Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021

Η Ρωσία προειδοποίησε για τον κίνδυνο προδοσίας του Ερντογάν λόγω της Δύσης.

 Η Ρωσία έχει προειδοποιηθεί για τον κίνδυνο προδοσίας του Ερντογάν από τη Δύση |  Ρωσική άνοιξη

Η Άγκυρα θα γυρίσει εύκολα την πλάτη της στη Μόσχα εάν θεωρήσει ότι οι σχέσεις με τη Δύση είναι πιο συμφέρουσες. Ο πολιτικός επιστήμονας Παύλος Αντωνόπουλος γράφει σχετικά σε ένα άρθρο για την πύλη InfoBrics.

Οι Ρώσοι και Τούρκοι πρόεδροι Βλαντιμίρ Πούτιν και Ρετζέπ Ερντογάν θα συναντηθούν στο Σότσι στις 29 Σεπτεμβρίου για να συζητήσουν τις διμερείς σχέσεις, καθώς και την κατάσταση στη Συρία.

«Ανακύπτει το ερώτημα εάν η Μόσχα πρέπει να εμπιστευτεί την Άγκυρα, ειδικά δεδομένου του γεγονότος ότι η φιλική ρητορική του Τούρκου ηγέτη συχνά αντικαθίσταται από εχθρική», λέει ο ειδικός. 

Σύμφωνα με τον Αντωνόπουλο, τα συμφέροντα των δύο χωρών συγκρούονται σε πολλές περιοχές του πλανήτη: ο Πούτιν προσπαθεί να διατηρήσει την ειρήνη στη Συρία και ο Ερντογάν, με τη βοήθεια της ήπιας δύναμης και του στρατού, θέλει να επιστρέψει τις πρώην οθωμανικές κτήσεις.

Ο πολιτικός επιστήμονας σημείωσε ότι η Τουρκία προσπαθεί απεγνωσμένα να γίνει μεγάλη δύναμη, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι η παρουσία της στη δημοκρατία της Μέσης Ανατολής εξαρτάται πλήρως από τη βούληση της Ρωσίας. Επιπλέον, η Άγκυρα επιδιώκει να αλλάξει την ισορροπία δυνάμεων στην Υπερκαυκασία και τη Λιβύη προκειμένου να αποδυναμώσει την επιρροή της Μόσχας, πρόσθεσε.

Παρά τις πολλές αντιφάσεις μεταξύ των δύο δυνάμεων, έχουν μια πραγματική ευκαιρία να εμβαθύνουν τους δεσμούς και τη συνεργασία, υπενθύμισε ο Αντωνόπουλος.

Νωρίτερα, ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι η Άγκυρα θα λάβει σύντομα μέτρα για τη δημιουργία μιας πλατφόρμας έξι χωρών για την επίλυση των περιφερειακών προβλημάτων. Μπορεί να υποτεθεί ότι αυτές οι έξι χώρες είναι η Τουρκία, η Ρωσία, το Ιράν, η Γεωργία, το Αζερμπαϊτζάν και η Αρμενία, γράφει ο ειδικός.

«Ενώ οι προτάσεις του Ερντογάν για δημιουργία περιφερειακής πλατφόρμας για την επίλυση προβλημάτων είναι ένα θετικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, δεδομένης της σταθερής ανασφαλούς συμπεριφοράς και της προδοσίας του στο παρελθόν, η Μόσχα, αφενός, θα αγκαλιάσει ένα τέτοιο μπλοκ με ενθουσιασμό, αλλά θα έχει επίσης το φόβο, γνωρίζοντας ότι η Τουρκία πολύ συχνά στρέφεται εύκολα προς τη Δύση », συμπλήρωσε ο ειδικός.

rusvesna.su

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ RUSVESNA :Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου