Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

ΕΚΤΑΚΤΟ: Μαζικές ουκρανικές επιθέσεις σε ρωσικά εδάφη – Χτύπησαν στρατιωτικούς στόχους αλλά και αμάχους.

 Σημαντικές ζημιές και απώλειες προκάλεσαν οι ουκρανικές δυνάμεις σε ρωσικά εδάφη, με στόχευση τόσο στρατιωτικών όσο και αμάχων.


Οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν πυραύλους NEPTUN κατά του πετρελαϊκού τερματικού σταθμού στο λιμάνι Καβκάζ και ATACMS εναντίον μιας πετρελαιοδεξαμενής στην πόλη Τεμριούκ της περιφέρειας Κρασνοντάρ.

Οι επιθέσεις προκάλεσαν μεγάλες πυρκαγιές και αναφορές για απώλειες σε προσωπικό και υποδομές.

Οι ρωσικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι υπήρξαν θύματα μεταξύ των εργατών της πετρελαιοδεξαμενής.

Ταυτόχρονα, αναφορές από τις περιοχές που χτυπήθηκαν μιλούν για «άγνωστο ακριβώς αλλά σημαντικό αριθμό νεκρών και τραυματιών σε αμάχους».

Οι ουκρανικές δυνάμεις κατέστρεψαν επίσης ένα ρωσικό ραντάρ NEBO-SVU αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο βρισκόταν στην Αρμυάνσκ στην Κριμαία, χρησιμοποιώντας καμικάζι drones και πυραύλους GMLRS από σύστημα πυροβολικού HIMARS.

Το ραντάρ αυτό είχε εμβέλεια 380 χιλιομέτρων και η απώλειά του αποτελεί πλήγμα για τις δυνατότητες έγκαιρης προειδοποίησης της Ρωσίας.

Οι ουκρανικές δυνάμεις επιβεβαίωσαν ότι οι επιθέσεις ήταν μέρος μιας ευρύτερης επιχείρησης καταστροφής της υποστήριξης και διοικητικής μέριμνας των ρωσικών δυνάμεων στην Κριμαία.

Σύμφωνα με πηγές των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών (SBU), οι επιθέσεις στόχευσαν επίσης υποσταθμούς και δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας στην Κριμαία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου