Η Σλοβενία ​​αναστέλλει το εμβόλιο anti-Covid Janssen μετά τον θάνατο μιας 20χρονης κοπέλας της Moja Katja . Στη Σλοβενία, μια 20χρονη γυναίκα που νοσηλεύτηκε σε σοβαρή κατάσταση λίγο μετά τη λήψη δόσης του εμβολίου Johnson & Johnson πέθανε το βράδυ της 28ης προς 29 Σεπτεμβρίου. Η κυβέρνηση αποφάσισε να αναστείλει προσωρινά τη χρήση του εμβολίου. Στις 29 Σεπτεμβρίου, η Σλοβενία ​​ανέστειλε προληπτικά τη χρήση του εμβολίου Janssen κατά του Covid-19 που παράγεται από το αμερικανικό εργαστήριο Johnson & Johnson. Μια απόφαση μετά το θάνατο μιας νεαρής ηλικίας 20 ετών.

Σήμερα, διαδηλώσεις πραγματοποιούνται ξανά στη Λιουμπλιάνα. Σε αυτές παρευρέθηκε και μίλησε από εξέδρα ο γενναίος όσο και τραγικός πατέρας της 20χρονης, που όπως ανέφερε η διαδικτυακή πύλη Slovenske, είπε: «ήθελε να αγοράσει την ελευθερία. Στις 16 Σεπτεμβρίου, πήγε να εμβολιαστεί με το Johnson & Johnson, ώστε να μην περιοριστεί από ανοησίες. Δεν υπάρχει πια σήμερα. Ήταν 20 ετών. Όταν φτάσετε στον τόπο εμβολιασμού, κανείς δεν σας προειδοποιεί για πιθανές επιπλοκές. Υπάρχουν μόνο αριθμοί. Γίνεται λόγος για ποσοστά.( σσ όπως το περιβόητο ένας στο 1.000.000) Το Katjani μου δεν ήταν ένα ποσοστό. Ήταν η Κάτια.Η Κάτια μου ».

Θα μπορούσε να υπάρξει ανεπιθύμητη συσχέτιση μεταξύ θανάτου και εμβολιασμού “Σταματάμε προσωρινά μέχρι να ξεκαθαρίσουν όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με αυτό το κρούσμα”, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Janez Poklukar στον Τύπο στη Λιουμπλιάνα. Σύμφωνα με την Μπογιάνα Μπέοβιτς, επικεφαλής της ομάδας εμπειρογνωμόνων που συμβουλεύει την κυβέρνηση, «θα μπορούσε να υπάρξει ανεπιθύμητη σχέση μεταξύ θανάτου και εμβολιασμού». Νωρίτερα, τα σλοβενικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν την περίπτωση μιας 20χρονης γυναίκας που νοσηλεύτηκε σε σοβαρή κατάσταση στις 27 Σεπτεμβρίου, λίγες ημέρες μετά τη λήψη μιας δόσης εμβολίου του μονοδοσικού Johnson & Johnson. Πέθανε από εγκεφαλική αιμορραγία και θρόμβους αίματος το βράδυ της 28ης και 29ης Σεπτεμβρίου. Στο παρελθόν, ένας θάνατος είχε ήδη αποδοθεί σε αυτό το εμβόλιο επίσημα στη Σλοβενία, όπου ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα τεθεί σε ισχύ στο δημόσιο την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου.

Με το 47% του πληθυσμού εμβολιασμένο, αυτή η χώρα, η οποία έχει δύο εκατομμύρια κατοίκους, έχει ωστόσο ένα ποσοστό προστασίας χαμηλότερο από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), που είναι 64%. Επί του παρόντος, τέσσερα εμβόλια έχουν εγκριθεί στην ΕΕ από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA): Pfizer / BioNTech, Moderna, AstraZeneca και Johnson & Johnson.rt 29/9/21

H γειτονική της Κροατία σύμφωνα με ανακοίνωση του Προέδρου της σταμάτα τους μαζικούς εμβολιασμούς παρ’ ότι το ποσοστό εμβολιασμού κυμαίνεται γύρω στο 50%.

ΒΙΝΤΕΟ: «Η Katja μου δεν ήταν ποσοστό.’Hταν η Κάτια.H Κάτια μου »

Σήμερα, διαδηλώσεις πραγματοποιούνται ξανά στη Λιουμπλιάνα. Σε αυτές παρευρέθηκε και μίλησε από εξέδρα ο γενναίος όσο και τραγικός πατέρας της 20χρονης, που όπως ανέφερε η διαδικτυακή πύλη Slovenske, είπε: «ήθελε να αγοράσει την ελευθερία. Στις 16 Σεπτεμβρίου, πήγε να εμβολιαστεί με το Johnson & Johnson, ώστε να μην περιοριστεί από ανοησίες. Δεν υπάρχει πια σήμερα. Ήταν 20 ετών. Όταν φτάσετε στον τόπο εμβολιασμού, κανείς δεν σας προειδοποιεί για πιθανές επιπλοκές. Υπάρχουν μόνο αριθμοί. Γίνεται λόγος για ποσοστά.( σσ όπως το περιβόητο ένας στο 1.000.000) Το Katjani μου δεν ήταν ένα ποσοστό. Ήταν η Κάτια.Η Κάτια μου ». (σσ ακούτε κύριοι ειδήμονες:;;)rt/lokalec 29/9/21

Oι διαδηλωτές μετά και την τραγωδία ξεχύνονται στους δρόμους στην πρωτεύουσα της Σλοβενίας. Ζητούν παραίτηση κυβέρνηση πρόωρες εκλογές και κατάργηση υποχρεωτικού εμβολιασμού.

dimpenews.com