Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

Οι Χούθι χτύπησαν το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Αΐζενχάουερ στην Ερυθρά Θάλασσα.


Οι Χούθι χτύπησαν το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Αΐζενχάουερ στην Ερυθρά Θάλασσα

Oι αντάρτες Χούθι της Υεμένης λένε ότι εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ στην Ερυθρά Θάλασσα.

Οι Χούθι της Υεμένης εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ στην Ερυθρά Θάλασσα ως απάντηση στα πλήγματα των ΗΠΑ και της Βρετανίας στην Υεμένη, δήλωσε την Παρασκευή ο στρατιωτικός εκπρόσωπος της ομάδας, Γιαχία Σαρί.

Έξι επιδρομές των ΗΠΑ και της Βρετανίας σκότωσαν 16 ανθρώπους και τραυμάτισαν 41, συμπεριλαμβανομένων αμάχων, είπε ο Σαρί σε τηλεοπτική δήλωση. Τα πλήγματα στην επαρχία της Χοντέιντα στόχευαν το λιμάνι Σαλίφ, ένα κτήριο ραδιοφώνου στην περιοχή Αλ Χοκ, τον καταυλισμό Γκαλίφα και δύο σπίτια, είπε ο Σαρί.

Οι στρατιωτικοί των ΗΠΑ και της Βρετανίας δήλωσαν ότι εξαπέλυσαν επιδρομές εναντίον στόχων των Χούθι στην Υεμένη την Πέμπτη (29/5) για να αποτρέψουν την μαχητική ομάδα από περαιτέρω διακοπή της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα. Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ δήλωσε ότι οι δυνάμεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας έπληξαν 13 στόχους σε περιοχές που ελέγχονται από τους Χούθι.

Τα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F/A-18 που συμμετείχαν στις επιδρομές απογειώθηκαν από το αεροπλανοφόρο Aιζενχάουερ στην Ερυθρά Θάλασσα, δήλωσαν αξιωματούχοι. Συμμετείχαν και άλλα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ στην περιοχή.

Το δορυφορικό ειδησεογραφικό κανάλι των Χούθι, Al Masirah μετέδωσε εικόνες ενός αιμόφυρτου άνδρα να μεταφέρεται από τις σκάλες και άλλους στο νοσοκομείο να λαμβάνουν βοήθεια. Είπε ότι όλοι οι νεκροί και σχεδόν όλοι οι τραυματίες από τα χτυπήματα προέρχονταν από εκεί.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου