Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ταϊβάν σε πλήρη ετοιμότητα για μάχη σε ξηρά, αέρα και θάλασσα για να ανταποκριθούν σε οποιαδήποτε απειλή της κομμουνιστικής Κίνας.

Η Ταϊβάν έχει θέσει το στρατό της σE KATAΣΤΑΣΗ ΜΑΧΗΣ αφού δέκα (10) αεροσκάφη της Κινέζικης Πολεμικής Αεροπορίας εισήλθαν στον εναέριο χώρο της Ταϊβάν.

10 κινεζικά αεροπλάνα της Πολεμικής Αεροπορίας εισήλθαν στη νοτιοδυτική ADIZ της Ταϊβάν στις 17 Σεπτεμβρίου 2021, όπως φαίνεται στον παρακάτω χάρτη:

Η ROCAF έχει αναπτύξει περιπολικά αεροσκάφη και πυραυλικά συστήματα αεράμυνας για την παρακολούθηση της δραστηριότητας.

Η Κίνα πέταξε τα 10 μαχητικά αεροσκάφη στον εναέριο χώρο της Ταϊβάν αφού έστειλε άλλα αεροπλάνα πάνω από 15 φορές σε δύο εβδομάδες.

Σε απάντηση, η Ταϊβάν έστειλε στρατεύματα αεροπορικής περιπολίας για να απαντήσουν, εξέδωσε ραδιοφωνικές προειδοποιήσεις και ανέπτυξε πυραυλικά συστήματα αεράμυνας για την παρακολούθηση της δραστηριότητας.

Τα αεροσκάφη που πετούσαν στη νοτιοδυτική γωνία της ADIZ της Ταϊβάν ήταν ένα ανθυποβρυχιακό αεροσκάφος Y-8 1 sortie, ένα αναγνωριστικό αεροσκάφος Y-8, δύο  J-11 και έξι J-16.

Χθες, δύο μαχητικά αεροσκάφη Shenyang J-16 της Πολεμικής Αεροπορικής Απελευθερωτικής Στρατιάς (PLAAF) και ένα ηλεκτρονικό πολεμικό αεροσκάφος Shaanxi Y-8 μπήκαν στον εναέριο χώρο σύμφωνα με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (MND).

Το Πεκίνο έχει στείλει διαφορετικά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων μαχητικών αεροσκαφών, αεροσκαφών και βομβαρδιστικών στην ADIZ κάθε μέρα αυτόν τον μήνα, εκτός από τις 2 Σεπτεμβρίου, αναφέρει η  Taiwan News .

Η Κίνα ενισχύει τις τακτικές της γκρίζας ζώνης τον τελευταίο χρόνο στέλνοντας τακτικά αεροσκάφη στη ζώνη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του MND, κινεζικά αεροσκάφη εντοπίστηκαν στο ADIZ της Ταϊβάν 155 φορές φέτος.

Έρχεται αφού η Ταϊβάν πραγματοποίησε ψυχρές ασκήσεις άμυνας βιοπολεμικών ενόψει φόβων ότι η Κίνα δημιουργεί οπλισμένους κορωνοϊούς ως προετοιμασία για τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

 

Οι  στρατιώτες της Ταϊβάν προσομοίωσαν άμυνα βιοπολέμου κατά τη διάρκεια των 37ων ασκήσεων Χαν Κουάνγκ, οι οποίες περιελάμβαναν μια σειρά διαδικασιών καθαρισμού, συμπεριλαμβανομένης της στεγανοποίησης των δυνητικά επηρεαζόμενων οχημάτων.

Οι ασκήσεις πραγματοποιούνται σε όλη την Ταϊβάν καθώς και στα Στενά της Ταϊβάν κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης ετήσιας στρατιωτικής άσκησης της χώρας.

Το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν δήλωσε ότι στρατεύματα του στρατού έχουν εκπαιδευτεί στην απολύμανση κατά τη διάρκεια της πρακτικής επίθεσης με βιοπολικό όπλο.

Σύμφωνα με τον Στρατό Άμυνας της Ταϊβάν, η στρατιωτική αστυνομία προσομοιώνει τις επιθέσεις σε κρίσιμες υποδομές με αμυντικές ασκήσεις που πραγματοποιούνται κατά μήκος των εκβολών του ποταμού Ταμσούι.

Οι ασκήσεις προσομοίωσης έρχονται εν μέσω φόβων ότι η Κίνα έχει περάσει δεκαετίες ερευνώντας βιολογικά όπλα και μπορεί ήδη να έχει θανατηφόρες «βόμβες βακτηρίων» χρησιμοποιώντας τα αποθέματά της από άνθρακα και κορωνοϊούς .

Το περιστατικό σήμερα με τόσα μαχητικά αεροσκάφη της Κίνας να εισέρχονται στον εναέριο χώρο της Ταϊβάν ήρθε μια μέρα αφότου η Ταϊβάν πρότεινε επιπλέον αμυντικές δαπάνες ύψους 8,69 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ τα επόμενα πέντε χρόνια, συμπεριλαμβανομένων νέων πυραύλων, προειδοποιώντας για επείγουσα ανάγκη αναβάθμισης όπλων ενόψει «Σοβαρή απειλή» από την Κίνα.

Μιλώντας νωρίτερα σήμερα, ο πρωθυπουργός της Ταϊβάν, Σου Τσενγκ Τσανγκ, είπε ότι η κυβέρνηση έπρεπε να λάβει σοβαρά υπόψη την απειλή από την Κίνα.

«Οι Κινέζοι κομμουνιστές συνωμοτούν εναντίον μας συνεχώς», είπε.

Οι αμυντικές δαπάνες της Ταϊβάν «βασίζονται στη διαφύλαξη της εθνικής κυριαρχίας, της εθνικής ασφάλειας και της εθνικής ασφάλειας. Δεν πρέπει να χαλαρώνουμε. Πρέπει να έχουμε τις καλύτερες προετοιμασίες για να μην συμβεί πόλεμος », πρόσθεσε.

Η κινεζική κυβέρνηση, από την πλευρά της, επέκρινε σήμερα τον υπουργό Εξωτερικών της Ταϊβάν Τζόζεφ Γου για σχόλια αυτής της εβδομάδας, στα οποία είπε ότι η Ταϊβάν ήταν ένα «θαλάσσιο φρούριο» που εμποδίζει την επέκταση της Κίνας στον Ειρηνικό.

«Ο στόχος του Γου είναι να εξαπατήσει την κοινή γνώμη, να συρθεί και να συμπράξει με ξένες δυνάμεις κατά της Κίνας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το κινεζικό γραφείο υποθέσεων της Ταϊβάν.

halturnerradioshow.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου