Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

Εμβαθύνοντας στα Μυστήρια των Μυστικών Αρχείων του Βατικανού – Διαβολικά μυστικά που η Εκκλησία κράτησε κρυμμένα για την προστασία σας.

 
Τα μυστικά αρχεία του Βατικανού.

Το Βατικανό είναι η μικρότερη χώρα στον κόσμο. καλύπτει λιγότερο χώρο από το Central Park της Νέας Υόρκης. αν περπατούσατε από τη μια πλευρά στην άλλη, μόλις μισό μίλι, θα

μπορούσατε να περπατήσετε κάτω από τις πανίσχυρες στήλες της εμβληματικής πλατείας του Αγίου Πέτρου, να κοιτάξετε την Καπέλα Σιξτίνα, τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου ή το Αποστολικό Παλάτι, το αρχιτεκτονικό μεγαλείο μιας από τις πιο ιστορικά σημαντικές πόλεις της ανθρωπότητας.

Κι όμως, αυτό που είναι πιο σημαντικό ιστορικά δεν είναι ίσως αυτό που βρίσκεται στην κορυφή της γης, αλλά αυτό που βρίσκεται κάτω από αυτό. Εκεί, σε ένα καταφύγιο που μοιάζει με φρούριο, κλειστό για το κοινό και προστατευμένο από ένοπλους φρουρούς, βρίσκεται ένα απίστευτο  53 μίλια  ράφια - περισσότερο από 100 φορές την απόσταση από τη μια πλευρά της πόλης του Βατικανού στην άλλη, σκαμμένα βαθιά στη γη. Σε αυτά τα ράφια βρίσκονται έγγραφα 12 αιώνων και απαράμιλλη ιστορία όχι μόνο της Καθολικής Εκκλησίας, αλλά και του κόσμου όπως τον ξέρουμε.

Αυτό είναι το Μυστικό Αρχείο του Βατικανού και μέσα σε αυτό κρύβονται οι πρωτότυπες ηχογραφήσεις μερικών από τα πιο σημαντικά και γνωστά γεγονότα της ιστορίας. Υπάρχουν όμως και κάποιοι που λένε ότι δεν είναι μόνο αυτό που κρύβεται εκεί. Μερικοί πιστεύουν ότι βαθιά κάτω από το Βατικανό υπάρχει ένα διαφορετικό είδος ιστορίας, μια από μυστικές δυνάμεις, αποκαλυπτικές προφητείες και ίσως ακόμη και εξωγήινους.

Η δημιουργία των μυστικών αρχείων του Βατικανού.

Ήδη από τον  1ο αιώνα , η Καθολική εκκλησία διατηρούσε ήδη επίσημα αρχεία των λειτουργιών της. Αυτά τα αρχεία ανατέθηκαν στη φροντίδα και την κυριότητα των πρώτων παπών, που ταξίδευαν μαζί τους όπου κι αν πήγαιναν και παραδόθηκαν στους διαδόχους τους όταν πέθαναν. Καθώς η θρησκεία και η επιρροή της εξαπλώθηκαν, το αυξανόμενο μέγεθος των αρχείων το έκανε αβάσιμο και η εκκλησία άρχισε να τα αποθηκεύει στην επίσημη κατοικία του Πάπα.

Μέχρι τον 11ο αιώνα, τα αρχεία φυλάσσονταν σε τουλάχιστον τρεις διαφορετικές τοποθεσίες – τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στην πόλη του Βατικανού, καθώς και το Λατερανό και το Παλατίνο Παλάτι κοντά στη Ρώμη.

Φυσικά, ο Μεσαίωνας ήταν μια εποχή συνεχών συγκρούσεων σε όλη την Ευρώπη και, σε περισσότερες από μία περιπτώσεις, οι τοποθεσίες που στεγάζονταν αυτά τα αρχεία του Βατικανού λεηλατήθηκαν, με αποτέλεσμα να χαθούν μεγάλα τμήματα των αρχείων. Το 1404, το ίδιο το Βατικανό λεηλατήθηκε και ο Πάπας Ιννοκέντιος Ζ' αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την πόλη, ενώ επίσημα έγγραφα του Βατικανού από περισσότερα από 1000 χρόνια ιστορίας πετάχτηκαν στους δρόμους σαν σκουπίδια.

Αναγνωρίζοντας ότι ό,τι είχε απομείνει ήταν υψίστης σημασίας για την εκκλησία, για να μην αναφέρουμε την ανθρώπινη ιστορία, το Βατικανό άρχισε να κατασκευάζει σχέδια για να κρατήσει όλα τα αρχεία του σε μια ασφαλή κεντρική τοποθεσία. Τελικά, το 1612, ο Πάπας Παύλος Ε' διέταξε να συγκεντρωθούν και να αποθηκευτούν όλα τα εκκλησιαστικά αρχεία στο ασφαλέστερο δυνατό μέρος, ακριβώς κάτω από το Βατικανό. Αυτό έγινε επίσημα γνωστό ως  Archivum Secretum Apostolicum Vaticanum  – « Το μυστικό αρχείο του Βατικανού » – και από τότε βρίσκεται κάτω από την πόλη του Βατικανού.

Για πολλούς αιώνες, οι μηχανορραφίες της Καθολικής Εκκλησίας έχουν διαμορφώσει τον πολιτισμό και την πολιτική του κόσμου. Αυτό σημαίνει ότι μέσα στα Μυστικά Αρχεία του Βατικανού υπάρχουν τα πρωτότυπα αρχεία ορισμένων θεμελιωδών στιγμών της ιστορίας, στην πραγματικότητα, όχι μόνο της ιστορίας της εκκλησίας, αλλά της ίδιας της ανθρωπότητας.

Ο κώδικας Da Vinci: Πώς αυτό το κρυμμένο σύμβολο στον πιο αμφιλεγόμενο πίνακα του Da Vinci οδηγεί σε απεριόριστη αφθονία

Ιστορικά έγγραφα που φυλάσσονται στα μυστικά αρχεία του Βατικανού.

Για παράδειγμα, τα αρχεία κρατούν το επίσημο αντίγραφο του παπικού διατάγματος για τη διάσπαση του Νέου Κόσμου το 1493, αφού «ανακαλύφθηκε» από τον Χριστόφορο Κολόμβο. Το  Inter Caetera , όπως είχε τίτλο, έδωσε στην Ισπανία τον έλεγχο όλων των 100 πρωταθλημάτων μακριά από τις Αζόρες και το Πράσινο Ακρωτήριο, και στην Πορτογαλία τα υπόλοιπα, ο λόγος που σήμερα η Βραζιλία μιλάει πορτογαλικά, ενώ η υπόλοιπη Νότια Αμερική μιλάει ισπανικά.

Υπάρχει το πρωτότυπο αντίγραφο του  διαβόητου  Decet Romanum Pontificem , του εγγράφου που αφόρισε τον Μαρτίνο Λούθηρο το 1521. Αφού ο Λούθηρος δημοσίευσε τις 95 Θέσεις του, ένα έργο επικριτικό για την Καθολική εκκλησία, το Βατικανό του έδωσε 60 ημέρες για να αποκηρύξει την καταδίκη του. Ο Λούθηρος έκαψε δημόσια το αντίγραφο της προειδοποίησης και στη συνέχεια εκδιώχθηκε από την εκκλησία, πυροδοτώντας την Προτεσταντική Μεταρρύθμιση.

Ομοίως , τα αρχεία φιλοξενούν την επιστολή που στάλθηκε στον Πάπα το 1530 από Άγγλους ευγενείς, κληρικούς, ακόμη και τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρυ, ζητώντας να επιτραπεί στον βασιλιά Ερρίκο Η' να χωρίσει τη σύζυγό του, Αικατερίνη της Αραγονίας, ώστε να παντρευτεί την Άννα Μπολέιν. Γραπτή σε μια τεράστια περγαμηνή πλάτους 3 ποδιών, η επιστολή υποσχόταν «ακραία μέτρα» εάν ο Πάπας δεν δεχόταν το αίτημά τους. Φυσικά, ο Πάπας απέρριψε το αίτημα, προκαλώντας ρήξη με την Εκκλησία της Αγγλίας και την Αγγλική Μεταρρύθμιση.

Αλλού, υπάρχουν τα πρακτικά από τη δίκη του 1633, στην οποία  ο Γαλιλαίος  δικάστηκε ως αιρετικός επειδή υποστήριξε ότι η γη περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο, και όχι το αντίστροφο, μια απίστευτη στιγμή στην ιστορία της θρησκείας εναντίον της επιστήμης.

Ομοίως, τα πρακτικά από τη δίκη κατά των Ναϊτών Ιπποτών  ανακαλύφθηκαν ανάμεσα στα αρχεία το 2001, αφού είχαν χαθεί για αιώνες λόγω αρχειακού λάθους. Στις αρχές του 14ου αιώνα και στο απόγειο της εκπληκτικής τους δύναμης, οι Ναΐτες Ιππότες είχαν κατηγορηθεί για αίρεση και βλάσφημη συμπεριφορά κατά τη διάρκεια των Σταυροφοριών. Πολλοί τιμωρήθηκαν αυστηρά, ακόμη και κάηκαν ζωντανοί. Ωστόσο, όπως έδειξαν τα έγγραφα που ανακαλύφθηκαν, ο Πάπας απάλλαξε στην πραγματικότητα την ομάδα της βλασφημίας το 1308, αλλάζοντας εντελώς την ιστορική μνήμη της ομάδας και τη σχέση τους με τη βαρβαρότητα της Καθολικής Εκκλησίας. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θεϊκός Διάλογος: Μυστηριώδης Μυστική Φράση ΞΕΚΛΕΙΔΩΝΕΙ τη Δύναμη να Απαντηθείς Κάθε Προσευχή Αμέσως!

Υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν ότι η δίκη των Ναϊτών Ιπποτών δεν είναι το μόνο πράγμα στο Μυστικό Αρχείο του Βατικανού που έχει λανθασμένα τοποθετηθεί, ίσως και σκόπιμα κρυφτεί. Κάποιοι προτείνουν ότι κάπου στα αρχεία υπάρχει το πρωτότυπο αντίγραφο μιας  αλληλογραφίας  μεταξύ του Αγίου Παύλου και του Ρωμαίου Αυτοκράτορα Νέρωνα από τον 1ο αιώνα, η οποία είτε επιβεβαιώνει είτε αποκρούει την ύπαρξη του Ιησού Χριστού. Ιδιαίτερα αν αυτή η αλληλογραφία επιβεβαιώνει την ύπαρξη του Ιησού, γιατί να την κρατήσει κρυφή;

Άλλοι προτείνουν ότι  κρυμμένος  ανάμεσα στα αρχεία είναι ο σταυρός στον οποίο σταυρώθηκε ο Ιησούς και το ακάνθινο στεφάνι που φορούσε, το ιερό δισκοπότηρο, η κιβωτός της διαθήκης, μια συλλογή από εκείνα τα μεγάλα ιστορικά αντικείμενα που πιστεύεται ότι χάθηκαν για πάντα.

Αλλά αυτό είναι μόνο το θέμα. αυτό που γνωρίζουμε βρίσκεται στο Μυστικό Αρχείο του Βατικανού, αυτό που επιβεβαιώθηκε από το ίδιο το Βατικανό, είναι απίστευτο, ένας μνημειώδης θησαυρός της παγκόσμιας ιστορίας. Αλλά ίσως ακόμη πιο ενδιαφέροντα είναι τα πράγματα που λέγεται ότι φιλοξενούν τα αρχεία, τα οποία είναι ανεπιβεβαίωτα…

Ποια είναι η πιο ισχυρή δύναμη στον πλανήτη; Το μυστικό της Αρχαίας Αιγύπτου που δεν ήθελε ποτέ να το αφήσει… Τώρα δικό σου…

Απαγορευμένη πρόσβαση στα Αρχεία

Οι σκεπτικιστές λένε ότι το Μυστικό Αρχείο του Βατικανού είναι κάτι περισσότερο από ό,τι φαίνεται, δηλαδή οτιδήποτε περισσότερο από ό,τι είναι πρόθυμο να παραδεχτεί επίσημα το Βατικανό, είναι ικανοί να επισημάνουν ότι το «μυστικό» μέρος του ονόματος προέρχεται στην πραγματικότητα από λάθος  μετάφραση  των λατινικών λέξη "secretum", η οποία, στην πραγματικότητα, σημαίνει κάτι πιο κοντά στο "ιδιωτικό". Αυτοί οι σκεπτικιστές ισχυρίζονται ότι το  Μυστικό  Αρχείο του Βατικανού δεν συνεπάγεται μυστήριο, αλλά μάλλον ότι είναι απλώς ιδιωτικά αρχεία του Βατικανού, τα ίδια με αυτά που θα κρατούσε οποιοσδήποτε οργανισμός ή εταιρεία. Στην πραγματικότητα, το ίδιο το Βατικανό ήταν τόσο πρόθυμο να το καταστήσει σαφές που το 2019 άλλαξαν επίσημα  το όνομα  από Μυστικό Αρχείο Βατικανού σε Αποστολικό Αρχείο Βατικανού.

Υπάρχει μόνο ένα πρόβλημα… ανεξάρτητα από το όνομα ή τη μετάφραση, τα αρχεία  είναι  μυστικό.

Μέχρι το 1881 , κανένας άλλος εκτός από τους ανώτερους εκκλησιαστικούς αξιωματούχους είχε καμία πρόσβαση στα αρχεία. Εκείνο το έτος, ο Πάπας Λέων ΙΓ' άνοιξε τα αρχεία σε επιλεγμένους ερευνητές, μια πολιτική που συνεχίζουν έκτοτε οι διάδοχοί του. Μόνο που δεν μπορείς απλά να μπεις μέσα και να αρχίσεις να κοιτάς τριγύρω.

Πρώτον, όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι προσεκτικά διαπιστευμένοι  μελετητές – δεν επιτρέπονται δημοσιογράφοι, φοιτητές ή ερασιτέχνες ιστορικοί. Μόλις ληφθεί η διαπίστευση και οι μελετητές περάσουν από τους ένοπλους φρουρούς, η περιήγηση δεν επιτρέπεται. Αντίθετα, οι ερευνητές μπορούν να ζητήσουν έως και τρεις φακέλους την ημέρα. Αυτοί οι φάκελοι δεν είναι καταχωρημένοι ή οργανωμένοι, επομένως θα μπορούσαν να περιέχουν οτιδήποτε. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσαν να περάσουν χρόνια μέχρι οι ερευνητές να βρουν κάτι αξιοσημείωτο. Ακόμη χειρότερα, τα διαπιστευτήρια πρέπει να  ανανεώνονται  κάθε έξι μήνες και μπορούν να ανακληθούν από την εκκλησία ανά πάσα στιγμή, πράγμα που σημαίνει ότι εάν κάποιος ερευνητής τύχαινε να βρει κάτι που συντρίβει τη γη, η πρόσβασή του θα μπορούσε να ανακληθεί γρήγορα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Βατικανό κρατά τα μυστικά τους σφιχτά. Στην πραγματικότητα, το έδειξαν κατάφωρα για να το δει ο κόσμος το 2020, ούτε ένα χρόνο αφότου έβγαλαν το «μυστικό» από το όνομα.

Μετά από σημαντική πίεση από εβραϊκές και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το Βατικανό συμφώνησε να  δημοσιοποιήσει  έγγραφα σχετικά με τη βασιλεία του Πάπα Πίου XII κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Πολλοί είχαν επικρίνει τον Πάπα Πίο ότι πρώτα απέτυχε να μιλήσει ενάντια στη φυλετική εκστρατεία του Μουσολίνι, στη συνέχεια να αποτύχει να καταδικάσει το ολοκαύτωμα στο σύνολό του και ίσως ακόμη και  να συνεργαστεί ενεργά  με τους Ναζί. Το ερώτημα στο μυαλό όλων ήταν, καθώς οι Ναζί μάζευαν τους Εβραίους της Ρώμης, τι έλεγε ο Πάπας στα παρασκήνια;

Υποστηρίζοντας ότι « η εκκλησία δεν φοβάται την ιστορία », το Βατικανό έδωσε στη δημοσιότητα μια χούφτα έγγραφα που σχετίζονται με τον Πάπα Πίο. Δυστυχώς, απείχε πολύ από την ολοκληρωμένη συλλογή που είχαν υποσχεθεί. Αυτό που κυκλοφόρησαν έμοιαζε περισσότερο με μια εκστρατεία δημόσιας εικόνας παρά με μια προσπάθεια να φέρουν στο φως την ιστορία, οδηγώντας σε βαριά, και τελικά αγνοημένη, κριτική.

Και μόνο αυτό είναι. Όταν πρόκειται για τα αρχεία τους, το Βατικανό φυλάσσει τα μυστικά τους στενά, ανεξάρτητα από την πίεση του κοινού ή το τι μπορεί να σημαίνουν αυτά τα μυστικά για τον κόσμο.

Φυσικά, αυτό γεννά το ερώτημα: ποια άλλα μυστικά μπορεί να κρύβουν;

The Grand Grimoire: The Red Dragon

Το 1750, οι αρχαιολόγοι  ανακάλυψαν  ένα μυστηριώδες βιβλίο βαθιά μέσα στον τάφο του Σολομώντα στην Ιερουσαλήμ. Ήταν γραμμένο με το έτος 1522, αν και όσοι το εξέτασαν  πίστευαν  ότι ήταν αντίγραφο μιας παλαιότερης πηγής, ίσως από το 1200, ίσως ακόμη και από προφορική πηγή πολύ παλαιότερη από αυτήν.

Αυτό όμως που πραγματικά συγκλόνισε όσους το είδαν δεν ήταν η ημερομηνία του βιβλίου, αλλά το περιεχόμενό του. Στις σελίδες μέσα ήταν γραμμένες  οδηγίες  για το πώς να φτιάξετε μαγικά φυλαχτά και φυλαχτά, πώς να κάνετε μαγικά ξόρκια και να καλείτε δαίμονες.

Πιο εντυπωσιακά, το βιβλίο  περιέγραφε  πώς να καλέσετε τον Διάβολο κατασκευάζοντας έναν μαγικό κύκλο και εκτελώντας ένα τελετουργικό που περιελάμβανε τη θυσία ενός αρνιού και, στη συνέχεια, πώς να το χτυπήσετε σε υποταγή με ένα μαγικό ραβδί, οπότε θα μπορούσε κανείς να κάνει μια συμφωνία με τον Διάβολο. Περιέργως, ο συγγραφέας του βιβλίου φέρεται να ήταν ένας Ονώριος από τη Θήβα, μια απόκρυφη φιγούρα που λέγεται ότι είχε κυριευθεί από τον Διάβολο. Το μυστηριώδες βιβλίο ονομαζόταν Grand Grimoire.

Τον 18ο αιώνα, τα grimoires, μια λέξη για ένα εγχειρίδιο του αποκρυφισμού, κέρδισαν δημοτικότητα στη Γαλλία. Κατά συνέπεια, αντίγραφα του Grand Grimoire, που λέγεται ότι είναι το πιο ισχυρό από όλα τα grimoire, άρχισαν να διαδίδονται σε όλη τη χώρα και σε όλο τον κόσμο στις γαλλικές αποικίες. Εκεί, το Grand Grimoire ονομαζόταν  Le Dragon Rouge  – «Ο Κόκκινος Δράκος» – θυμίζοντας τα βιβλικά λόγια της  Αποκάλυψης , Κεφάλαιο 12 :

« Και ιδού ένας μεγάλος κόκκινος δράκος, που έχει επτά κεφάλια και δέκα κέρατα, και επτά στέμματα στα κεφάλια του. Και η ουρά του τράβηξε το τρίτο μέρος των άστρων του ουρανού, και τα έριξε στη γη».

Ωστόσο, παρά την υποτιθέμενη δύναμη του Grand Grimoire και τα πολλά αντίτυπα που διαδόθηκαν σε όλο τον κόσμο, κανένα δεν ανέφερε ότι κάλεσε τον Διάβολο και η δημοτικότητα του βιβλίου έσβησε στη μνήμη. Ίσως τότε το συμπέρασμα είναι ότι το Grand Grimoire δεν ήταν παρά μια φάρσα.

Κάποιοι προσφέρουν μια διαφορετική εξήγηση. Λένε ότι το Grand Grimoire δεν είναι φάρσα, αλλά μάλλον ότι τα εμπορευματοποιημένα αντίγραφα που διαδίδονται σε όλο τον κόσμο αντιπροσωπεύουν μια επεξεργασμένη εκδοχή του έργου, την πραγματική του ισχύ λογοκριμένη και ότι κάπου, το πρωτότυπο, αναλλοίωτο αντίγραφο παραμένει.

Μόνο που δεν είναι «κάπου»… ξέρουμε πού βρίσκεται το πρωτότυπο αντίγραφο του Grand Grimoire. Σωστά,  σύμφωνα με το Βατικανό , είναι αποθηκευμένο στα μυστικά τους αρχεία.

Θα μπορούσε πράγματι το Βατικανό να έχει πρόσβαση σε ένα βιβλίο με μαγικά ξόρκια ή ακόμα και στην ικανότητα να πλάθει τον Διάβολο; Και αν ναι, ποιες άλλες εξουσίες μπορεί να έχουν;

Chronovisor – Συσκευή που μπορεί να προβάλει συμβάντα από το παρελθόν

Το 1972, ένας περίεργος  τίτλος  εμφανίστηκε σε ένα ιταλικό περιοδικό που ονομάζεται  La Domenica del Corriere.  Έγραφε:  «Μια μηχανή που φωτογραφίζει το παρελθόν επιτέλους εφευρέθηκε».

Το άρθρο έδωσε την περιγραφή ενός καθολικού ιερέα με το όνομα πατέρας Pellegrino Ernetti, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι κρυμμένο βαθιά μέσα στα μυστικά αρχεία του Βατικανού υπήρχε μια συσκευή που επέτρεπε στον χρήστη της να δει και να ακούσει γεγονότα από το παρελθόν. όχι μια χρονομηχανή που έστειλε ένα άτομο πίσω στο χρόνο, αλλά μάλλον, ένα είδος προβολής χρόνου που έφερε το παρελθόν στο παρόν, μια συσκευή που μπορούσε να συντονιστεί σε συγκεκριμένα γεγονότα του παρελθόντος και να τα εμφανίσει σε μια οθόνη σαν ένα είδος τηλεόραση που ταξιδεύει στο χρόνο .»

Η συσκευή ονομαζόταν Chronovisor, και με αυτήν, υποστήριξε ο Ernetti, είχε τη δυνατότητα να  δει  τις τελευταίες ημέρες της ζωής του Ιησού και άλλες βιβλικές στιγμές όπως την καταστροφή των Σοδόμων και των Γόμορρων και τη δημιουργία των Δέκα Εντολών.

Το πιο εκπληκτικό ήταν ότι το άρθρο περιελάμβανε μια φωτογραφία του προσώπου του Ιησού τη στιγμή της σταύρωσης, την οποία ο Ερνέτι φέρεται να είχε τραβήξει χρησιμοποιώντας τη συσκευή, απόδειξη, όπως φάνηκε, της ύπαρξης και της λειτουργίας του Chronovisor. 

Για λίγο, το άρθρο προκάλεσε σάλο στις θρησκευτικές και επιστημονικές κοινότητες, πριν σβήσει από τη μνήμη, ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε, αλλά εξίσου, ποτέ δεν διαψεύστηκε. Στη συνέχεια, περιέργως, το 1988, το ίδιο το Βατικανό εξέδωσε ένα  επίσημο διάταγμα  για το Chronovisor στο οποίο προειδοποιούσε ότι  «όποιος χρησιμοποιεί ένα όργανο τέτοιων χαρακτηριστικών θα αφοριζόταν».

Γιατί, αντί να αρνηθεί την ύπαρξη του Chronovisor, το Βατικανό θα δώσει εντολή στους οπαδούς του να μην το χρησιμοποιούν; Θα μπορούσε να οφείλεται στο ότι το Βατικανό είχε πράγματι τη συσκευή Chronovisor κρυμμένη βαθιά στα μυστικά του αρχεία;

Αλλά αν όχι ένα παράθυρο στο παρελθόν, ίσως αυτό που κρύβεται στο Μυστικό Αρχείο του Βατικανού είναι μια ματιά στο μέλλον…

Τα τρία μυστικά της Φάτιμα

Στις 13 Μαΐου 1981, ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β' πυροβολήθηκε τέσσερις φορές σε απόπειρα δολοφονίας από ένοπλη στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στην καρδιά της πόλης του Βατικανού. Ο Πάπας τραυματίστηκε βαριά, με σοβαρή απώλεια αίματος, καθώς μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Ωστόσο, ως εκ θαύματος, επέζησε.

Καθώς ανάρρωσε, άρχισε να αποδίδει την επιβίωσή του στην Παναγία της Φατίμα, τον καθολικό τίτλο της Παναγίας,  δηλώνοντας δημόσια , «το ένα χέρι πάτησε τη σκανδάλη και το άλλο χέρι καθοδηγούσε τη σφαίρα». Μόλις στάθηκε ξανά στα πόδια του, ταξίδεψε ακόμη και στην πόλη της Φατίμα για να τοποθετήσει τη σφαίρα που είχε περάσει από το στήθος του στο στέμμα μιας εικόνας της Παναγίας, ευχαριστώντας την για την προστασία της.

Γιατί να το κάνει αυτό;

Η απάντηση βρίσκεται σε κάτι που συνέβη 64 χρόνια πριν από την απόπειρα δολοφονίας.

Στις 13 Μαΐου 1917, τρία παιδιά στην πόλη Φάτιμα της Πορτογαλίας,  έλαβαν  το πρώτο από τα πολυάριθμα κοινά οράματα στα οποία υποτίθεται ότι τα επισκέφτηκε η Παναγία. Σύμφωνα με τα παιδιά, η Παναγία τους αποκάλυψε τρία μυστικά. Αυτά έγιναν γνωστά ως τα τρία μυστικά της Φατίμα.

Εκείνη την εποχή, ο κόσμος έξω από τη Φατίμα, εμπλεκόμενος στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, έδωσε λίγη προσοχή στα παιδιά της Πορτογαλίας και στην ιστορία τους, και στην πραγματικότητα, τα υποτιθέμενα Τρία Μυστικά μπορεί να είχαν ξεχαστεί εντελώς αν όχι ένας τοπικός Επίσκοπος. Θυμούμενος την ιστορία το 1941, ο Επίσκοπος έβαλε το τελευταίο από τα παιδιά που ήταν ακόμα ζωντανά σε εκείνο το σημείο, μια μοναχή που ονομαζόταν αδελφή Λουσία, να γράψει τα μυστικά σε ένα επίσημο έγγραφο.

Σύμφωνα με τα λόγια της, το Πρώτο Μυστικό είχε αποκαλύψει στα παιδιά τα βάσανα των ψυχών των κολασμένων.

« Η Παναγία μας έδειξε μια μεγάλη θάλασσα από φωτιά που φαινόταν να είναι κάτω από τη γη. Σ' αυτή τη φωτιά βυθίστηκαν δαίμονες και ψυχές με ανθρώπινη μορφή, σαν διάφανη αναμμένη χόβολη, όλα μαυρισμένα ή λαμπερά, που επέπλεαν στη φωτιά, τώρα υψωμένα στον αέρα από τις φλόγες που έβγαιναν από μέσα τους μαζί με μεγάλα σύννεφα καπνού, τώρα πέφτοντας πίσω από κάθε πλευρά σαν σπίθες σε μια τεράστια φωτιά, χωρίς βάρος ή ισορροπία, και ανάμεσα σε κραυγές και στεναγμούς πόνου και απελπισίας, που μας τρόμαζαν και μας έκαναν να τρέμουμε από φόβο».

Το δεύτερο μυστικό φαινόταν ακόμα πιο προφητικό. Προέβλεψε το τέλος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, που συνεχιζόταν ακόμη το 1917, αλλά την έναρξη ενός ακόμη χειρότερου πολέμου λίγο μετά. Όπως έγραψε η αδελφή Λουτσία,

« Ο πόλεμος πρόκειται να τελειώσει: αλλά αν οι άνθρωποι δεν πάψουν να προσβάλλουν τον Θεό, θα ξεσπάσει ένας χειρότερος κατά τη διάρκεια της Ποντιφίκειας του Πάπα Πίου XI. Όταν βλέπετε μια νύχτα φωτισμένη από ένα άγνωστο φως, να ξέρετε ότι αυτό είναι το μεγάλο σημάδι που σας έδωσε ο Θεός ότι πρόκειται να τιμωρήσει τον κόσμο για τα εγκλήματά του, μέσω πολέμου, πείνας και διώξεων της εκκλησίας και του Αγίου Πατέρας. Ο καλός θα μαρτυρηθεί· Ο Άγιος Πατέρας θα έχει πολλά να υποφέρει. διάφορα έθνη θα εκμηδενιστούν».

Στη μέση του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, όταν αυτό αποκαλύφθηκε το 1941, το μυστικό φαινόταν ιδιαίτερα οδυνηρό και τα Τρία Μυστικά της Φατίμα άρχισαν να αναγνωρίζονται στο mainstream. Αλλά ποιο ήταν το

Τρίτο μυστικό, αναρωτήθηκαν όλοι;

Το Τρίτο Μυστικό της Φατίμα.

Κρυπτικά, η αδελφή Λουσία δεν αποκάλυπτε το Τρίτο Μυστικό, διακηρύσσοντας ότι δεν είχε εξουσιοδοτηθεί από τον Θεό να το μοιραστεί. Γιατί δεν θα πείραζε ο Θεός που τα δύο πρώτα μοιράστηκαν, αλλά είναι εναντίον του τρίτου;

Δύο χρόνια αργότερα, έχοντας αρρωστήσει από γρίπη, η αδελφή Λουσία έλαβε εντολή από τον Επίσκοπο να γράψει το Τρίτο Μυστικό, μια απαίτηση στην οποία υποχώρησε, μήπως πεθάνει και το μυστικό χαθεί για πάντα. Το μυστικό έφτασε στο Βατικανό και στα αρχεία τους, σφραγισμένο μέσα σε έναν φάκελο με τις σκιώδεις οδηγίες να μην το ανοίξουν μέχρι το 1960, «όταν θα φαίνεται πιο καθαρό». Ωστόσο, όταν ήρθε η ώρα το 1960, το Βατικανό εξέδωσε μια επίσημη δήλωση που ανήγγειλε ότι ήταν «το πιο πιθανό ότι το Μυστικό θα παρέμενε, για πάντα, υπό απόλυτη σφραγίδα».

Αυτό οδήγησε σε πολλές εικασίες. Τι θα μπορούσε να αποκαλύψει το μυστικό που θα ήταν τόσο δραματικό που θα απαιτούσε την καταστολή  για πάντα.  Καθώς ήταν η κορύφωση του Ψυχρού Πολέμου,  οι New York Times  υπέθεσαν ακόμη και ότι το Τρίτο Μυστικό θα μπορούσε να προμηνύει «παγκόσμια πυρηνική εξόντωση».

Τελικά, το 2000, το Βατικανό εμφανίστηκε και κυκλοφόρησε αυτό που είπαν ότι ήταν το κείμενο του Τρίτου Μυστικού. Μίλησε για:

«… ένας επίσκοπος ντυμένος στα λευκά […] σκοτώθηκε από μια ομάδα στρατιωτών που έριξαν σφαίρες και βέλη εναντίον του», και πώς «με τον ίδιο τρόπο πέθαιναν ο ένας μετά τον άλλον οι άλλοι Επίσκοποι, Ιερείς, άνδρες και γυναίκες θρησκευόμενοι και  διάφοροι άνθρωποι  διαφορετικών βαθμίδων και θέσεων».

Αυτά τα λόγια, υποστήριξε το Βατικανό, πρέπει να  ερμηνευθούν  ως συμβολική γλώσσα που αναφέρεται στην απόπειρα δολοφονίας του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β' το 1981, του «Επίσκοπου ντυμένου στα λευκά» για τον οποίο μίλησε το μυστικό. Φαινόταν ότι τα κομμάτια του παζλ είχαν τελικά συγκεντρωθεί, περισσότερα από 80 χρόνια αργότερα.

Ή είχαν;

Καθώς το Βατικανό ενημέρωσε το κοινό ότι το πολύκροτο Τρίτο Μυστικό είχε να κάνει με μια αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας, πέρασαν 20 χρόνια, πολλοί έμειναν να σκέφτονται,  αυτό είναι;  Γιατί οι δεκαετίες μυστικότητας, γιατί η «απόλυτη σφραγίδα», γιατί η αρχική απαγόρευση από τον Θεό, για κάτι τόσο ασήμαντο;

Κάποιοι λένε ότι η απάντηση είναι απλή: το Τρίτο Μυστικό που κυκλοφόρησε το Βατικανό δεν ήταν το πραγματικό Τρίτο Μυστικό, αλλά μάλλον μια κατασκευή.

Λίγο μετά την αποκάλυψη του υποτιθέμενου Τρίτου Μυστικού το 2000, εμφανίστηκε ένα ειδησεογραφικό άρθρο που ισχυριζόταν ότι παρουσίαζε μια συνέντευξη με τον τότε καρδινάλιο Ράτσινγκερ, ο οποίος θα γινόταν Πάπας Βενέδικτος XVI το 2005. Σύμφωνα με το άρθρο, ο Ράτσινγκερ  είπε  στον συνεντευκτή: υπάρχουν περισσότερα από όσα δημοσιεύσαμε» στο Τρίτο Μυστικό.

Είναι ενδιαφέρον ότι, αφού έγινε ο πρώτος Πάπας από το 1400 που παραιτήθηκε από το αξίωμα ενώ ζούσε το 2013, ο Βενέδικτος απάντησε στο άρθρο το 2016, αποκαλώντας το « εντελώς αναληθές » και ισχυριζόμενος ότι «η δημοσίευση του Τρίτου Μυστικού της Φατίμα έχει ολοκληρωθεί». Περιέργως, αυτή ήταν η πρώτη, και μόνο σε εκείνο το σημείο, επίσημη δήλωση που είχε κάνει ο Βενέδικτος ως Επίτιμος Πάπας. Γιατί να σχολιάσετε ένα άρθρο σχεδόν δύο δεκαετιών, και όχι τίποτα από τα πλήθη άλλων πραγμάτων που αντιμετωπίζει ο κόσμος;

Μέχρι σήμερα, υπάρχουν  πολλοί  που πιστεύουν ότι  υπάρχουν  περισσότερα στο Τρίτο Μυστικό από όσα έχει δημοσιεύσει το Βατικανό, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βρίσκονται μέσα στο ίδιο το Βατικανό. Στην πραγματικότητα, ο ίδιος ο Βενέδικτος  διακήρυξε  σε μια ομιλία του το 2010 στη Φατίμα ότι «θα κάναμε λάθος να πιστεύουμε ότι η προφητική αποστολή της Φατίμα έχει ολοκληρωθεί». Στη συνέχεια, το 2020, ο Αρχιεπίσκοπος Κάρλο Μαρία Βιγκάνο έδωσε μια  συνέντευξη  υποστηρίζοντας ότι όχι μόνο το Τρίτο Μυστικό που κυκλοφόρησε το Βατικανό ήταν «προφανώς ελλιπές», αλλά ότι το Βατικανό συμμετείχε σε μια «επιχείρηση συγκάλυψης» του αληθινού περιεχομένου του μυστικού.

Αν υπάρχει συγκάλυψη, τότε, κάλυψη τι;

Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι το 1980, σχεδόν ένα χρόνο πριν από την απόπειρα κατά της ζωής του, ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β' έδωσε μια ομιλία στη Γερμανία στην οποία είπε  για  το Τρίτο Μυστικό,

Εάν υπάρχει ένα μήνυμα στο οποίο λέγεται ότι οι ωκεανοί θα πλημμυρίσουν ολόκληρα τμήματα της γης. ότι, από τη μια στιγμή στην άλλη, εκατομμύρια άνθρωποι θα χαθούν. . . Δεν υπάρχει πια νόημα να θέλουμε πραγματικά να δημοσιεύσουμε αυτό το μυστικό μήνυμα. Είναι επικίνδυνο να θέλει κανείς να ικανοποιήσει την περιέργειά του μόνο, αν είναι πεπεισμένος ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα ενάντια σε μια καταστροφή που έχει προβλεφθεί».

Τέσσερα χρόνια αργότερα, αφότου ο Πάπας είχε πυροβοληθεί και είχε αναρρώσει εδώ και πολύ καιρό, ένα άρθρο εμφανίστηκε στο  περιοδικό Jesus  στο οποίο ο τότε καρδινάλιος Ράτσινγκερ έδωσε μια  συνέντευξη  υποστηρίζοντας ότι είχε διαβάσει το Τρίτο Μυστικό και ότι αφορούσε «κίνδυνους που απειλούν […] τη ζωή του κόσμου».

Πιο ανησυχητικό, το άρθρο υποστήριξε ότι ο Ratzinger είχε επιβεβαιώσει ότι το Τρίτο Μυστικό ήταν «ουσιαστικά το ίδιο» με μια άλλη προφητεία που είχε αποκαλυφθεί το 1973 στην Ακίτα της Ιαπωνίας. Εκεί, η Παναγία φέρεται να εμφανίστηκε σε μια μοναχή και είχε στείλει ένα εκπληκτικό μήνυμα:

« Ο Πατέρας θα επιβάλει μια τρομερή τιμωρία σε όλη την ανθρωπότητα. Θα είναι μια τιμωρία μεγαλύτερη από τον κατακλυσμό, όπως δεν θα έχει ξαναδεί. Φωτιά θα πέσει από τον ουρανό και θα εξαφανίσει ένα μεγάλο μέρος της ανθρωπότητας, τόσο τους καλούς όσο και τους κακούς, χωρίς να γλυτώνει ούτε ιερείς ούτε πιστούς».

Θα μπορούσε το Τρίτο Μυστικό της Φατίμα να μην αφορούσε καθόλου τη δολοφονία ενός Πάπα, αλλά τον αφανισμό του κόσμου; προμηνύει κάποιο είδος παγκόσμιας αποκάλυψης; Και θα μπορούσε το Βατικανό να καταστέλλει αυτό το μυστικό, ακόμη και σήμερα, για να αποτρέψει έναν παγκόσμιο  πανικό ;

Τα φιλοσοφικά ερωτήματα είναι βαριά. Θα θέλατε να μάθετε την ημερομηνία του θανάτου σας; Τι θα έκανες αν ήταν η τελευταία σου μέρα στη γη; Πιο απλά, αν θα πεθάνουμε όλοι, δεν θα έπρεπε να μας το πει το Βατικανό;

Επιπλέον, αν δεν μας έλεγαν καν για το τέλος του κόσμου, τι άλλο μπορεί να μην μας έλεγαν;

Επιμήκη κρανία στα μυστικά αρχεία του Βατικανού

Το 1988, εμφανίστηκαν ειδησεογραφικά ρεπορτάζ  που υποστήριζαν ότι είχαν βρεθεί παράξενα, επιμήκη κρανία με εμφανή όψη εξωγήινου κατά τη διάρκεια μιας αποκατάστασης της βιβλιοθήκης του Βατικανού. Ακολούθησαν αχαλίνωτες εικασίες, με πολλούς να υποδηλώνουν ότι τα Μυστικά Αρχεία του Βατικανού πρέπει να κρύβουν στοιχεία για εξωγήινους.

Ίσως ένας γάμος μεταξύ του Βατικανού και των εξωγήινων να είναι πολύ μακριά εκεί έξω, πολύ βολικός για να τον σκεφτούμε. Μόνο που το ίδιο το Βατικανό δεν τρέχει από δεσμούς σε εξωγήινους.

Σκεφτείτε τα λόγια  του καρδινάλιου Conrado Balducci, ενός υψηλόβαθμου αξιωματούχου του Βατικανού από τη δεκαετία του 1960 και στενού φίλου με πολλούς Πάπες, ο οποίος, το 1998, έδωσε εντολή στους οπαδούς να «θυμούνται μια παράγραφο της Καινής Διαθήκης όπου ο Άγιος Παύλος αναφέρεται στον Χριστό ως Βασιλιά του το Σύμπαν, και όχι μόνο ως Βασιλιάς του κόσμου. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα όντα στο Σύμπαν, συμπεριλαμβανομένων των εξωγήινων, είναι συμφιλιωμένα με τον Θεό».

Τι μπορεί να γνωρίζουν ο Balducci και το Βατικανό για το «σύμπαν» που εμείς δεν γνωρίζουμε;

Το τηλεσκόπιο LUCIFER

Το 2009, το Βατικανό πραγματοποίησε το πρώτο του διεθνές  συνέδριο αστροβιολογίας , συγκεντρώνοντας κορυφαίους επιστήμονες από όλο τον κόσμο και αστρονόμους του Βατικανού για να συζητήσουν την εξωγήινη ζωή. Όπως υποστήριξε ο θρυλικός Αμερικανός αστροναύτης Γκόρντον Κούπερ, ένας από τους αρχικούς επτά ανθρώπους που στάλθηκαν στο διάστημα από τις Ηνωμένες Πολιτείες,  «  Θέλετε να μάθετε για τα ΑΤΙΑ και τα πράσινα ανθρωπάκια; Επικοινωνήστε με το Βατικανό».

Στην πραγματικότητα, ακόμη και ο σημερινός Πάπας, ο Πάπας Φραγκίσκος, έχει δηλώσει δημόσια ότι θα ήταν πρόθυμος να  βαφτίσει  εξωγήινους, ρωτώντας ρητορικά, « ποιοι είμαστε εμείς για να κλείσουμε τις πόρτες ;»

Μακριά από το να κλείνει τις πόρτες, το Βατικανό επιδιώκει ελεύθερα να τις ανοίξει. Στο Tucson της Αριζόνα, το Βατικανό συνεργάζεται με παγκόσμιες κυβερνήσεις και αστρολογικές ενώσεις για να ψάξει το βαθύ διάστημα για σημάδια εξωγήινης ζωής χρησιμοποιώντας μερικά από τα πιο ισχυρά τηλεσκόπια στη γη στο Διεθνές Αστεροσκοπείο Mount Graham. Περιέργως, το όργανο που τροφοδοτεί το πιο τρομερό από τα τηλεσκόπια του Παρατηρητηρίου είναι γνωστό ως Large Binocular Telescope Near-infrared Utility with Camera and Integral Field Unit for Extragalactic Research – ή,  LUCIFER  για συντομία.

Ναι, το Βατικανό ψάχνει για εξωγήινους χρησιμοποιώντας ένα τηλεσκόπιο που πήρε το όνομά του από τον Διάβολο.

Τι γνωρίζει λοιπόν το Βατικανό για τους εξωγήινους που εμείς δεν γνωρίζουμε, για τον Διάβολο, για το παρελθόν και το μέλλον; Ό,τι κι αν είναι, σίγουρα στεγάζεται βαθιά μέσα στα απόρθητα μυστικά τους αρχεία.

ΠΗΓΗ:

https://www.youtube.com/watch?v=6Gqm6e0hGJk&ab_channel=UniverseInsideYou

https://www.youtube.com/watch?v=cfuEdaw283I&ab_channel=UniverseInsideYou

https://universe-inside-you.com/vatican-secret-archives/amg-news.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου