Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Πρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών του Ιράν σε συντριβή ελικοπτέρου! ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Όλοι νεκροί.


Ένα ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο Ιρανός Πρόεδρος Ebrahim Raisi υπέστη «προσγείωση» την Κυριακή, μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης, με τις καιρικές συνθήκες να περιγράφουν τις προσπάθειες διάδοσης.

Η κατάσταση του Raisi ήταν ασαφής, σύμφωνα με κρατικές ειδήσεις, οι οποίες μετέφεραν επίσης προσευχές για την ασφάλεια του.

Το ελικόπτερο συνετρίβη στην περιοχή του Δάσους Ντιζμάρ μεταξύ των χωριών Όζι και Πιρ Νταβούντ. Επέστρεφαν στο Ιράν μετά από επίσημη επίσκεψη στο Αζερμπαϊτζάν.

Τουλάχιστον 40 ομάδες διάδοσης, συμπεριλαμβανομένων drones και σκύλων αναζήτησης, έχουν αναπτυχθεί, αλλά ο σκληρός καιρός και η πυκνή ομίχλη στην περιοχή δυσκόλευαν την πρόσβαση στο σημείο, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Οκτώ ασθενοφόρα έχουν αποσταλεί στο σημείο της συντριβής και η ομίχλη εμπόδισε την αεροπορική διάσωση, πρόσθεσε.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν, ταξίδευε επίσης στο ελικόπτερο, μαζί με τον κυβερνήτη του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν, Μαλίκ Ραχμάτι, και τον υπεύθυνο ασφαλείας του Ραΐσι. Η κρατική τηλεόραση IRIB είπε ότι το ελικόπτερο ανήκε στην ιρανική Ερυθρά Ημισέληνο, η οποία ο υπουργός Εσωτερικών του Ιράν Ahmad Vahidi είπε ότι ήταν μέρος μιας μεγαλύτερης αυτοκινητοπομπής. Άγνωστη ήταν επίσης η κατάστασή τους.

«Διάφορες ομάδες διάδοσης κινούνται προς το σημείο, αλλά λόγω της ομίχλης και της κακοκαιρίας, μπορεί να γίνει χρόνος για να φτάσουν στην περιοχή», είπε ο Βαχίντι σε σχόλια που μεταδόθηκαν στα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Οι αξιωματούχοι επέστρεφαν από τα σύνορα με τη χώρα του Αζερμπαϊτζάν - στα βορειοδυτικά της χώρας, περίπου 375 μίλια από την πρωτεύουσα της Τεχεράνης - όπου ο Ραΐσι εγκαινίασε ένα φράγμα στον ποταμό Άρα με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ. Αρχικά, οι αναφορές έκαναν λόγο για το περιστατικό κοντά στην πόλη Jolfa, αλλά αργότερα ανέφεραν ότι ήταν πιο ανατολικά κοντά στο χωριό Uzi. Οι λεπτομέρειες παραμένουν αντιφατικές.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης έδειξαν διασώστες της Ερυθράς Ημισελήνου να κινούνται μέσα σε πυκνή ομίχλη με ορατότητα μόνο λίγα μέτρα και ανέφεραν ότι το ελικόπτερο πιστεύεται ότι συνετρίβη σε αγροτικό δάσος.

Χωρίς σαφήνεια για την κατάσταση του Ραΐσι, οι ανήσυχοι Ιρανοί άρχισαν να προσεγγίζονται με δεκάδες να συγκεντρώνονται στην πόλη Κομ, μια ιερή πόλη για τους σιίτες μουσουλμάνους, έδειξαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Η σελίδα του Raisi στο Instagram δημοσίευσε επίσης μια ιστορία ζητώντας από τους ανθρώπους να προσευχηθούν για αυτόν.

Αν και ο Ραΐσι είναι ο εκλεγμένος πρόεδρος και ηγείται της κυβέρνησης, εξακολουθεί να απαντά στον Ανώτατο Ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ο οποίος υπηρετεί ως αρχηγός του κράτους.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 12:02 ΜΜ EDT --

Πραγματοποιημένου έκτακτου Συμβουλίου του ιρανικού Ασφαλείας μετά από αναφορές για τη συντριβή του ελικοπτέρου του προέδρου Ραΐσι και παρών ήταν ο ανώτατος ηγέτης Αλί Χαμενεΐ, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

 

-- Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν έχει κληθεί σε επείγουσα ενημέρωση στον Λευκό Οίκο.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ FLASH

12:23 EDT -- Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Χαμενεΐ κηρύσσει έκτακτη ανάγκη σε όλες τις επαρχίες του Ιράν και θέτει σε ετοιμότητα τους Φρουρούς της Επανάστασης.  Έρχονται αναφορές που ισχυρίζονται ότι το Ισραήλ εμπλέκεται στην κατάρριψη ελικοπτέρου. 

Προκαταρκτικός κατάλογος επιβατών ελικοπτέρου:

Πρόεδρος του Ιράν, Ebrahim Raisi,
Ιμάμης του τζαμιού της βόρειας πόλης Tabriz, Ayatollah Ale-Hashem
Υπουργός Εξωτερικών Hossein Amir-Abdollahian
Κυβερνήτης της επαρχίας Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν

 

12:34 μ.μ. EDT --

Δυτικές διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι ο Ιρανός Πρόεδρος Ebrahim Raisi δεν επέζησε από τη συντριβή του ελικοπτέρου του

Συμβούλιο Ασφαλείας του Ιράν: Εμπλέκεται δολιοφθορά. «Αν ήταν ο καιρός, τότε γιατί τα άλλα 2 ελικόπτερα έφτασαν με επιτυχία στον προορισμό τους;»

 

12:48 μ.μ. EDT --

Κρατικά μέσα ενημέρωσης IRNA του Ιράν: «Οι ομάδες διάδοσης έφτασαν στο σημείο όπου πιστεύεται ότι είχε καταφέρει το ελικόπτερο του προέδρου, αλλά μια καταιγίδα έχει προκαλέσει λάσπη και δύσκολη διέλευση για αυτοκίνητα και ανθρώπους. είναι δυνατή η λήψη με αυτοκίνητο και οι διασώστες πρέπει να κινηθούν με τα πόδια, και ως εκ τούτου η επιχείρηση διάδοσης έχει αντιμετωπίσει δυσκολίες»

"Τα ελικόπτερα που μπορούν να στείλουν την ακριβή θέση τους σε περίπτωση συντριβής, εκτός εάν μια έκρηξη έχει απενεργοποιήσει όλα τα συστήματα του πλοίου, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος έκτακτης ανάγκης", δήλωσε ο Ιρανός αναλυτής άμυνας και η ασφάλεια Farzin Nadimi.

«Είναι πιθανόν να εξερράγη μια βόμβα μέσα ή το σφάλμα λόγω του πιλότου και ανεπαρκούς ορατότητας, το ελικόπτερο να συγκρουστεί με βράχο ή στην κορυφή ενός λόφου, με αποτέλεσμα την ξαφνική καταστροφή του».

 

12:52 μ.μ. EDT --

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του Ιράν είναι νεκρός.

 

12:59 μ.μ. EDT --

Μια προσωρινή επιχειρησιακή κυβέρνηση έχει συσταθεί στο Ιράν σε περίπτωση θανάτου του προέδρου. Εάν ο Raisi δεν βρεθεί ζωντανός, ο αντιπρόεδρος Mohammad Mokhber, που απεικονίζεται παρακάτω, θα αναλάβει τη θέση του και θα πρέπει να προκηρυχθεί νέες εκλογές εντός των επόμενων 50 ημερών, σύμφωνα με τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

1:13 μ.μ. EDT --

ΑΜΙΡΝΤΑΡΥΡΟΥΣ: ΑΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΘΑΜΕΝΟΣ, ΤΟ ΙΡΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ "Ο πληθυσμός του Ιράν είναι πολύ διχασμένος."

 

1:35 μ.μ. EDT --

Επιβεβαίωση: Ο Αλί Ρέζα Νταουάρι, επικεφαλής του τμήματος επικοινωνίας στην προεδρία του Αχμαντινετζάντ, επιβεβαιώνει τον θάνατο του Προέδρου του Ιράν και του Υπουργού Εξωτερικών του, Αμπντολαχιάν, στη συντριβή του ελικοπτέρου του προέδρου στα βουνά της επαρχίας Ατζανού Αζ.

halturnerradioshow.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου