Τρίτη 28 Μαΐου 2024

Όταν Οι Άνθρωποι Είναι Εξαιρετικά Απελπισμένοι Και Εξαιρετικά Πεινασμένοι, Θα Φάνε Κυριολεκτικά Σχεδόν Οτιδήποτε.Μερικά από τα πράγματα που πρόκειται να μοιραστώ μαζί σας σε αυτό το άρθρο μπορεί να σας

ανατριχιάσουν. Αλλά πρέπει να καταλάβετε τι είναι διατεθειμένοι να κάνουν οι άνθρωποι όταν είναι εξαιρετικά απελπισμένοι και εξαιρετικά πεινασμένοι, γιατί η παγκόσμια επισιτιστική κρίση που έχει ήδη αρχίσει θα ενταθεί πολύ τα επόμενα χρόνια. Εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι πέφτουν για ύπνο πεινασμένοι κάθε βράδυ, και τα παιδιά κυριολεκτικά πεθαίνουν από την πείνα στην άλλη άκρη του πλανήτη αυτή τη στιγμή. Δυστυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι στον δυτικό κόσμο δεν συνειδητοποιούν καν ότι αυτό συμβαίνει επειδή τα εταιρικά μέσα ενημέρωσης σπάνια αναφέρουν σχετικά. Πόλεμος, λοιμός, φυσικές καταστροφές, παράξενα καιρικά μοτίβα και ιστορικές αποτυχίες καλλιεργειών δημιουργούν μια «τέλεια καταιγίδα» για την παγκόσμια παραγωγή τροφίμων. Προβλέπεται ότι αργότερα φέτος τα πράγματα θα γίνουν πολύ άσχημα σε ορισμένες από τις φτωχότερες περιοχές του πλανήτη και οι μακροπρόθεσμες προοπτικές είναι ακόμη χειρότερες.

Όταν οι άνθρωποι πεινάσουν αρκετά, θα φάνε κυριολεκτικά σχεδόν οτιδήποτε.

Τη Δευτέρα, έμεινα έκπληκτος όταν έμαθα ότι μια ομάδα αρχαιολόγων ανακάλυψε ότι οι άποικοι στο Τζέιμσταουν τον 17ο αιώνα στην πραγματικότητα κατέφευγαν στο να φάνε σκυλιά σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να επιβιώσουν…

Οι πρώτοι Άγγλοι άποικοι που έφτασαν στη Βόρεια Αμερική έφαγαν σκύλους για να επιβιώσουν σε μια ακραία περίοδο πείνας, σύμφωνα με μια φρικτή νέα μελέτη.

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Αϊόβα ανακάλυψαν τα λείψανα 16 αυτόχθονων σκύλων σε έναν αρχαιολογικό χώρο στο Τζέιμσταουν της Βιρτζίνια, κάτι που υποδηλώνει έντονα ότι οι άποικοι του 17ου αιώνα έφαγαν τουλάχιστον έξι κυνόδοντες.

Τα λείψανά τους έδειχναν σημάδια ότι οι άποικοι είχαν ξεφλουδίσει τα ζώα, είχαν διαμελίσει τα άκρα τους και αφαίρεσαν τη σάρκα από τα οστά τους μεταξύ 1609 και 1617 μ.Χ., είπε η ομάδα.

Για πολλούς από εσάς, αυτό το επίπεδο αγριότητας μπορεί να είναι δύσκολο να το καταλάβετε.

Δυστυχώς, φαίνεται ότι αυτό που βρήκαν οι αρχαιολόγοι υποστηρίζεται από γραπτή μαρτυρία ενός από τους αρχικούς αποίκους της αποικίας …

Μέχρι την άνοιξη του 1610, μόνο περίπου 60 από τους αρχικούς αποίκους ήταν ακόμη ζωντανοί και ο Τζορτζ Πέρσι – ένας από τους αρχικούς αποίκους – έγραψε μια αφήγηση για το τι συνέβη στον απόηχο της περιόδου της πείνας.

«Τώρα όλοι εμείς στο Τζέιμς Τάουν, αρχίζουμε να νιώθουμε αυτό το απότομο τσίμπημα πείνας που κανείς δεν περιγράφει αληθινά παρά εκείνος που έχει γευτεί την πίκρα της.

«… Έπειτα, έχοντας τραφεί με άλογα και άλλα θηρία όσο κράτησαν, ήμασταν ευτυχείς που κάναμε αλλαγή με παράσιτα όπως σκυλιά, γάτες, αρουραίους και ποντίκια», έγραψε ο Πέρσι σε αποσπάσματα του λογαριασμού του με τίτλο «Starving Time», που αρχειοθετήθηκε από το Εθνικό Κέντρο Ανθρωπιστικών Επιστημών.

Τι θα έκανες αν ήσουν στη θέση τους;

Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους ενθαρρύνω τους αναγνώστες μου να αποθηκεύουν τρόφιμα όσο μπορούν ακόμα.

Δεν θέλω ποτέ κανένας από εσάς να βρεθείτε σε μια θέση που να αντιμετωπίζετε τέτοιες επιλογές.

Μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση είναι ήδη εδώ. Περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι στην Αφρική δεν έχουν ήδη αρκετό φαγητό για να φάνε σε τακτική βάση, και το 30 τοις εκατό των παιδιών σε ολόκληρη την ήπειρο υποφέρουν από καθυστερημένη ανάπτυξη.

Στην Ανατολική Αφρική, μερικοί από αυτούς που λιμοκτονούν «καταφεύγουν στην κατανάλωση χόρτου και κελύφους φυστικιών» …

Το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού του ΟΗΕ (WFP) λέει ότι στο Νταρφούρ του Σουδάν υπάρχουν αναφορές για παιδιά που πεθαίνουν από υποσιτισμό.

«Η κατάσταση είναι τραγική. Οι άνθρωποι καταφεύγουν στην κατανάλωση χόρτου και κελύφους φυστικιών. Εάν η βοήθεια δεν τους φτάσει σύντομα, κινδυνεύουμε να γίνουμε μάρτυρες εκτεταμένης πείνας και θανάτου στο Νταρφούρ και σε άλλες περιοχές που έχουν πληγεί από συγκρούσεις στο Σουδάν», δήλωσε ο Michael Dunford, διευθυντής του WFP Ανατολικής Αφρικής.

Σε άλλες περιοχές του Σουδάν, άνθρωποι στα πρόθυρα της πείνας τρώνε κυριολεκτικά  χώμα

Υπάρχει τόσο λίγο φαγητό σε ορισμένες περιοχές του Σουδάν που οι άνθρωποι λαμβάνουν ακραία μέτρα για να επιβιώσουν.

Στον προσφυγικό καταυλισμό Αλ Λάιτ τρώνε χώμα.

Ναι, το διάβασες σωστά.

Επομένως, δεν θέλω κανένας εκεί έξω να προσπαθεί να μου πει ότι η παγκόσμια επισιτιστική κρίση δεν είναι σοβαρή.

Ένας 41χρονος άνδρας στο Σουδάν λέει ότι η γυναίκα και τα παιδιά του πεινούν τόσο πολύ που κυλούν τη βρωμιά σε μια μπάλα  και την καταπίνουν με νερό …

Ο Akok, 41, έφτασε στο Al Lait τον Δεκέμβριο, αλλά δεν έχει δουλειά και δεν μπορεί να ταΐσει την οικογένεια. Κατά καιρούς, μένουν δύο ή τρεις μέρες χωρίς φαγητό. Όταν συμβεί αυτό, είπε ο Akok, παρακολουθεί αβοήθητος τη γυναίκα και τα παιδιά του να σκάβουν τρύπες στο έδαφος με ένα ραβδί, να γλιστρούν τα χέρια τους και να αρπάζουν λίγο χώμα. Στη συνέχεια τυλίγουν το χώμα σε μπάλα, το βάζουν στο στόμα τους και το καταπίνουν με νερό.

«Τους λέω συνέχεια να μην το κάνουν, αλλά είναι πείνα», είπε. “Δεν υπάρχει τίποτα που μπορώ να κάνω.”

Τι θα κάνατε αν εσείς και η οικογένειά σας ήσασταν σε παρόμοια θέση;

Στη Δυτική Αφρική και την Κεντρική Αφρική, προβλέπεται ότι περίπου 55 εκατομμύρια πεινασμένοι άνθρωποι «θα αγωνιστούν να τραφούν τους επόμενους μήνες» …

Η άνοδος των τιμών βοήθησε να πυροδοτήσει μια επισιτιστική κρίση στη Δυτική και Κεντρική Αφρική, όπου σχεδόν 55 εκατομμύρια άνθρωποι θα δυσκολευτούν να τραφούν τους επόμενους μήνες, προειδοποίησαν την Παρασκευή οι ανθρωπιστικές υπηρεσίες του ΟΗΕ.

Ο αριθμός που αντιμετωπίζει η πείνα κατά την περίοδο Ιουνίου-Αυγούστου έχει τετραπλασιαστεί τα τελευταία πέντε χρόνια, είπαν, σημειώνοντας ότι οι οικονομικές προκλήσεις όπως ο διψήφιος πληθωρισμός και η στασιμότητα της τοπικής παραγωγής έχουν γίνει βασικοί μοχλοί της κρίσης, πέρα ​​από τις επαναλαμβανόμενες συγκρούσεις στην περιοχή .

Σε περιοχές νότια εκεί, οι εκτεταμένες αποτυχίες των καλλιεργειών που προκαλούνται από την ξηρασία έχουν δημιουργήσει έναν τεράστιο εφιάλτη …

Η Ζάμπια, η Ζιμπάμπουε και το Μαλάουι διακήρυξαν εθνικές καταστροφές καθώς οι καλλιέργειες απέτυχαν σε μια περιοχή όπου το 70 τοις εκατό των μικροκαλλιεργητών βασίζονται στη βροχερή γεωργία για τα προς το ζην. Οι τιμές των τροφίμων έχουν αυξηθεί έως και 82 τοις εκατό σε ορισμένες περιοχές που έχουν πληγεί από την ξηρασία, ενώ η λειψυδρία έχει επίσης επηρεάσει τα ζώα και έχει καταστρέψει γεωργικές εκτάσεις. Σύμφωνα με έκθεση των Ηνωμένων Εθνών, περισσότεροι από 18 εκατομμύρια άνθρωποι χρειάζονται τώρα επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια, με τα επίπεδα επισιτιστικής ανασφάλειας να αυξάνονται δραματικά κατά τη διάρκεια της κανονικής άπαχης περιόδου που συνήθως ξεκινά τον Οκτώβριο. Φέτος, η αδύνατη περίοδος θα μπορούσε να ξεκινήσει ήδη από τον Ιούλιο, καθώς εξαντλούνται οι προβλέψεις.

Η Βόρεια Αφρική τα πηγαίνει καλά προς το παρόν, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της υπόλοιπης ηπείρου αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα.

Τα καλά νέα είναι ότι δεν αντιμετωπίζουμε εκτεταμένη πείνα εδώ στον δυτικό κόσμο.

Αλλά 42 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν κουπόνια τροφίμων και 1 στα 7 παιδιά ζει σε συνθήκες φτώχειας .

Οπότε και τα προβλήματά μας μεγαλώνουν.

Δυστυχώς, οι μακροπρόθεσμες τάσεις που οδηγούν την παγκόσμια επισιτιστική κρίση πρόκειται να ενταθούν μόνο τα επόμενα χρόνια και τελικά θα υπάρξουν πολύ σοβαρές ελλείψεις τροφίμων εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες .

Τι θα κάνεις όταν φτάσει επιτέλους αυτή η μέρα;

Έχουμε ήδη φτάσει σε ένα σημείο όπου το γρήγορο φαγητό θεωρείται «πολυτέλεια» και οι τιμές πολλών δημοφιλών τροφίμων έχουν υπερδιπλασιαστεί .

Ο κόσμος μας απλά δεν παράγει αρκετή τροφή για όλους και οι παγκόσμιες προμήθειες τροφίμων θα γίνονται όλο και πιο στενές κατά τις πολύ δύσκολες μέρες που έχουμε μπροστά μας.

themostimportantnews.com

triklopodia.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου