική Αεροπορία θα είναι έτοιμη να πλήξει το Ιράν σε 2 χρόνια.

 Έκθεση: Η Πολεμική Αεροπορία θα είναι έτοιμη να πλήξει το Ιράν σε 2 χρόνια 1

Τζετ Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας (Αρχείο: Peter R. Foster IDMA/Shutterstock.com)

Η ισραηλινή αεροπορία αναμένεται να είναι έτοιμη για επίθεση στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν εντός 2 ετών, αναφέρει ο στρατιωτικός αναλυτής Άλον Μπεν-Ντέιβιντ.

Οι IDF θα επενδύσουν δισεκατομμύρια τα επόμενα χρόνια για την ανασυγκρότηση των δυνατοτήτων επίθεσης, αφού τα σχέδια επίθεσης στο Ιράν σταμάτησαν την τελευταία δεκαετία, ανέφερε η έκθεση του Channel 13 .

Τον Αύγουστο, ο αρχηγός του επιτελείου των IDF, Αβίβ Κοτσάβι, αποκάλυψε ότι ο στρατός επιταχύνει τον επιχειρησιακό σχεδιασμό ενάντια στο πυρηνικό έργο της Τεχεράνης.

Παράλληλα, το Ιράν βρίσκεται σε επιφυλακή για ενέργειες δολιοφθοράς στις πυρηνικές του εγκαταστάσεις, ανέφερε ο σχολιαστής των αραβικών υποθέσεων Χέζι Σιμάντοφ, επικαλούμενος πηγές αραβικών πληροφοριών. Η Mossad αναδιάρθρωσε τις μονάδες της τον περασμένο χρόνο για να ενισχύσει την ικανότητα του Ισραήλ να διαταράξει το πρόγραμμα της Τεχεράνης, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση.

Ωστόσο, οι Ιρανοί αξιωματούχοι εξακολουθούν να ανησυχούν και να προετοιμάζονται για ένα πιθανό στρατιωτικό χτύπημα, είπε ο Σιμάντοφ. Η Τεχεράνη ενίσχυσε την αεροπορική άμυνα γύρω από πυρηνικούς χώρους τους τελευταίους μήνες, ενώ ισχυρίστηκε ότι αναβάθμισε τις αμυντικές της δυνατότητες.

israelradar.com

AΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ISRAEL RADAR : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου