Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

Τoyota: Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν θα κυριαρχήσουν ποτέ στην αγορά.

 Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν έχουν ελπίδα να κατακτήσουν την παγκόσμια αγορά, σύμφωνα με τον εγγονό του ιδρυτή της Toyota. Ο πρόεδρος της Toyota προέβλεψε πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα καταφέρουν να κατακτήσουν το 30% της παγκόσμιας αγοράς. Ο Akio Toyoda ανέφερε ότι τα παραδοσιακά αυτοκίνητα που καίνε καύσιμα αλλά και τα υβριδικά και τα οχήματα με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου θα καλύψουν το υπόλοιπο ποσοστό της αγοράς.

Παράλληλα σημείωσε ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν έχουν απήχηση επειδή ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι στον κόσμο ζουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Κατά τη διάρκεια επιχειρηματικής εκδήλωσης νωρίτερα αυτό τον μήνα, ο εγγονός του ιδρυτή της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο, ανέφερε ότι ο περιορισμός των επιλογών των καταναλωτών και της δυνατότητας να ταξιδεύουν με την κατασκευή ακριβών αυτοκινήτων δεν είναι η απάντηση.

«Δεν είναι η μόνη λύση που θα μπορούσε να έχει η αγορά αυτοκινήτων. Οι πελάτες - και όχι οι κανονισμοί ή η πολιτική - θα πρέπει να πάρουν αυτή την απόφαση. Οι κινητήρες θα παραμείνουν σίγουρα», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Η Toyota έχει μείνει πίσω στην τεχνολογία μπαταριών, μη εμπιστευόμενη τη χημεία ιόντων λιθίου και ελπίζοντας ότι ο κόσμος θα υιοθετήσει την υβριδική τεχνολογία της ως οικολογικό πρότυπο. Τα ηλεκτρικά οχήματα αναμένεται να εξασφαλίσουν το 23,5% του μεριδίου της παγκόσμιας αγοράς μέχρι το 2025, σύμφωνα με την EVvolumes.com.

Με πληροφορίες από Telegraph

lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου