Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021

Λίβανος : Αυξάνεται η απειλή της στρατιωτικής συγκέντρωσης της Χεζμπολάχ.


Προειδοποίηση Λιβάνου: Η απειλή της στρατιωτικής συγκέντρωσης της Χεζμπολάχ μεγαλώνει 1
Απειλή στρατιωτικής συγκέντρωσης της Χεζμπολάχ (Αρχείο: Alexkuehni/iStock)

Η Χεζμπολάχ μπορεί να χρησιμοποιήσει τη λιβανέζικη κρίση για να επιταχύνει την παραγωγή πυραύλων υψηλής ακρίβειας, προειδοποιεί ένα ισραηλινό think tank.

Η ομάδα είναι πιο ελεύθερη να προωθήσει τη στρατιωτική της ανάπτυξη καθώς ο Λίβανος αποδυναμώνεται και η πιθανότητα για ιρανική επιρροή στην κατάρρευση του κράτους αυξάνεται, λέει το Ινστιτούτο Πολιτικής και Στρατηγικής.

Επιπλέον, οι εντάσεις με το Ισραήλ είναι πλέον πιο εκρηκτικές, καθώς οι εγχώριες πιέσεις που αντιμετωπίζει η Χεζμπολάχ την καθιστούν ιδιαίτερα ευαίσθητη σε οποιαδήποτε ισραηλινή ενέργεια εναντίον της, έγραψε ο αναλυτής Udi Evental .

Η Χεζμπολάχ διαθέτει ήδη ένα οπλοστάσιο περίπου 100 πυραύλων υψηλής ακρίβειας στον Λίβανο, σύμφωνα με μια ισραηλινή έκθεση την περασμένη εβδομάδα. Παράλληλα, η απειλή της Χεζμπολάχ στη Συρία επεκτείνεται επίσης, καθώς η ομάδα διεισδύει στις δυνάμεις του συριακού στρατού κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ.

Εν τω μεταξύ, ο διευθυντής του υπουργείου Άμυνας Αμίρ Εσέλ επισκέφθηκε τις βόρεια συνοριακές κοινότητες αυτήν την εβδομάδα για να ελέγξει την άμυνά τους και την ετοιμότητα έκτακτης ανάγκης. Το Ισραήλ θα διπλασιάσει τον προϋπολογισμό οχύρωσής του στην περιοχή ως μέρος του σχεδίου Ασπίδα του Βορρά , είπε κατά την επίσκεψη.

Το Ισραήλ ανησυχεί ότι η Χεζμπολάχ θα επιχειρήσει να επιτεθεί σε πολιτικούς και στρατιωτικούς χώρους στον επόμενο πόλεμο και πρόσφατα αναθεώρησε τα μέτρα ασφαλείας στα κεντρικά γραφεία του στρατού στη Βόρεια Διοίκηση. Μια κόκκινη ομάδα του IDF που ειδικεύεται στη δοκιμή ασφάλειας σε στρατιωτικές βάσεις προσομοίωσε μια επιδρομή στο συγκρότημα, ανέφερε η εφημερίδα Israel Hayom .  

israelradar.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου