Τρίτη 28 Μαΐου 2024

Ω ΘΕΕ ΜΟΥ! Αυτό είναι τρελό! Τεράστιες καταιγίδες χαλαζιού θάβουν την Πόλη του Μεξικού και την Πουέμπλα στον πάγο κατά τη διάρκεια ενός πρωτοφανούς καύσωνα.

 Αυτό είναι απίστευτο. Αυτό το χαλάζι μπορεί να μετατραπεί σε ένα πόδι χιονιού και προφανώς αυτό συνέβη χθες κατά τη διάρκεια ενός καύσωνα… Πώς στο διάολο υπάρχει πάγος στο Μεξικό τον Μάιο και το Τέξας είναι σχεδόν 100 βαθμούς σήμερα;Πουέμπλα, Μεξικό θαμμένο σε χαλάζι

Η Πόλη του Μεξικού βρίσκεται κάτω από ένα τεράστιο κύμα καύσωνα, αλλά παραδόξως, η πόλη βρίσκεται αυτή τη στιγμή κάτω από πολύ πάγο μετά από μια ξαφνική χαλαζόπτωση που έπληξε την πρωτεύουσα του Μεξικού. Πολλά πόδια πάγου κάλυψαν μέρη της Πόλης του Μεξικού, μετατρέποντας τους δρόμους σε ποτάμια πάγου.

Σπίτια υπέστησαν ζημιές καθώς έπεσαν πάγοι από τον ουρανό, με δρόμους να έχουν αποκλειστεί και δέντρα γκρεμίστηκαν. Εν τω μεταξύ, οι κάτοικοι εθεάθησαν να εργάζονται μαζί για να φτυαρίσουν πάγο και λάσπη καθώς ο περίεργος καιρός συνέχιζε να αλλάζει από πολύ ζεστό σε πολύ κρύο. Ωστόσο, μετά το χαλάζι αναμένεται να σημειωθεί νέος καύσωνας.

Δεν ήταν μόνο η Πόλη του Μεξικού που χτυπήθηκε από χαλάζι, καθώς η χαλαζόπτωση έπληξε και την αποικιακή πόλη Πουέμπλα. Πλημμύρες, πεσμένα δέντρα και καταστροφές συνέβησαν επίσης εκεί καθώς έφεραν ριπές ανέμου έως και 50 χιλιομέτρων την ώρα.

Εν τω μεταξύ, μετεωρολόγοι από την Εθνική Επιτροπή Υδάτων του Μεξικού (Κονάγκουα) ανέφεραν ότι ενώ η Πόλη του Μεξικού χτυπήθηκε από χαλάζι, οκτώ μεξικανικές πολιτείες αναμένεται να αντιμετωπίσουν έντονες βροχοπτώσεις. Αυτό περιλαμβάνει την Πολιτεία του Μεξικού, το Hidalgo, την Puebla και το Querétaro.

Σύμφωνα με το Reuters, παρόλα αυτά, δεκάδες πόλεις του Μεξικού βιώνουν επίσης καύσωνα ρεκόρ και αυτό αναμένεται να συνεχιστεί. Οι καύσωνες, που συμβαίνουν κυρίως στα βόρεια κατά μήκος των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού και έχουν ήδη προκαλέσει αρκετές διακοπές ρεύματος σε όλη την περιοχή. Έχει γίνει τόσο ζεστό που αρκετές πολιτείες έχουν αναστείλει τα μαθήματα.

«Επειδή το τρίτο κύμα καύσωνα της σεζόν θα κυριαρχήσει στην εθνική επικράτεια, αναμένονται μέγιστες θερμοκρασίες πάνω από 45 βαθμούς Κελσίου στο Campeche, Chiapas, Chihuahua, Coahuila, Guerrero, βόρειο Hidalgo, Jalisco και Michoacan», ανέφερε μια έκθεση Conagua.

Ερευνητές του Εθνικού Αυτόνομου Πανεπιστημίου του Μεξικού (UNAM) προειδοποίησαν ότι τις επόμενες 10 έως 15 ημέρες, το Μεξικό «θα βιώσει τις υψηλότερες θερμοκρασίες που έχουν καταγραφεί στην ιστορία», οι οποίες θα επιδεινώσουν τα επίπεδα ρύπων στις πληγείσες περιοχές λόγω της παρουσίας του όζοντος. .»

Ο καύσωνας έχει προκαλέσει όλεθρο σε όλο το Μεξικό, αλλά έχει επηρεάσει και κοντινές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Γουατεμάλας και της Μπελίζ. Έχει ήδη προκαλέσει ξηρασία και λειψυδρία σε ορισμένες από τις περιοχές γύρω από αυτές τις χώρες.

Τα υδροηλεκτρικά φράγματα στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο είναι πλέον σε χαμηλά επίπεδα και αυτό έχει προκαλέσει όλες αυτές τις διακοπές ρεύματος. Εν τω μεταξύ, καταστήματα όπως η αλυσίδα καταστημάτων ψιλικών OXXO αναγκάστηκαν να περιορίσουν τις αγορές πάγου σε δύο ή τρεις σακούλες ανά πελάτη.

Παρά την πρόσφατη χαλαζόπτωση στην Πόλη του Μεξικού και τις κοντινές περιοχές, ένας άλλος καύσωνας, που θα είναι ο τρίτος για το Μεξικό φέτος, αναμένεται να πλήξει τη χώρα τον Ιούνιο. Ωστόσο, δεν αναμένεται να διαρκέσει όσο τα δύο προηγούμενα.

Όπως και ο καύσωνας του περασμένου έτους που έπληξε τις ΗΠΑ, πολλοί άνθρωποι έχουν ήδη πεθάνει από αυτόν τον περίεργο καιρό στο Μεξικό, ιδιαίτερα από τη ζέστη. Ο καύσωνας ήταν τόσο κακός που οι πίθηκοι που ουρλιάζουν πέφτουν νεκροί από τα δέντρα.

Σύμφωνα με το Business World, 22 άνθρωποι έχουν ήδη πεθάνει μόνο από τις 12 έως τις 21 Μαΐου, με θερμοκρασίες ρεκόρ που έχουν ξεπεράσει τους 45 βαθμούς Κελσίου ή τους 113 βαθμούς Φαρενάιτ σε ορισμένες περιοχές.

strangesounds.org

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου