Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2024

Τι μας προειδοποίησε ο «προφήτης του δάσους» Mulhiazl.

 Ένας κάτοικος της Βαυαρίας, ο Mühlhiazl, ονομαζόταν ο προφήτης του δάσους. Αυτό το ψευδώνυμο προέρχεται από τις βαυαρικές λέξεις Muhl, που σημαίνει «μύλος», και Hiasl, δηλ. εργάτης. Λίγα είναι γνωστά για τη ζωή αυτού του ανθρώπου και οι προφητείες του καταγράφονται από τα λόγια άλλων ανθρώπων, γιατί... ο ίδιος ήταν αγράμματος. Όμως, αντί να ξαναλέμε τις προβλέψεις του Βάνγκα ή του Νοστράδαμου για εκατοστή φορά, γιατί να μην θυμάστε κάποιον άλλο, αν και οι προφητείες του, φυσικά, φαίνονται περίεργες.

Ένας κάτοικος της Βαυαρίας, ο Mühlhiazl, ονομαζόταν ο προφήτης του δάσους. Αυτό το ψευδώνυμο προέρχεται από τις βαυαρικές λέξεις Muhl, που σημαίνει «μύλος», και Hiasl, δηλ. εργάτης.

Σχετικά με τη ζωή του προφήτη.

Λένε ότι ο Mühlhiazl γεννήθηκε το 1753 στην οικογένεια ενός Γερμανού μυλωνά, το όνομά του ήταν Matthew. Ήταν ο μεγαλύτερος γιος, δηλ. κληρονόμος, αν και ο μυλωνάς είχε άλλα 6 παιδιά. Ο γέρος μυλωνάς έδωσε τον μύλο του στον Ματθαίο όσο ζούσε, το 1778. Δεν ανταποκρίθηκε όμως στις προσδοκίες του. Λόγω χρηματικών προβλημάτων, το 1799 δανείστηκε χρήματα από το μοναστήρι για ένα χρόνο, αλλά δεν μπόρεσε να τα επιστρέψει. Τότε το μοναστήρι κατάσχεσε τον μύλο και ο ίδιος ο Ματθαίος και η οικογένειά του και ο αδελφός του Γιόχαν με τη γυναίκα του και τα 5 παιδιά του εκδιώχθηκαν από το σπίτι. Το 1801, ένας μυλωνάς που είχε γίνει ζητιάνος πλησίασε το μοναστήρι, σήκωσε τη γροθιά του και απείλησε ότι σύντομα θα τους έδιωχναν όπως τον έδιωξαν. Και πράγματι, το 1803 το μοναστήρι διαλύθηκε.

Γερμανία, Βαυαρία, Straubing-Bogen, Windberg

Για κάποιο διάστημα ο Ματθαίος έζησε με τον αδερφό του, στη συνέχεια μάλωσε και έφυγε από το σπίτι. Ο καβγάς ήταν σοβαρός, χτύπησε με σταυρό τον αδελφό του και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή. Ο Johann έχασε τις αισθήσεις του αλλά επέζησε. Ο Mulhiazl μετακόμισε από μέρος σε μέρος, προσπάθησε να κερδίσει επιπλέον χρήματα, μερικές φορές επισκεπτόταν τη γυναίκα του και της έδινε χρήματα. Περιπλανώμενος σε δάση και χωριά, άρχισε να προβλέπει. Υπάρχει μια εκδοχή ότι δεν ήταν ο Ματθαίος που ήταν ο προφήτης, αλλά ο αδελφός του Johann, ή ότι συνέχισε να προφητεύει μετά το θάνατο του αδελφού του. Οι κύριες προφητείες έγιναν μεταξύ 1801 και 1825. Πιστεύεται ότι ορισμένες από τις προβλέψεις του καταγράφηκαν από τον ιερέα Johann Georg Mühlbauer (πέθανε το 1921), ο οποίος τις άκουσε από τον πατέρα του, ο οποίος γνώριζε προσωπικά τον Mühlhiazl (έζησε μέχρι τα 97 του χρόνια).

Ένας κάτοικος της Βαυαρίας, ο Mühlhiazl, ονομαζόταν ο προφήτης του δάσους. Αυτό το ψευδώνυμο προέρχεται από τις βαυαρικές λέξεις Muhl, που σημαίνει «μύλος», και Hiasl, δηλ. υπάλληλος.-3

Προβλέψεις.

Είναι ενδιαφέρον ότι ο προφήτης δεν ήξερε πώς θα ονομάζονταν κάποια πράγματα και βρήκε τα δικά του ονόματα για αυτά, για παράδειγμα, αποκάλεσε το αερόπλοιο ένα ασημένιο ψάρι στον ουρανό. Μερικές από τις προβλέψεις του έγιναν πραγματικότητα.

Για παράδειγμα, είπε:

«Όταν χτίζεται ο σιδηρόδρομος που περνά μέσα από το δάσος, και ο σιδερένιος σκύλος διασχίζει τον έρημο κόλπο, όταν ταξιδεύει ένα βαγόνι χωρίς άλογο και φρεάτιο, και οι άνθρωποι πετούν σαν πουλιά στον ουρανό, και όταν ένα ασημένιο ψάρι πετάει πάνω από το δάσος μας, τότε ο πόλεμος θα έρθει το έτος»
Ένας κάτοικος της Βαυαρίας, ο Mühlhiazl, ονομαζόταν ο προφήτης του δάσους. Αυτό το ψευδώνυμο προέρχεται από τις βαυαρικές λέξεις Muhl, που σημαίνει «μύλος», και Hiasl, δηλ. εργάτης.-4

Αυτή η πρόβλεψη πιστεύεται ότι έγινε πραγματικότητα. Την 1η Αυγούστου 1914 άνοιξε ο σιδηρόδρομος Kaltenberg-Deggendorf μέσω της Βαυαρίας. Ζέπελιν, δηλ. Οι Γερμανοί άρχισαν να χρησιμοποιούν αερόπλοια για βομβαρδισμούς το 1914. Ήταν το 1914 που ξεκίνησε ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος.

Προέβλεψε επίσης μια επανάσταση, αν και λίγοι άνθρωποι γνώριζαν για τι ακριβώς επρόκειτο:

«Η βαυαρική γη θα καταστραφεί και η γη της Βοημίας θα καθαριστεί σαν σκούπα. Σε όλα αυτά τα μέρη και στα βουνά της Βοημίας θα έρθουν οι Κόκκινοι... όχι οι Γάλλοι, αλλά οι Κόκκινοι».
«Πρώτον, θα έρθουν καλύτερες στιγμές για τους χωρικούς, όταν θα «τρώνε και θα πίνουν». Όλα τα όρια θα αλλάξουν, οι μικροί άνθρωποι θα γίνουν μεγάλοι και οι μεγάλοι θα γίνουν μικροί. Ο τρομερός αφέντης θα κάνει μεγάλα σχέδια. Αλλά όχι Όλα θα εκπληρωθούν. Όταν το δέντρο στο καμπαναριό του Zwiesel θα φτάσει το μέγεθος ενός πανό, τότε η ώρα θα χτυπήσει».
Ένας κάτοικος της Βαυαρίας, ο Mühlhiazl, ονομαζόταν ο προφήτης του δάσους. Αυτό το ψευδώνυμο προέρχεται από τις βαυαρικές λέξεις Muhl, που σημαίνει «μύλος», και Hiasl, δηλ. εργάτης.-5

Φαίνεται ότι τι σχέση έχει η Βαυαρία με την επανάσταση, επηρέασε τη Ρωσία. Στην πραγματικότητα, η Βαυαρική Σοβιετική Δημοκρατία υπήρχε, αλλά για λιγότερο από ένα μήνα. Δημιουργήθηκε στις 7 Απριλίου 1919, αποσπάσματα του Κόκκινου Στρατού εμφανίστηκαν εδώ, οι εργάτες μεταβιβάστηκαν στον έλεγχο από εργοστάσια και εργοστάσια, αλλά ήδη στις 27-28 Απριλίου, τα κυβερνητικά στρατεύματα περικύκλωσαν το Μόναχο και σύντομα μπόρεσαν να κερδίσουν, μετά τη νίκη, άρχισαν αντίποινα εναντίον των ανταρτών: 557 άνθρωποι πέθαναν, 2209 καταδικάστηκαν.

Τι μας περιμένει στη συνέχεια;

Σύμφωνα με προφητείες, μετά την οικοδομική έκρηξη, η ανθρωπότητα θα αντιμετωπίσει ξανά τον πόλεμο:

«Όταν οι γυναίκες θα κυκλοφορούν με παντελόνια και οι άντρες θα γίνονται θηλυκοί, έτσι ώστε να μην μπορεί κανείς πλέον να ξεχωρίζει τους άνδρες από τις γυναίκες, τότε αυτή η ώρα είναι κοντά. Οι άνθρωποι θα χτίζουν κτίρια παντού, ψηλά κτίρια, χαμηλά κτίρια, το ένα μετά το άλλο. Όταν χτιστούν τα πάντα, όταν υψωθούν παντού κτίρια, όλα θα σαρωθούν».
«Η Βέρα θα γίνει τόσο μικρή που μπορείς να την καλύψεις με ένα καπέλο. Θα ξεσκίσουν τον Θεό από τον τοίχο και θα τον κλειδώσουν σε ένα κουτί. Ωστόσο, θα έρθει πάλι η ώρα που θα το βγάλουν από το κουτί, αλλά θα είναι πολύ αργά γιατί θα αρχίσει ήδη να συμβαίνει. Γιατί κανείς δεν πιστεύει ότι θα έρθει η μάστιγα του Θεού. Και αυτό θα είναι μια μεγάλη καταστροφή».
Ένας κάτοικος της Βαυαρίας, ο Mühlhiazl, ονομαζόταν ο προφήτης του δάσους. Αυτό το ψευδώνυμο προέρχεται από τις βαυαρικές λέξεις Muhl, που σημαίνει «μύλος», και Hiasl, δηλ. εργάτης.-6
«Ο μεγάλος πόλεμος θα έρθει. Ο μικρός θα το αρχίσει, και ο μεγάλος θα συναντήσει το νερό και θα του δώσει ένα τέλος. Αυτός ο πόλεμος θα έρθει από την ανατολή και θα τελειώσει στη δύση, αλλά ο τελικός πόλεμος θα καταστρέψει τα πάντα. Όταν δεν καταλαβαίνεις τους ανθρώπους που συναντάς, δεν απέχει πολύ από μια τρομερή μέρα. Οι άνθρωποι δεν έχουν ξαναδεί τόση φωτιά και σίδερο. Όλα θα είναι χάλια. Όσοι θέλουν να επιβιώσουν πρέπει να έχουν σιδερένια αποφασιστικότητα. Όμως η μάχη δεν θα κρατήσει πολύ.
Τίποτα δεν θα βοηθήσει τους εμπλεκόμενους, ακόμα κι αν πιστέψουν ξανά και προσευχηθούν στον Θεό. Θα αρρωστήσουν και κανείς δεν θα μπορεί να τους βοηθήσει. Δεν θα διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όλα αυτά θα γίνουν τόσο γρήγορα που κανείς δεν θα μπορεί να το πιστέψει, αλλά υπάρχει πολύ αίμα και πολλά πτώματα.
Αυτό θα συμβεί τόσο γρήγορα που κάποιος που έχει δύο ψωμάκια στο χέρι του και του πέσει κατά λάθος ένα από αυτά, δεν θα χρειαστεί να σκύψει για να το πάρει, γιατί ένα καρβέλι θα είναι αρκετό. Ο πόλεμος δεν θα τελειώσει μέχρι να σταματήσουν να πετούν τα θανατηφόρα πουλιά. Όταν στη συνέχεια βρείτε μια αγελάδα κοντά στον Δούναβη, θα χρειαστεί να δοθεί στην αγελάδα ένα χρυσό κουδούνι».

Δεν είναι ξεκάθαρο τι είναι αυτά τα θανατηφόρα πουλιά και η αγελάδα με τη χρυσή καμπάνα. Αλλά θυμηθείτε τα αερόπλοια, μοιάζουν πραγματικά με ασημένια ψάρια; Ίσως εδώ μιλάμε για κάτι που δεν είμαστε ακόμη σε θέση να αποκρυπτογραφήσουμε. Ένα όμως είναι καθησυχαστικό: ακόμα κι αν γίνει πόλεμος, μετά από αυτόν θα αρχίσει η χρυσή ώρα, δηλ. οι επιζώντες θα μπορούν να ζήσουν ευτυχισμένοι:

Ένας κάτοικος της Βαυαρίας, ο Mühlhiazl, ονομαζόταν ο προφήτης του δάσους. Αυτό το ψευδώνυμο προέρχεται από τις βαυαρικές λέξεις Muhl, που σημαίνει «μύλος», και Hiasl, δηλ. εργάτης.-7
«Αυτοί που θα ξεκινήσουν τα πάντα από την αρχή, θα χτίσουν μια εκκλησία και θα δοξάσουν τον Θεό. Όσοι επέζησαν θα πουν μεταξύ τους: «Αδερφέ, ζεις ακόμα;» και θα χαιρετήσουν ο ένας τον άλλον: «Είθε ο Ιησούς Χριστός να είναι δοξασμένος!» Αυτό θα συμβεί όχι μόνο σε εμάς, αλλά και σε όλο τον κόσμο, και το δίκαιο θα γίνει ξανά σωστό και η ειρήνη θα βασιλέψει για χίλια χρόνια».
«Για να αποφευχθεί η καταστροφή, οι άνθρωποι θα πρέπει να είναι επιφυλακτικοί στο να επιδεικνύουν ματαιοδοξία και αλαζονεία, γιατί και τα δύο θα οδηγήσουν σε καταστροφή». «Μετά την κατάρρευση του κόσμου, θα έρθει μια υπέροχη στιγμή. Θα επιστρέψουν ιεροκήρυκες και θαυματουργοί άγιοι. Και οι άνθρωποι θα στραφούν ξανά στην πίστη».

dzen.ru 

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου