Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021

SURA: Το Ρωσικό HAARP που θα μπορούσε να καταστρέψει τις ΗΠΑ με μια κίνηση.

Ένα ρωσικό γεωφυσικό όπλο ισοδύναμο με το αμερικανικό HAARP εγκατεστημένο στην Αλάσκα θα μπορούσε να προκαλέσει σεισμούς από οπουδήποτε στον κόσμο. Το SURA, που βρίσκεται κοντά στη μικρή πόλη Vasilsursk περίπου 100 χιλιόμετρα ανατολικά του Nizhniy Novgorod της Ρωσίας, θα έχει την ίδια χωρητικότητα για το HAARP και μπορεί να προκαλέσει σεισμικές κινήσεις σε μη σεισμικές περιοχές όπως η ανατολική ακτή των ΗΠΑ, όπου η πλειοψηφία πυρηνικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής στη χώρα συσσωρεύεται. Το φάντασμα της Φουκουσίμα πετά πάνω από τη Βόρεια Αμερική.

Πόλη BUENOS AIRES (Urgente24) - ο ασυνήθιστος σεισμός που έπληξε την ανατολική ακτή των ΗΠΑ την Τρίτη προκάλεσε υποψίες σε όλο τον κόσμο.

Αρχικά, είναι γνωστό ότι στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ δεν υπάρχουν ρήγματα ή συναντήσεις τεκτονικών πλακών, γι 'αυτό ο σεισμός που εντοπίστηκε το απόγευμα της Τρίτης είναι κάπως ανεξήγητος. Σήμερα μπορείτε να βρείτε κάποια άλλη εξήγηση των γεωλόγων για το φαινόμενο, αν και βασίζεται στο μοντέλο της τεκτονικής πλάκας, όταν είναι λιγότερο, αδιανόητη.

Από το 1897 μια κίνηση τέτοιου μεγέθους, σύμφωνα με τα αρχεία του USGS, ήταν σε αυτήν την περιοχή των ΗΠΑ. Στην πραγματικότητα, η Τρίτη ήταν η ισχυρότερη που καταγράφει την ιστορία της περιοχής όσον αφορά τις σεισμικές κινήσεις.

Τον σεισμό ακολούθησαν τουλάχιστον τρία αντίγραφα το βράδυ της Τρίτης, σύμφωνα με το USGS. Ο σεισμός που προκάλεσε μεγάλες ζημιές, μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, συνέβη το 1875, εξήγησε το USGS.

Προς το παρόν, ο Ομοσπονδιακός Οργανισμός για τη διαχείριση έκτακτης ανάγκης (FEMA, για το αρκτικόλεξο στα Αγγλικά) των ΗΠΑ δήλωσε ότι δεν έχει λάβει αιτήματα για ομοσπονδιακή βοήθεια οποιουδήποτε από τα πληγέντα κράτη και ότι δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε υποδομές στην περιοχή , όπως γέφυρες και δρόμοι.

Ο σεισμός προκάλεσε διαταραχές και καθυστερήσεις σε όλες τις υπηρεσίες των δημόσιων συγκοινωνιών και στα αεροδρόμια, μια σύντομη διακοπή των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, το προσωρινό κλείσιμο δύο πυρηνικών αντιδραστήρων στη Βιρτζίνια και μεγάλες κρατήσεις στους κεντρικούς δρόμους της αμερικανικής πρωτεύουσας.

Το μοναδικό γεγονός αφυπνίζει μια αναλογία από τη γεωγραφική του θέση: στην ακτή Ανατολικά των ΗΠΑ συγκεντρώνεται μεγάλο μέρος πυρηνικών σταθμών που έχουν οι ΗΠΑ στην επικράτειά τους και ένας μεγάλος σεισμός θα μπορούσε να προκαλέσει στη Βόρεια Αμερική κάτι παρόμοιο με αυτό που συνέβη στην Ιαπωνία με την έκρηξη του εργοστασίου της Φουκουσίμα.

Μετά τον σεισμό στην Ιαπωνία εξερράγη ένα βίντεο στο διαδίκτυο, στο οποίο ένας Καναδός οικονομικός δημοσιογράφος με έδρα το νησί (Benjamin Fulford) κατήγγειλε τις ελίτ στις ΗΠΑ είχαν απειλήσει τους Ιάπωνες με «μηχανή παραγωγής σεισμών», κάνοντάς τον να πετάξει ως πυρηνική δύναμη φυτό.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτό που συνέβη στην Ιαπωνία και πολύ λυπηρό που το νησί βρίσκεται σε μια περιοχή όπου σεισμοί διαφόρων μεγεθών, συνήθως αναπτύσσονται αμέσως η ιδέα ότι το HAARP είχε χρησιμοποιήσει για να καταστρέψει κυριολεκτικά την ιαπωνική οικονομία με τη χρήση γεωγραφικών μηχανική τεχνολογία και πυρηνική καταστροφή.

Με την ίδια λογική μπορεί να σκεφτεί ο σεισμός στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ. Και ακόμη και η θεωρία μπορεί να είναι πιο αληθοφανής αν λάβει κανείς υπόψη ότι ο σεισμός ήταν ασυνήθιστος και συνέβη σε μια περιοχή της χώρας όπου το μεγαλύτερο μέρος της χώρας και με κτίρια που δεν παρέχουν πυρηνικό εργοστάσιο συσσωρεύει σεισμούς.

SURA: Το ρωσικό HAARP

Τότε, ποιος θα μπορούσε να βρίσκεται πίσω από την τεχνητή παραγωγή σεισμών στις ΗΠΑ αν δεν είναι έργο HAARP;

Η απάντηση, τουλάχιστον ορατή, βρίσκεται στη Ρωσία και το έργο του SURA, ισοδύναμο με το αμερικανικό HAARP.

Η ιονοσφαιρική εγκατάσταση θέρμανσης SURA, είναι ένα κέντρο έρευνας της ιονόσφαιρας που βρίσκεται κοντά στη μικρή πόλη Vasilsursk, περίπου 100 χλμ. Ανατολικά του Nizhniy Novgorod, στη Ρωσία. Το Sura είναι ικανό να εκπέμπει περίπου 190 MW, αποτελεσματική ακτινοβολούμενη ισχύ (PRE) σε βραχυκύματα. Αρχικά εξαρτάται από το Υπουργείο Άμυνας, αλλά αυτή η υπηρεσία λειτουργεί επί του παρόντος από το Ινστιτούτο Ερευνών του Ραδιοφώνου NIRFI στο Νίζνι Νόβγκοροντ.

Η εγκατάσταση Sura τέθηκε σε λειτουργία το 1981. Με τη χρήση αυτού του μηχανισμού, Ρώσοι ερευνητές μελέτησαν τη συμπεριφορά της ιονόσφαιρας και την επίδραση της παραγωγής εκπομπών διαμόρφωσης χαμηλής συχνότητας της ιονόσφαιρας.

Το εύρος των συχνοτήτων της εγκατάστασης είναι 4,5 έως 9,3 MHz. Η εγκατάσταση αποτελείται από τρεις πομπούς που εκπέμπουν 250 kW και μια κεραία διασταυρούμενο δίπολο 144 με διαστάσεις 300 mx 300 m. Στο κέντρο του εύρους συχνοτήτων λειτουργίας (4,5 - 9,3 MHz), καθώς το μέγιστο κέρδος επιτυγχάνεται γύρω στα 260 (~ 24 dB), η πραγματική ισχύς ακτινοβολίας (PER) της εγκατάστασης είναι 190 MW (~ 83 dBW).

Στο παρελθόν, ο Αμερικανός μετεωρολόγος Scott Stevens κατηγόρησε τη Ρωσία ότι βρίσκεται πίσω από ορισμένες δραστηριότητες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ατμοσφαιρική δραστηριότητα.

Ο κ. Στίβενς επεσήμανε ότι οι Ρώσοι στρατιωτικοί ειδικοί ήταν πίσω από τη «μανία» του τυφώνα Κατρίνα που κατέστρεψε τη Νέα Ορλεάνη. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία έχει δημιουργήσει τη μυστική ομάδα για να προκαλέσει επιβλαβείς επιπτώσεις στον καιρό και έτσι να επιστρέψει στη σοβιετική εποχή του ψυχρού πολέμου.

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αντήχησαν γρήγορα τις ειδήσεις. Η φήμη ότι η Ρωσία και οι ΗΠΑ εμπλέκονται στην ανάπτυξη καιρικών όπλων.

Αλλά αυτές οι φήμες φαίνονταν πολύ άγριες για να βρουν έναν κόκκο αλήθειας κρυμμένο από κάτω. Εν τω μεταξύ, ορισμένοι Ρώσοι πολιτικοί λένε ότι έχουν διεξαχθεί πειράματα που έχουν οδηγήσει σε οποιαδήποτε πλευρά του ωκεανού.

Πριν από το θάνατο και την επακόλουθη καταστροφή που προκάλεσε η Κατρίνα, οι Αμερικανοί έσκαψαν αμέσως τη διαμάχη της συνέντευξης του Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι που απείλησε να πλημμυρίσει παντού στις ΗΠΑ όταν «οι επιστήμονες μας αλλάξουν ελαφρώς το βαρυτικό πεδίο της Γης».

Αλλά όταν η Κατρίνα χτύπησε το νότιο τμήμα των ΗΠΑ, οι απίθανες φήμες σχετικά με το καιρικό όπλο της Ρωσίας επέστρεψαν ξανά στο φως.

Οι Αμερικανοί μετεωρολόγοι δεν είναι οι μόνοι που κατηγορούν τους γείτονες για τη χρήση του «όπλου του τυφώνα». Οι ανεπιβεβαίωτες αναφορές και τα άνισα σχετικά με αμφισβητήσιμα πειράματα με το κλίμα που παράγονται από τις ΗΠΑ και την πρώην Σοβιετική Ένωση ήταν ένας μεγάλος αριθμός πολιτικών σκανδάλων σε πολλές χώρες του κόσμου.

Μετά από μια μεγάλη πλημμύρα στην Ευρώπη το 2002, ορισμένοι Ευρωπαίοι πολιτικοί κατηγόρησαν τον «αμερικανικό στρατό» ότι ήθελε να διαταράξει την οικονομία της ΕΕ. Το 2002, η Επιτροπή Άμυνας της Ρωσικής Κρατικής Δούμα έθεσε το ζήτημα των επιζήμιων επιπτώσεων στο κλίμα που προκλήθηκαν από πειράματα που αφορούσαν διαταραχές της ιονόσφαιρας και της μαγνητόσφαιρας. Τα μέλη επικεντρώθηκαν στο σύστημα του HAARP, το οποίο ήταν ακόμη υπό κατασκευή στην Αλάσκα.

Υπάρχουν μερικές ειδικές εγκαταστάσεις σε μια στρατιωτική ζώνη περίπου 400 μίλια βόρεια του Άνκορατζ. Μια τεράστια περιοχή της τούνδρας που έχει χιλιάδες κεραίες 25 μέτρων, που δείχνουν προς τον ουρανό. Η εγκατάσταση ονομάζεται HAARP. Οι Πεζοναύτες περιπολούν στην περιοχή της βάσης. Δεν επιτρέπεται η εμπορική ή στρατιωτική αεροπορική πτήση πάνω από τη βάση. Γιατί;

Γύρω από τη βάση εγκαταστάθηκαν συστήματα αεράμυνας Patriot για την αποτροπή τρομοκρατικών επιθέσεων.

Το Πολεμικό Ναυτικό και η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ συνδύασαν τις προσπάθειες για την κατασκευή των εγκαταστάσεων. Ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι χρησιμοποιείται για να προκαλέσει ενεργή επίδραση στην ιονόσφαιρα και τη μαγνητόσφαιρα της Γης. Τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να είναι φανταστικά, σύμφωνα με τα επιστημονικά περιοδικά. Επιστημονικά περιοδικά υποδεικνύουν ότι το HAARP είναι ικανό να προκαλέσει τεχνητά σκοτάδια, μπορεί επίσης να αλλάξει και να φύγει εκτός μάχης στους σταθμούς ραντάρ στα πρώιμα συστήματα ανίχνευσης βαλλιστικών πυραύλων, να αφήσει υποβρύχια ασυνήθιστα στον ωκεανό και ακόμη και να ανιχνεύσει τα μυστικά υπόγεια συγκροτήματα του εχθρού Το

Οι εκπομπές ραδιοσυχνοτήτων είναι ικανές να τρυπήσουν στο έδαφος και να δουν αυτοκινητόδρομους και υπόγειες σήραγγες, μπορούν να κάψουν ηλεκτρονικά εξαρτήματα και τελικά να καταστρέψουν διαστημικούς δορυφόρους. Η ομάδα μπορεί επίσης να επηρεάσει την ατμόσφαιρα και έτσι να προκαλέσει αλλαγές στο χρόνο. Το HAARP θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την πρόκληση φυσικών καταστροφών.

Πριν από τρία χρόνια, τα μέλη της Δούμα πραγματοποίησαν μια θερμή συζήτηση για θέματα που σχετίζονται με το HAARP. Έκαναν μάλιστα έκκληση προς τον Πρόεδρο Πούτιν και τον ΟΗΕ. Ζήτησαν να διοριστεί μια Διεθνής Επιτροπή για τη διερεύνηση των πειραμάτων που διεξήχθησαν στην Αλάσκα.

Μιλώντας στο Nezavisimaya Gazeta, ο ειδικός για την ενεργό επιρροή στην ατμόσφαιρα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Υδρομετεωρολογίας και περιβάλλοντος Valerio Stasenko Control είπε ότι το HAARP είναι «ένα θέμα πολύ σημαντικό». «Δεν είναι τίποτα καινούργιο που ο όρος« χωροχρόνος »έχει γίνει αρκετά δημοφιλής τον τελευταίο καιρό».

Ο όρος αντιπροσωπεύει τη αλληλεξάρτηση μεταξύ της ηλιακής δραστηριότητας, της μαγνητόσφαιρας και των κραδασμών και της ηλιακής προόδου της ιονόσφαιρας στην ατμόσφαιρα. Οι διαταραχές στη μαγνητόσφαιρα και την ιονόσφαιρα μπορούν πραγματικά να επηρεάσουν το κλίμα. Χρησιμοποιώντας μια ισχυρή ομάδα για να προκαλέσει σκόπιμα διαταραχές, μπορεί επίσης να επηρεάσει εκείνη τη στιγμή, ακόμη και σε παγκόσμια κλίμακα. «Πιστεύω ότι τα μέλη είχαν δίκιο που έθεσαν τελικά την ερώτηση σχετικά με τα πειράματα στις ΗΠΑ», είπε ο κ. Στασένκο.

Ενώ οι πολιτικοί διαφωνούν για τα ιμπεριαλιστικά σχέδια των Ηνωμένων Πολιτειών. UU…, οι στρατιωτικές τους δραστηριότητες και οι καταστροφές που προκλήθηκαν από ανθρώπους και αιματηρές πλημμύρες, δεν θέλουν να συνειδητοποιήσουν ότι η Ρωσία έχει δομή παρόμοια με τις εγκαταστάσεις HAARP. Οι εγκαταστάσεις που ονομάζονται Sura είναι τόσο ισχυρές όσο το HAARP. Ένα από τα κορυφαία επιστημονικά ερευνητικά ιδρύματα της ΕΣΣΔ, το Ερευνητικό Ινστιτούτο Ραδιοφυσικής.

"Υπάρχουν μόνο τρεις εγκαταστάσεις όπως αυτή στον κόσμο, μία στην Αλάσκα, η ίδια HAARP, μία στη Νορβηγία και η τρίτη στη Ρωσία", δήλωσε ο Νικολάι Σνέγκιρεφ, διευθυντής του Ινστιτούτου.

Η εγκατάσταση ανατέθηκε το 1981. «Χρησιμοποιώντας αυτή τη μοναδική εγκατάσταση, οι ερευνητές κατέληξαν σε εξαιρετικά ενδιαφέροντα αποτελέσματα σχετικά με τη συμπεριφορά της ιονόσφαιρας». Ανακάλυψαν την επίδραση της παραγωγής εκπομπών διαμόρφωσης χαμηλής συχνότητας ρεύματος ιονόσφαιρας. Αρχικά, το Σοβιετικό Υπουργείο Άμυνας πόνταρε σε παρόμοια ερευνητικά προγράμματα. Αλλά καμία έρευνα δεν οδήγησε σε μια τέτοια εγκατάσταση λόγω της επακόλουθης κατάρρευσης της Σοβιετικής Ένωσης. "Αυτή τη στιγμή συμμετέχουμε σε διεθνή έργα για τη διερεύνηση της ιονόσφαιρας", δήλωσε ο Snegirev.

Η Sura φαίνεται λίγο «σκουριασμένη και κάπως παρελθόν». Και σε κάθε περίπτωση, εξακολουθεί να λειτουργεί. Υπάρχουν ευθείες γραμμές ιστών 20 μ. Τοποθετημένες σε έκταση 9 στρεμμάτων. Ένας γιγαντιαίος πομπός με το μέγεθος μιας καλύβας στη χώρα βρίσκεται στο κέντρο του πεδίου, ο αποστολέας χρησιμοποιείται για να μελετήσει τις ηχητικές εξελίξεις στην ατμόσφαιρα.

Οι ερευνητές στη Σούρα δεν μπορούν ακόμα να δημιουργήσουν παρόμοια με τους τυφώνες Κατρίνα και Ρίτα. Τουλάχιστον λένε ότι δεν μπορούν. Ωστόσο, διεξήχθη έρευνα (σε μικρότερη κλίμακα από ό, τι στις ΗΠΑ) για τη σχέση μεταξύ φυσικών καταστροφών και διαταραχών στην ιονόσφαιρα και τη μαγνητόσφαιρα.

«Είναι πιθανό να επηρεάζουν τον χρόνο». «Ωστόσο, ούτε οι Ρώσοι ούτε οι Αμερικανοί είναι σε θέση να δημιουργήσουν κάτι σαν τυφώνες Κατρίνα ή Ρίτα».

"Η χωρητικότητα των εγκαταστάσεων είναι πολύ χαμηλή." Οι Αμερικανοί θα αλλάξουν το HAARP στη σχεδιαστική του ικανότητα. «Ωστόσο, δεν θα είναι αρκετά αποτελεσματικό για να προκαλέσει φυσικές καταστροφές», δήλωσε ο Γιούρι Τοκάρεφ, επικεφαλής του τμήματος ηλιακών σχέσεων και εδάφους της έρευνας του Ινστιτούτου Ραδιοφυσικής.

Οι τεχνολογίες μυστικών ερευνητικών ινστιτούτων που χρησιμοποιούν τέτοιες τεχνολογίες ταξινομούνται ως υψηλά μυστικά και είναι σχεδόν απρόσιτες για μη στρατιωτικούς ερευνητές. Μία από τις συσκευές δοκιμάστηκε πρόσφατα με τη βοήθεια της Ρωσικής Ακαδημίας φυσικών επιστημών.

«Δημιουργήστε ενδιαφέροντα αποτελέσματα κατά την πρώτη δοκιμή της γεννήτριας ιόντων», δήλωσε ο ακαδημαϊκός Μιχαήλ Σαχραμανάνι. «Ένα ρεύμα ιόντων οξυγόνου αυξήθηκε και θα μπορούσε να δημιουργήσει οποιοδήποτε αποτέλεσμα ή τοπικό σπάσιμο στα σύννεφα ή να φέρει έναν ουρανό καλυμμένο, ανάλογα με τον τρόπο λειτουργίας της συσκευής». Διαχειριζόμαστε από τον ουρανό που κάλυψε το σωρό στο Ερεβάν τον Απρίλιο του 2004. Χρησιμοποιήστε τις συσκευές τύπου GIONK τύπου δύο όταν ο ουρανός ήταν χωρίς σύννεφα. «Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα που επαληθεύτηκαν από ανεξάρτητους παρατηρητές, μεταξύ 15 Απριλίου και 16 Απριλίου καταγράφηκαν στο Ερεβάν μεταξύ 25 mm - 27 mm βροχοπτώσεων», δήλωσε ο ακαδημαϊκός Shahramanyan.
Postiar

reality-choice.org

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου