Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021

Μητσοτάκης και Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος μαζί στο Ground Zero – Ξενάγηση στον Άγιο Νικόλαο.

 Το μήνυμα που έστειλαν Αθήνα και Λευκωσία στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο ήταν σαφέστατο: σε Ελλάδα και Κύπρο υπάρχει ενόχληση για την παρουσία του στα εγκαίνια του «Τουρκικού Κέντρου» στη Νέα Υόρκη. Και ενώ ο Νίκος Αναστασιάδης ακύρωσε τη συνάντησή του με τον κ. Ελπιδοφόρο, τελικά ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν θα δώσει συνέχεια στο θέμα. 


Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος, ήταν παρών στα εγκαίνια του ουρανοξύστη των 36 ορόφων, το επονομαζόμενο «Τουρκικό Κέντρο», που βρίσκεται στην καρδιά της Νέας Υόρκης, απέναντι από το κτίριο του ΟΗΕ και θα στεγάσει το τουρκικό προξενείο, τη μόνιμη αντιπροσωπεία της Τουρκίας στον ΟΗΕ, ενώ εκεί θα έχει “γραφείο” και το ψευδοκράτος. Η ενόχληση προκλήθηκε από την παρουσία του στην εκδήλωση αλλά και τη φωτογραφία του “δίπλα” στον κατοχικό ηγέτη, Ερσίν Τατάρ και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Τελικά, ο πρωθυπουργός θα συναντήσει τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Ελπιδοφόρο, στη Νέα Υόρκη. 

Όπως ανακοινώθηκε: Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την Παρασκευή θα επισκεφθεί το Ground Zero, όπου θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, ο οποίος θα τον ξεναγήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου.

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου