Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024

Προφητείες Ενώχ: Η Δευτέρα Παρουσία μπορεί να μην είναι η επιστροφή του Θεού, αλλά μια εισβολή εξωγήινων.


Γιατί απαγορεύτηκε το Βιβλίο του Ενώχ από την Εκκλησία;  Περιγράφει πράγματι το βιβλίο περιπτώσεις απαγωγής από εξωγήινους που συνέβησαν πριν από χιλιάδες χρόνια;

Γιατί απαγορεύτηκε το Βιβλίο του Ενώχ από την Εκκλησία; Περιγράφει πράγματι το βιβλίο περιπτώσεις απαγωγής από εξωγήινους που συνέβησαν πριν από χιλιάδες χρόνια; Και είναι αλήθεια ότι περιέχει πληροφορίες για το εξωγήινο παρελθόν μας και το κλειδί για το μέλλον της ανθρωπότητας;

Η αρχαιότερη Βίβλος στον κόσμο.

Στην Αιθιοπία, σε έναν από τους ναούς, φυλάσσεται το πιο πολύτιμο ιερό του Χριστιανισμού - το Ευαγγέλιο του Garima. Δύο βιβλία με πλούσια εικονογράφηση χρονολογούνται από τον έκτο αιώνα μ.Χ. Αυτή είναι ίσως η παλαιότερη και πιο πλήρης Βίβλος στον κόσμο. Και η Αιθιοπική Εκκλησία είναι μια από τις πρώτες χριστιανικές εκκλησίες.

Είναι περίεργο το γεγονός ότι η Βίβλος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αιθιοπίας διαφέρει από τις Αγίες Γραφές που γίνονται αποδεκτές σε άλλες χριστιανικές ονομασίες. Η εκδοχή της για την Παλαιά Διαθήκη περιλαμβάνει ένα μυστηριώδες κείμενο γνωστό ως Βιβλίο του Ενώχ. Η Αιθιοπική Εκκλησία θεωρεί το Βιβλίο του Ενώχ κανονικό, αλλά άλλες Εκκλησίες δεν το κάνουν.

Απήχθη από τους «θεούς»

Συγγραφέας του βιβλίου είναι ο Εβραίος πατριάρχης Ενώχ, ο προπάππους του Νώε, αυτός που έχτισε την κιβωτό πριν από τον Μεγάλο Κατακλυσμό. Πιστεύεται ότι ο Ενώχ ήταν αθάνατος και ο Κύριος τον πήρε στον Παράδεισο ζωντανό.

Στο βιβλίο του, ο Ενώχ γράφει ότι όταν ήταν 12 ετών, όλοι οι χωρικοί άκουσαν έναν θόρυβο ένα βράδυ. Δύο άγγελοι κατέβηκαν από τον ουρανό και ένας από αυτούς είπε στον Ενώχ: «Μη φοβάσαι, άνθρωπε», και ανέβηκαν στον ουρανό με ένα πύρινο άρμα.

Ο Ενόχ είδε κάτι που δεν μπορούσε να περιγράψει. Φυσικά, δεν ήξερε τι είναι διαστημόπλοιο, έτσι έγραψε για ιπτάμενα σπίτια από κρύσταλλο και ο Ενόχ είδε τον πλανήτη Γη από κάτω του. Αυτή φαίνεται να είναι μια από τις πρώτες ιστορίες στην ανθρώπινη ιστορία απαγωγής από εξωγήινους.

Γιατί απαγορεύτηκε το Βιβλίο του Ενώχ από την Εκκλησία;  Περιγράφει πραγματικά το βιβλίο περιπτώσεις απαγωγής ανθρώπων από εξωγήινους που συνέβησαν πριν από χιλιάδες χρόνια; -2

Οι υποστηρικτές της θεωρίας της παλαιοεπαφής πιστεύουν ότι το Βιβλίο του Ενώχ είναι ένα από τα πιο πειστικά κείμενα που λέει για την εμφάνιση εξωγήινων. Αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση μοναδική. Παρόμοιες ιστορίες διατηρήθηκαν σε πολλούς άλλους αρχαίους πολιτισμούς. Αυτό δείχνει ότι τα λόγια του Ενώχ μπορούν να είναι αξιόπιστα.

Πολλά αρχαία κείμενα μιλούν για ανθρώπους που ανεβαίνουν στον ουρανό και μετά επιστρέφουν. Για παράδειγμα, στην Αρχαία Ελλάδα υπάρχει ένας θρύλος για τον Γανυμήδη, τον οποίο σήκωσε ο αετός του Δία. Παρόμοιοι θρύλοι μπορούν να βρεθούν στα έπη της Αρχαίας Κίνας, της Αρχαίας Αιγύπτου, των Σουμερίων και άλλων λαών. Όλες αυτές οι ιστορίες είναι παρόμοιες, αλλά δεν περιέχουν τις λεπτομέρειες που αφθονεί το Βιβλίο του Ενώχ.

Οι στίχοι του όχι μόνο αποδεικνύουν την ύπαρξη εξωγήινων, αλλά δείχνουν και μια άλλη πλευρά του Θεού. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Εκκλησία αποφάσισε να αποκλείσει το Βιβλίο του Ενώχ από τη Βίβλο· αποδείχθηκε ότι ήταν πολύ ακραίο για τους χριστιανούς εκείνης της εποχής.

Θεϊκοί Παρατηρητές.

Σύμφωνα με το Βιβλίο του Ενώχ, δεν ήταν όλοι οι Άγγελοι αγγελιοφόροι του Θεού. Η καλύτερη απόδειξη για αυτό είναι η περιγραφή των πλασμάτων που ονομάζονται Φύλακες.

Το Βιβλίο του Δανιήλ λέει για μια συγκεκριμένη ομάδα αγγέλων τους οποίους ο Θεός διέταξε να διδάξουν την ανθρωπότητα. Φρόντισαν τον κόσμο μας και έλεγχαν την ανάπτυξη του πολιτισμού μας. Ο Δανιήλ ανέφερε μόνο εν συντομία αυτά τα όντα, ενώ στον Ενώχ οι Φύλακες ή Φύλακες του Ουρανού έγιναν ένα από τα κύρια θέματα. Αυτοί οι «Άγγελοι» δεν είναι στην πραγματικότητα πνευματικά όντα, αλλά πραγματικά όντα. Η Αγία Γραφή μιλάει για αυτό αρκετά ξεκάθαρα και ξεκάθαρα. Δεν είναι από τον κόσμο μας, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να ονομαστούν με ασφάλεια εξωγήινοι.

Στο Βιβλίο του Ενώχ, μόνο 200 Παρατηρητές κατέβηκαν στη Γη. Οι ηγέτες τους ήταν ο Shamhazai και ο Azazel, ο οποίος αργότερα έγινε γνωστός ως Lucifer. Οι Guardians είχαν μια πολύ λαμπερή εμφάνιση και ένα από τα ονόματά τους ήταν οι Shining Ones. Ο Ενόχ, περιγράφοντάς τους, είπε ότι οι Φύλακες ήταν δύσκολο να τους δούμε, άστραψαν τόσο έντονα.

Γιατί απαγορεύτηκε το Βιβλίο του Ενώχ από την Εκκλησία;  Περιγράφει πραγματικά το βιβλίο περιπτώσεις ανθρώπινης απαγωγής από εξωγήινους που συνέβησαν χιλιάδες χρόνια πριν; -3
Η εκδοχή ότι οι Φύλακες ήταν εξωγήινοι φιλοξενούμενοι επιβεβαιώνεται από τη μαρτυρία του προφήτη Ηλία. Ανέβηκε επίσης στον Παράδεισο με ένα πύρινο άρμα. Ο Ηλίας ήταν μεγάλος προφήτης, πολύ ανώτερος από άλλους προφήτες. Είχε έναν υπέροχο μανδύα που μπορούσε να γιατρεύει τους αρρώστους και να ανασταίνει νεκρούς.

Η Βίβλος αναφέρει πυρίμαχα άρματα περισσότερες από μία φορές. Προφανώς μιλάμε για κάποιο είδος οχήματος, ένα διαστημόπλοιο. Σύμφωνα με τις ιουδαιοχριστιανικές πεποιθήσεις, η ψυχή ανεβαίνει στον Παράδεισο μετά το θάνατο, αλλά η Βίβλος περιέχει πολλά παραδείγματα ανάληψης ενός ζωντανού ανθρώπου. Εκτός από τον Ενώχ και τον Ηλία, το ίδιο συνέβη και στον Ιησού.

Τι είπε το βιβλίο για τους Γίγαντες;

Στα μέσα του περασμένου αιώνα, Ισραηλινοί βοσκοί βρήκαν πήλινα αγγεία σε ένα από τα σπήλαια στα οποία φυλάσσονταν αρχαία χειρόγραφα. Αποδείχθηκε ότι ήταν χειρόγραφα αντίγραφα της Βίβλου, τα οποία ήταν τουλάχιστον 1000 χρόνια παλαιότερα από άλλα γνωστά εκείνη την εποχή. Εκτός από αυτά, υπήρχαν και άλλα χειρόγραφα, ανάμεσά τους και το Βιβλίο των Γιγάντων.

Αυτό το βιβλίο μίλησε για τους Νεφελίμ (γίγαντες), τους γιους των Φρουρών, τη ζωή και τον τρόπο ζωής τους. Οι Νεφελίμ είναι κακοί ενσαρκωμένοι. Διέπραξαν τρομερά εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένης της κατανάλωσης ανθρώπινης σάρκας. Τελικά, ο Θεός αποφάσισε ότι η Γη έπρεπε να καθαριστεί από τους Νεφελίμ και ονόμασε τον εκλεκτό για να ξαναρχίσει την ανθρώπινη ιστορία - τον Νώε, τον δισέγγονο του Ενώχ.

Στη Βίβλο, ο Νώε επιλέχθηκε από τον Θεό για την ευσέβειά του. Αλλά στο Βιβλίο των Γιγάντων υπάρχει μια άλλη εκδοχή της ιστορίας του Νώε. Έγινε ο εκλεκτός ακόμη και πριν γεννηθεί και ο πατέρας του δεν ήταν άντρας. Το δέρμα του νεογέννητου μωρού έλαμπε και τα μαλλιά του ήταν άσπρα σαν μαλλί προβάτου. Εξωτερικά, ήταν αντίγραφο των Guardians και είχε συλληφθεί τεχνητά.

Γιατί απαγορεύτηκε το Βιβλίο του Ενώχ από την Εκκλησία;  Περιγράφει πραγματικά το βιβλίο περιπτώσεις ανθρώπινης απαγωγής από εξωγήινους που συνέβησαν χιλιάδες χρόνια πριν; -4

Οι Φύλακες του Ουρανού πίστευαν ότι ο Νώε θα ήταν ο πατέρας μιας νέας γενιάς ανθρώπων. Αποδεικνύεται ότι ο Νώε ήταν ένας γενετικά τροποποιημένος άνθρωπος που δημιουργήθηκε από εξωγήινους για μια νέα ζωή στη Γη.

Η επίσημη εκδοχή της Βίβλου λέει ότι ο Θεός λυπήθηκε από τις φρικαλεότητες και την κακία του ανθρώπινου γένους. Και αποφάσισε να τους βάλει τέλος στέλνοντας τον Μεγάλο Κατακλυσμό στη Γη. Το Βιβλίο του Ενώχ λέει την ίδια ιστορία, αλλά με σημαντικές διαφορές. Ο κατακλυσμός έπρεπε να καταστρέψει τους πεσμένους αγγέλους και τους Νεφελίμ.

Σύμφωνα με τον Ενώχ, ο Θεός προστατεύει τους ανθρώπους. Δεν μοιάζει σε τίποτα με τον Θεό της Γένεσης, γεμάτος οργή και θυμό. Μια άλλη διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι ο Νώε έλαβε οδηγίες για την κατασκευή της κιβωτού όχι από τον Θεό, αλλά από τον αρχάγγελο Ουριήλ. Προειδοποιεί τον Νώε για τον επερχόμενο κατακλυσμό και αποκαλύπτει το μέλλον της ανθρωπότητας.

Αποδεικνύεται ότι ο Enoch δεν μιλά για την τιμωρία της ανθρώπινης φυλής, αλλά για εξωγήινους που σκηνοθετούν την ιστορία μας.

Επιστροφή των Θεών.

Το Βιβλίο του Ενώχ, κεφάλαιο 91, μας λέει ότι μετά το ταξίδι του Ενώχ και την επιστροφή του στη Γη, ετοιμάζεται να ανέβει ξανά στον Ουρανό. Αλλά πριν από αυτό, συγκεντρώνει ολόκληρη την οικογένειά του και μοιράζεται μια ασυνήθιστη προφητεία. Ο γιος του Ενώχ, ο Μαθουσάλα, ρώτησε τον πατέρα του αν θα τον έβλεπε ξανά; Ο Ενώχ απάντησε:

«Οι Ουράνιοι Φύλακες είπαν ότι θα επιστρέψω σε αυτόν τον πλανήτη. Αλλά θα περάσουν χιλιάδες χρόνια, οπότε δεν θα ξαναδούμε ο ένας τον άλλον».

Η έννοια του Θεϊκού εκλεκτού που αφήνει τη Γη και επιστρέφει σε αυτήν βρίσκεται σχεδόν σε κάθε θρησκεία. Οι Εβραίοι περιμένουν την επιστροφή του προφήτη Ηλία, ο οποίος θα έρθει ενώπιον του Μεσσία και θα φέρει μια εποχή ειρήνης και δικαιοσύνης. Θα είναι η αρχή των Τελικών Καιρών.

Οι Χριστιανοί περιμένουν την επιστροφή του Ιησού, τον οποίο θεωρούν Μεσσία. Για το Ισλάμ, αυτός είναι είτε ο Θεϊκός Αγγελιοφόρος Αλ Μαχντί, είτε ο ίδιος ο Μωάμεθ.

Γιατί απαγορεύτηκε το Βιβλίο του Ενώχ από την Εκκλησία;  Περιγράφει πραγματικά το βιβλίο περιπτώσεις ανθρώπινης απαγωγής από εξωγήινους που συνέβησαν πριν από χιλιάδες χρόνια; -5

Κατά μία έννοια, αυτή η επιστροφή θα φέρει μια νέα εποχή, έναν νέο τρόπο του κόσμου και μια νέα σχέση μεταξύ της ανθρωπότητας και του Θεού. Αυτές οι προφητείες προλέγουν ότι κάποιος Μεσσίας θα εμφανιστεί στα σύννεφα, συνοδευόμενος από το στρατό του ουρανού.

Είναι δυνατόν όλα αυτά τα αρχαία κείμενα να αφορούν ένα συγκεκριμένο διαστημόπλοιο και μια εξωγήινη εισβολή στη Γη; Και οι διδασκαλίες του Ενώχ υποτίθεται ότι προετοίμαζαν την ανθρωπότητα για την ημέρα που θα μας αποκαλυπτόταν μια νέα πραγματικότητα.

dzen.ru

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου