Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Πώς προετοιμάζομαι για την κρίση του 2025.

 Αυτό που συμβαίνει τώρα δεν είναι κρίση. Αυτή είναι μια ιστορία τρόμου για μια γυναίκα. Φαντάζομαι ότι το 2025 θα είναι πολύ πιο δύσκολο από σήμερα. Και προετοιμάζομαι για αυτό από το 1999.

Αυτό που συμβαίνει τώρα δεν είναι κρίση. Αυτή είναι μια ιστορία τρόμου για μια γυναίκα. Φαντάζομαι ότι το 2025 θα είναι πολύ πιο δύσκολο από σήμερα. Και προετοιμάζομαι για αυτό από το 1999.

Γιατί περιμένω μεγάλη κρίση το 2025.

Διάβασα πολλά επιστημονικά και ψευδοεπιστημονικά βιβλία. Διάβασα για διάφορα θέματα. Όχι μόνο για την οικονομία και τις επενδύσεις, αλλά και βιβλία για την ιστορία, την κοινωνιολογία, τη φιλοσοφία, τη μελλοντολογία, την ηλιοβιολογία και άλλα εξωτικά πράγματα. Και συναντώ συνεχώς βιβλία στα οποία οι συγγραφείς δείχνουν το 2025. Σύμφωνα με διάφορους συγγραφείς, πολλά διαφορετικά γεγονότα θα συμβούν φέτος: μια ισχυρή ηλιακή έκρηξη, μια κρίση υπερπαραγωγής, η αποκατάσταση του κανόνα του χρυσού, μαζικοί πόλεμοι ή επαναστάσεις, λιμός, κρύο, μετανάστευση λαών, ξέσπασμα επιδημίας, παγκόσμια οικονομική κρίση κλπ.

Αυτό προβλέπεται από άσχετους συγγραφείς. Ο καθένας μελετά τον τομέα της γνώσης του και, χρησιμοποιώντας τις μεθόδους της επιστήμης του, παίρνει αυτή την ημερομηνία - 2025.

Σκέφτηκα ότι αν εκπληρώνονταν τουλάχιστον δύο από τις «προφητείες» ταυτόχρονα, θα επικαλύπτονταν η μία την άλλη και θα λειτουργούσαν σαν απήχηση, καταστρέφοντας την οικονομία. Κι αν είναι τρεις; Τι θα λέγατε για τέσσερα;!

Λοιπόν, ναι, οι προβλέψεις μάλλον δεν θα εκπληρωθούν ακριβώς στην ώρα τους. Πιθανότατα, όλα τα γεγονότα θα διαδοθούν σε μεγάλο χρονικό διάστημα. Θα εκτείνονται για δέκα με δεκαπέντε χρόνια. Αυτό όμως σημαίνει ότι μας περιμένουν 10-15 δύσκολα χρόνια με πολέμους, πλημμύρες, επιδημίες, οικονομικές καταστροφές και άλλες συμφορές.

Ετοιμάζομαι για το χειρότερο σενάριο για παν ενδεχόμενο. Αποφάσισα για τον εαυτό μου ότι το 2025 δεν θα είναι απλώς δύσκολο, αλλά πολύ δύσκολο. Και προετοιμάζομαι για αυτό σχολαστικά. Ετοιμάζομαι προς πολλές κατευθύνσεις ταυτόχρονα.

Διαμόρφωση μερισματικού επενδυτικού χαρτοφυλακίου.

Όποια κρίση κι αν συμβεί, οι άνθρωποι θα καταναλώνουν πάντα φυσικό αέριο, τρόφιμα, ηλεκτρική ενέργεια, τραπεζικές υπηρεσίες και κινητές επικοινωνίες. Ίσως δεν θα καταναλώνουν στον ίδιο όγκο με τα προ κρίσης χρόνια, αλλά θα καταναλώνουν. Αυτό σημαίνει ότι οι εταιρείες που παράγουν αυτά τα αγαθά και τις υπηρεσίες θα εργάζονται πάντα και θα κερδίζουν κέρδη. Αντίστοιχα, θα καταβληθούν μερίσματα.

Εάν, σε περίπτωση μεγάλης κρίσης, το εισόδημά μου από την εργασία μειωθεί, τότε τα μερίσματα θα βοηθήσουν τον προϋπολογισμό μου. Στόχος μου είναι να αγοράσω όσο το δυνατόν περισσότερες μετοχές από αυτούς τους τομείς της οικονομίας με σταθερές και υψηλές μερισματικές αποδόσεις έως το 2025.

Λαμβάνω πρόσθετη εκπαίδευση και επαγγελματικές δεξιότητες.

Είμαι μηχανικός στην εκπαίδευση. Αλλά μπορώ να δουλέψω με τα χέρια μου σε εργοτάξια, στο εργαστήριο και στα χωράφια. Όχι εργάτης υψηλής ειδίκευσης, αλλά πειθαρχημένος και μη πότης. Μπορώ να εκτελέσω μονότονα πρωτόγονες εργασίες σε μεγάλη κλίμακα. Αν η ζωή μπει εμπόδιο, θα πάω και θα κερδίσω χρήματα για μένα και για όλη την οικογένεια.

Αλλά το 2025 θα είμαι πολύ πάνω από 40 χρονών. Και θα είναι σωματικά δύσκολο για μένα να βάζω κονίαμα όλη την ημέρα ή να φορτώνω φορτηγά κάτω από τον καυτό ήλιο. Μπορώ να αντέξω μερικούς μήνες εξαντλητικής δουλειάς. Τι ακολουθεί λοιπόν;

Ως εκ τούτου, το καθήκον είναι να αποκτήσω πολλά επιπλέον επαγγέλματα που, αν χρειαστεί, μπορούν να με υποστηρίξουν.

Γι' αυτό μαθαίνω συνέχεια. Αγοράζω μαθήματα κατάρτισης. Δοκιμάζω διάφορους τρόπους για να βγάλω χρήματα στο σπίτι και στο Διαδίκτυο.

Για παράδειγμα, έχω ήδη μάθει αυτό:
- Μπορώ να φτιάξω έναν απλό ιστότοπο
- ζωγραφίζω λίγο στο Photoshop
- Μπορώ να γράφω και να πουλάω κείμενα

- ....

Δεν θέλω να συνεχίσω τη λίστα, η σεμνότητα δεν το επιτρέπει. Μπορώ να κάνω πολλά πράγματα.

Δεν χρειάζεται να γίνω κορυφαίος ειδικός. Αρκεί να μάθετε πώς να εκτελείτε με ακρίβεια τις απλούστερες καθημερινές εργασίες των πελατών. Και τότε θα κερδίσω το κομμάτι ψωμί μου.

Έχω έναν φίλο που είναι υδραυλικός. Καλός ειδικός. Εάν χρειαστεί, θα σας φτιάξει μια πισίνα με σιντριβάνι ή θα εγκαταστήσει πλήρως την παροχή νερού, την αποχέτευση και τη θέρμανση στο εξοχικό σπίτι. Θα το κάνει καλά και θα το χρεώσει ακριβά. Αλλά κερδίζει κυρίως χρήματα αλλάζοντας τις βρύσες των ανθρώπων, τους διανομείς στις δεξαμενές απορριμμάτων ή τις τρέχουσες φλάντζες. Σηκώθηκα το πρωί. Πήγα σε μερικές διευθύνσεις. Αυτό ήταν, κέρδισα το ψωμί μου. Την υπόλοιπη μέρα σκάβει στον κήπο και δεν τον ιδρώνει. Και όποια κρίση κι αν συμβεί, οι πιθανοί πελάτες θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το τρεχούμενο νερό, το μπάνιο και την τουαλέτα. Και θα συνεχίσει να κερδίζει χρήματα.

Δεν χρειάζεται να είναι πυρηνικός φυσικός ή ειδικός στην υδροδυναμική. Αρκεί να είσαι προσεκτικός τεχνίτης που ξέρει και μπορεί να κάνει καμιά δεκαριά βασικές επεμβάσεις.

Προσπαθώ να μάθω τα βασικά για κάποιες διαδικτυακές χειροτεχνίες για το μέλλον. Ποιος ξέρει τι θα πρέπει να κάνετε στη ζωή. Αφήστε να υπάρχουν επιπλέον δεξιότητες. Ίσως θα σας φανούν χρήσιμοι.

Για κάθε ενδεχόμενο, δημιούργησα και διατηρώ ένα χαρτοφυλάκιο κρυπτονομισμάτων.

Το κρυπτονόμισμα είναι μια ανόητη ιδέα. Δεν έχει να κάνει με χρηματοδότηση ή επένδυση. Αλλά παραδόξως, αυτή η εφεύρεση του Διαδικτύου υπάρχει για περισσότερα από δέκα χρόνια. Ποιος ξέρει σε τι θα οδηγήσει αυτή η μαλακία στο μέλλον. Ίσως η μελλοντική μου ευημερία να βρίσκεται σε αυτό. Επομένως, για κάθε ενδεχόμενο, κατάλαβα λίγο το θέμα. Και ξεκίνησε έναν μικρό χαρτοφύλακα κρυπτονομισμάτων. Ακόμη χειρότερα, πραγματοποιώ ακόμη και πειραματικές κερδοσκοπικές συναλλαγές με κρυπτογράφηση σε ένα από τα ανταλλακτήρια. Για το μέλλον, εξετάζω τα κρυπτοπαράγωγα. Και δοκιμάζω κάθε είδους τεχνολογίες από το κρυπτοσύμπαν. Ποιος ξέρει, μπορεί να σας φανεί χρήσιμος.

Σχηματίζοντας χαρτοφύλακα από πολύτιμα μέταλλα.

Δηλώνω σε κάθε γωνιά ότι τα τραπεζικά μέταλλα δεν είναι επένδυση, αλλά είναι απλώς μια μορφή ύπαρξης χρήματος. Αλλά για κάθε περίπτωση, μεταφέρω τακτικά μέρος των αποταμιεύσεών μου σε αυτή τη μορφή χρημάτων. Αγοράζω μερικά γραμμάρια έλξης. μέταλλο για υποχρεωτική ιατρική ασφάλιση. Ελπίζω ότι μέχρι το 2025 θα έχει συγκεντρωθεί ένα καλό χρηματικό ποσό σε πολύτιμα μέταλλα. μέταλλα Ένα είδος οικογενειακού αποθέματος χρυσού.

Θέλω να αποκτήσω γη.

Η σύζυγος είναι αντίθετη. Βλέπει πόσο τεμπέλης είμαι και ισχυρίζεται ότι δεν μπορώ να διαχειριστώ τη γεωργική γη. Δεν πρόκειται να την πείσω για τίποτα, μόλις μπει ένα λίγο πολύ αξιοπρεπές οικόπεδο στο οπτικό μου πεδίο, θα το αγοράσω αμέσως. Χρειάζομαι τουλάχιστον 20 στρέμματα για να φτιάξω ένα λιτό σπίτι, να φυτέψω έναν κήπο, έναν λαχανόκηπο, ένα γκαράζ, ένα υπόστεγο, ένα κοτέτσι και να φυτέψω πατάτες. Και αν η μοίρα μου στείλει δύο εκτάρια, τότε θα τα αρπάξω κι εγώ. Θα πάρω δάνειο, θα πάρω επιδότηση για τους αγρότες. Θα κολλήσω στο έδαφος και δεν θα το αφήσω. Ξέρω τι να κάνω με τη γη. Χάρη στους παππούδες - με δίδαξαν. Ο ένας ήταν ένας πλούσιος αγρότης με μια πλήρη γκάμα γεωργίας - κοτόπουλα, γουρούνια, πρόβατα, κατσίκες, αγελάδες. Ο δεύτερος ήταν άπληστος καλοκαιρινός κάτοικος - ήξερε πώς να καλλιεργεί τα πάντα. Φυσικά, δεν μου έμαθαν όλη την αγροτική σοφία. Αλλά μπορώ να κάνω κάτι. Αν έχω γη, θα ταΐσω τον εαυτό μου. Τι κρίση υπάρχει;! Γενικά, ψάχνω για γη.

Σύνολο:

1. Αγορά μετοχών μερισμάτων

2. Λαμβάνω πρόσθετη εκπαίδευση και κατέχω πρόσθετα επαγγέλματα

3. Δημιούργησε ένα χαρτοφυλάκιο κρυπτονομισμάτων

4. Δημιούργησε ένα χαρτοφυλάκιο πολύτιμων μετάλλων με τη μορφή υποχρεωτικής ιατρικής ασφάλισης.

5. Σκοπεύω να αγοράσω γη. Ίσως θα πρέπει να το αγοράσετε ήδη από το 2025 στο απόγειο της κρίσης από κάποιον χρεοκοπημένο αγρότη.

Και ακόμα κι αν δεν συμβεί κρίση, οι προετοιμασίες μου δεν θα είναι χάσιμο χρόνου, χρημάτων και κόπου.

Πρώτον, θα σχηματίσω ένα επενδυτικό χαρτοφυλάκιο που θα αποφέρει τακτικά έσοδα. Και δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως πάρα πολλά χρήματα. Δεύτερον, θα έχω κάποιες οικονομίες με τη μορφή υποχρεωτικής ιατρικής ασφάλισης. Θα τα ξοδέψω για την εκπαίδευση της κόρης μου. Τρίτον, οι πρόσθετες επαγγελματικές δεξιότητες θα είναι πάντα χρήσιμες, ανεξάρτητα από το αν υπάρχει κρίση ή όχι.

Τέταρτον, κρυπτονόμισμα. Αυτός είναι ο πιο αδύναμος κρίκος στο σχέδιό μου. Πιθανότατα θα χάσω αυτή την επένδυση. Κι αν όχι; Θεωρώ αυτά τα σκουπίδια σαν κάποιο είδος λαχείου. Και δεν ανησυχώ πολύ. Δεν έχω επενδύσει πολλά χρήματα σε κρυπτογράφηση.

Θα ήθελα να τελειώσω την ιστορία με τα λόγια του Προέδρου των ΗΠΑ Franklin Delano Roosevelt. Με αυτά τα λόγια, σήκωσε το έθνος από τις στάχτες της Μεγάλης Ύφεσης και το έβαλε στη δουλειά:

«Το μόνο πράγμα που πρέπει να φοβόμαστε είναι ο ίδιος ο φόβος».

Αν συμβεί μια απίστευτα τρομερή κρίση το 2025, θα σηκώσουμε τα μανίκια, θα το φτύσουμε στα μούτρα και θα αρχίσουμε να δουλεύουμε, βγάζοντάς το σταδιακά από τη δίνη. Αλλά για κάθε περίπτωση, είναι καλύτερο να προετοιμαστείτε εκ των προτέρων. Είναι καλύτερα να το παίξετε με ασφάλεια.

dzen.ru

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου