Τρίτη 28 Μαΐου 2024

Πούτιν: «Αυτό ετοιμάζουν στον Ζελένσκι τα αφεντικά του – Θέλετε παγκόσμιο πόλεμο;», vid.

 Ο Ρώσος πρόεδρος σχολίασε εκτενώς το γεγονός πως η νομιμότητα του Βολοντίμιρ Ζελένσκι ως προέδρου της Ουκρανίας έχει λήξει και επίσημα εδώ και μερικές ημέρες.


«Όσον αφορά τη νομιμότητα της ουκρανικής κυβέρνησης: πράγματι, μια τόσο σοβαρή, ενδελεχής ανάλυση είναι απαραίτητη», είπε ο Πούτιν σε συνέντευξη Τύπου αμέσως μετά την επίσκεψή του στο Ουζμπεκιστάν.


«Πράγματι, ο νόμος της Ουκρανίας… σχετικά με το νομικό καθεστώς του στρατιωτικού νόμου ορίζει ότι οι προεδρικές εκλογές δεν διεξάγονται κατά την περίοδο του στρατιωτικού νόμου. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι παρατείνονται. Δεν γίνονται. Αλλά ποιος είπε πρέπει να παραταθούν. Δεν υπάρχει τίποτα για αυτό στο σύνταγμα».


Ο «Τσαρ Βλαντ» σημείωσε ότι το ουκρανικό Σύνταγμα προβλέπει μόνο την επέκταση των εξουσιών για το Verkhovna Rada (Ουκρανικό Κοινοβούλιο), χωρίς να γίνεται λόγος για επέκταση των εξουσιών του προέδρου.

«Το Σύνταγμα της Ουκρανίας προβλέπει την επέκταση των εξουσιών, αλλά μόνο για τη Rada. Δεν υπάρχει τίποτα στο ουκρανικό Σύνταγμα για την επέκταση των εξουσιών του προέδρου».


Πρότεινε ότι η πρόθεση των διεθνιστικών δυνάμεων της Δύσης μπορεί να είναι να μεταθέσουν το βάρος των αντιδημοφιλών αποφάσεων στις σημερινές αρχές του Κιέβου.


«Νομίζω, και αυτό δεν σχετίζεται με το σύνταγμα αλλά είναι προσωπική μου άποψη, ότι ίσως η πρόθεση των σημερινών αφεντικών της Ουκρανίας είναι να επιβαρύνουν την τρέχουσα εκτελεστική εξουσία με την ευθύνη λήψης όλων των αντιδημοφιλών αποφάσεων, όπως είναι η μείωση των ηλικιών για την επιστράτευση. Μετά από αυτό η (ουκρανική) ηγεσία πρόκειται να αντικατασταθεί με άλλα άτομα που δεν “κουβαλάνε” αυτό το βάρος».

Πούτιν για δυτικές στρατιωτικές δυνάμεις στην Ουκρανία.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία γνωρίζει την παρουσία δυτικών μισθοφόρων στην Ουκρανία, υπό το πρόσχημα των οποίων στρατιωτικοί εκπαιδευτές είναι επίσης παρόντες εκεί.


«Όσο για το ενδεχόμενο να βρίσκονται μισθοφόροι στην Ουκρανία, ναι, το γνωρίζουμε καλά. Δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο εδώ. Ακούμε αγγλικά, γαλλικά, πολωνικά στα ερτζιανά Ξέρουμε ότι είναι εκεί».


Τόνισε ότι εκεί βρίσκονται και στρατιωτικοί εκπαιδευτές με το πρόσχημα των μισθοφόρων.


Ωστόσο, πρόσθεσε, «οι δυτικοί μισθοφόροι υφίστανται απώλειες στην Ουκρανία και η Δύση δυσκολεύεται ολοένα και περισσότερο να το κρύψει».

«Είναι ανοησία όλο αυτό», σχολίασε μεταξύ άλλων ερωτώμενος για τις συζητήσεις να σταλούν στρατεύματα ευρωπαϊκών χωρών στην Ουκρανία.

Χτυπήματα εντός Ρωσίας.

Ο Πούτιν σε άλλο σημείο επεσήμανε τον κίνδυνο παγκόσμιας σύγκρουσης λόγω της κλιμάκωσης.

Τόνισε ότι εάν χρησιμοποιηθούν όπλα ακριβείας μεγάλης εμβέλειας, η Δύση «θα δρέψει τους καρπούς των πράξεών της».

«Θέλουν άραγε παγκόσμια σύγκρουση; Πρέπει να γνωρίζουν τι παιχνίδι παίζουν! Μου φαίνεται ότι ήθελαν να διαπραγματευτούν στον τομέα των στρατηγικών όπλων, αλλά για κάποιο λόγο δεν βλέπουμε μεγάλη επιθυμία να το πράξουν».

απεμπε-EPA-Sputnik pool photo

el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου