Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Νέα Υόρκη: έλλειψη νοσηλευτών λόγω αρνήσεως υποχρεωτικού εμβολιασμού.


Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Νέα Υόρκη: έλλειψη νοσηλευτών λόγω αρνήσεως υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Η απόλυση του ιατρικού προσωπικού είναι προς το συμφέρον της υγείας όλων.

Με δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους στον τομέα της υγείας στην πολιτεία της Νέας Υόρκης να κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους λόγω αποτυχίας της σημερινής προθεσμίας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του COVID-19, ο κυβερνήτης εξετάζει το ενδεχόμενο να πείσει το ιατρικό προσωπικό από άλλες πολιτείες και την Εθνική Φρουρά να καλύψουν τις ελλείψεις. αναφέρει το RT.de.


Σύμφωνα με το Reuters, η κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης Κάθι Χοτσούλ μπορεί σύντομα να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης αναμένεται να απολυθούν σήμερα επειδή αρνήθηκαν να ανταποκριθούν στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς. Ο Hochul δήλωσε το Σάββατο ότι βρίσκονται σε εξέλιξη προετοιμασίες για κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να ανοίξει ο δρόμος για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας που δεν είχαν άδεια προηγουμένως στη Νέα Υόρκη για να καλύψουν τα κενά που άφησαν όσοι απολύθηκαν.

Η δήλωση θα επιτρέψει επίσης στο ιατρικό προσωπικό από άλλες πολιτείες, καθώς και σε πτυχιούχους και συνταξιούχους, να ασκήσουν το επάγγελμά τους στη Νέα Υόρκη το συντομότερο δυνατό. Επιπλέον, η πολιτεία της Νέας Υόρκης μπορεί να αναπτύξει «ιατρικά εκπαιδευμένες» ομάδες της Εθνικής Φρουράς, ανέφερε το γραφείο του κυβερνήτη. Σε δήλωσή του, ο Hochul είπε περαιτέρω:«Είμαστε ακόμα σε μάχη ενάντια στον COVID για την προστασία των αγαπημένων μας προσώπων και πρέπει να παλέψουμε με όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας. Συγχαίρω όλους τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας που έχουν εμβολιαστεί και παροτρύνω όλους τους εναπομείναντες εργαζόμενους στον τομέα της υγείας που δεν έχουν εμβολιαστεί να το κάνουν τώρα, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν τη δουλειά τους ».

Η ομοσπονδιακή απαίτηση εμβολιασμού που επιβλήθηκε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αναμένεται επίσης να τεθεί σε ισχύ σύντομα. Σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης αναστέλλουν επίλεκτα αρκετές χειρουργικές επεμβάσεις και επίσης αρνούνται να δεχτούν ασθενείς από μονάδες εντατικής θεραπείας σε άλλα νοσοκομεία καθώς προετοιμάζονται για πιθανές εκατοντάδες απολύσεις νοσηλευτών και άλλου βασικού προσωπικού, ενδεχομένως ακόμη και γιατρών.

KORAKAS NEWS

greek-dutch-truth.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου