Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024

Χεζμπολάχ-Πολισάριο-Χούθι και Ιράν απειλούν την Μεσόγειο-Βρετανός στρατιωτικός: Τρομοκράτες μπορούν να κλείσουν και το Γιβραλτάρ.

Ανίερος άξονας Χούθι-Πολισάριο ( Μαρόκο) την οποία θα συμπληρώσει η γνωστή μας Χεζμπολάχ ενώ όλους αυτούς τους πατρονάρει το Ιράν που έχει και αυτό αυτοκρατορικά σχέδια για την Μεσόγειο Θάλασσα.

Πιθανό σχέδιο συνεργασίας Τριών τρομοκρατικών οργανώσεων, οι οποίες διαθέτουν και ένοπλη πολιτοφυλακή, με την υψηλή εποπτεία του Ιράν ( που διαθέτει βαλλιστικούς πυραύλους) αποκαλύπτει ουσιαστικά Βρετανός στρατιωτικός ειδικός.

Μιλάμε για την ανίερη συμμαχία Χούθι-Πολισάριο ( Μαρόκο) την οποία θα συμπληρώσει η γνωστή μας Χεζμπολάχ.
Στόχος είναι το Σουέζ και το Γιβραλτάρ, μιλάμε δηλαδή για τα στρατηγικά σημεία εισόδου και εξόδου χιλιάδων πλοίων κάθε εβδομάδα, και ένα πλήγμα θα κτυπούσε καίρια το δυτικό σύστημα εξουσίας και εμπορίου, προκαλώντας τρομερές συνέπειες.

Βρετανός στρατιωτικός: Τρομοκράτες μπορούν να κλείσουν και το Γιβραλτάρ.

“Το Ιράν μπορεί να επιδιώξει να καλύψει την απειλή για κλείσιμο του Στενού του Γιβραλτάρ, εάν το Ηνωμένο Βασίλειο αντεπιτεθεί στη δύναμη των ανταρτών Χούθι για επιθέσεις με drone και πυραύλους σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα”, προειδοποίησε ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας.

Ο Υποστράτηγος ε.α Τσίπ Τσάπμαν (Chip Chapman), δεν είναι ένα τυχαίος Αξιωματικός, αφού ο ίδιος ήταν πρώην επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής στο Υπουργείο Άμυνας.

Ο Τσάπμαν ανέφερε: «Ένα από τα πράγματα που θα μπορούσαν να γίνουν…αν λάβετε τους Χούτι ως μια από τις δυνάμεις πληρεξουσίου του Ιράν, είναι ότι μπορεί να κλείσουν το στενό του Γιβραλτάρ.

Μπορεί να πείτε ότι δεν έχουν την ικανότητα να το κάνουν αυτό, αλλά έχουν επίσης μια φιλική δύναμη στο Μαρόκο με το όνομα Μέτωπο του Polisario.Έτσι, αν και μπορεί να φαίνεται απίθανο, δεν σημαίνει ότι δεν θα συμβεί», τόνισε ο ίδιος.

Σε μια συζήτηση με Βρετανό παρουσιαστή Τζάγκομπ Ρεεις-Μόγκ (Jacob Rees-Mogg), είπε: «Νομίζω ότι φτάνουμε στο στάδιο όπου, ένας από τους τύπους με τους οποίους συνεργαζόμουν ήταν ο πρώην διοικητής της Centcom, Στρατηγός Φρανκ Μανκέζι, την στιγμή που ως Βρετανία έχουμε θέση στην επιχείρηση Operation Prosperity Guardian.

"Αυτό που πιθανότατα θα κάνουμε στο μέλλον είναι επιθετικές ενέργειες.Δηλαδή, θα αναλάβουμε επιθετική δράση εναντίον των Χούτι, με στόχο να καταστρέψουμε τους πυραύλους Κρουζ και τις τοποθεσίες ραντάρ τους, για να προσπαθήσουμε να τους αποτρέψουμε περαιτέρω.

Υπάρχει πάντα ένας κίνδυνος εάν προχωρήσετε σε μια παρατεταμένη εκστρατεία, επειδή έχουμε από το 2015 την Επιχείρηση Decisive Storm σε συνεργασία με την Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ στην Υεμένη, η οποία δεν είναι ούτε αποφασιστική ούτε καταιγίδα»", και πρόσθεσε: «Στην ουσία, αυτό που έλεγαν οι Χούτι ότι είναι μέρος του θεάτρου πολέμου εναντίον των Ισραηλινών, είναι αλήθεια. Και από τη δική τους και από την ιρανική προοπτική, αυτή είναι μια ενότητα μετώπων και ένας άξονας γύρω από τους Ισραηλινούς», κατέληξε ο ίδιος.

Η Χεζμπολάχ και τα σχέδια για χάος σε Μέση Ανατολή και Μεσόγειο.

Αμερικανοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι υπάρχει αυξανόμενος κίνδυνος οι λιβανέζοι μαχητές της Χεζμπολάχ να χτυπήσουν Αμερικανούς στη Μέση Ανατολή — και ενδεχομένως να χτυπήσουν εντός των Ηνωμένων Πολιτειών, είπαν στο POLITICO τέσσερις αξιωματούχοι που γνωρίζουν τις μυστικές υπηρεσίες.

Η υποστηριζόμενη από το Ιράν Ένοπλη ομάδα πιθανότατα θα στόχευε πρώτα το αμερικανικό προσωπικό στη Μέση Ανατολή, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ συλλέγουν δεδομένα για τη Χεζμπολάχ που υποδηλώνουν ότι θα μπορούσε να εξετάζει το ενδεχόμενο επιθέσεων τόσο σε αμερικανικά στρατεύματα όσο και σε διπλωματικό προσωπικό στο εξωτερικό, δήλωσαν δύο από τους αξιωματούχους.

Μιλάμε για ένα τρομοκρατικό άξονα που ενδέχεται να βάλει “φωτιά” σε Μέση Ανατολή και Μεσόγειο, μόνο και μόνο για να επιτεθεί κατά ΗΠΑ-Ισραήλ.
Πρόκειται φυσικά για ένα εφιαλτικό σενάριο, που θα μπορούσε να τινάξει στον αέρα τις οικονομίες των χωρών της περιοχής, και αν απειλήσει και την Ελλάδα.

pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου