Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021

«F ** k the jab!»: ΧΑΟΣ στην Αυστραλία καθώς οι εργάτες οικοδομών διαμαρτύρονται βίαια για την εντολή εμβολίου έξω από το αρχηγείο του συνδικάτου.

Μια βίαιη διαμαρτυρία ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό Covid-19 ξέσπασε έξω από το γραφείο συνδικάτων της Μελβούρνης τη Δευτέρα, αφού ανακοινώθηκε ότι οι κατασκευαστές θα πρέπει να εμβολιαστούν για να συνεχίσουν να κάνουν τη δουλειά τους.

Οι διαδηλωτές που φορούσαν ρούχα υψηλής κατασκευής έσπασαν παράθυρα και φώναζαν «Είμαστε ενωμένοι!» και «F ** k the jab», και πέταξαν βλήματα στα κεντρικά γραφεία της Κατασκευής, Δασοκομίας, Ναυτιλίας, Ορυχείων και Ενέργειας (CFMEU). Αξιωματούχοι της Ένωσης προσπάθησαν να φράξουν τις πόρτες και χρησιμοποίησαν πυροσβεστήρες για να ψεκάσουν τους διαδηλωτές από μέσα.

Άλλοι προσπάθησαν να διαδώσουν την κατάσταση, κουνώντας τα χέρια τους στον αέρα και φωνάζοντας να σταματήσουν όσοι εμπλέκονται στη βία, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Η αστυνομία της Μελβούρνης έφτασε τελικά στο σημείο και πλησίασε διαδηλωτές με σχηματισμό που έφεραν ασπίδες, ρόπαλα και όπλα.

Οι διαδηλωτές φώναζαν «Ελευθερία» και «F ** king w ** ker» στους αστυνομικούς, ενώ ένας άνδρας φάνηκε να απειλεί έναν δημοσιογράφο του Ruptly που ηχογραφούσε τη σκηνή.

Μετά το περιστατικό, ο Εθνικός Γραμματέας Κατασκευών της CFMEU, Ντέιβ Νούναν, κατηγόρησε για βία τους «ακροδεξιούς εξτρεμιστές», υποστηρίζοντας ότι στο πλήθος «είχε διεισδύσει σε μεγάλη ομάδα από νεοναζί και άλλες δεξιές εξτρεμιστικές ομάδες» και ότι « μόνο μια μειοψηφία αυτών που συμμετείχαν ήταν πραγματικά μέλη του σωματείου ».

"Το συνδικάτο θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των μελών του να εργάζονται με ασφάλεια σε όλη την Αυστραλία και δεν θα μας τρομάξει να κάνουμε τη δουλειά μας", δήλωσε ο Νούναν. «Δεν πρόκειται για ενέργειες ανθρώπων που νοιάζονται για τους συναδέλφους τους και τον κατασκευαστικό κλάδο. Είναι ενέργειες εξτρεμιστών ή ανθρώπων που χειραγωγούνται από εξτρεμιστές ».

Το Αυστραλιανό Συμβούλιο Συνδικάτων (ACTU) κατηγόρησε επίσης τους «δεξιούς εξτρεμιστές και ακτιβιστές κατά του εμβολιασμού» για τη βίαιη διαμαρτυρία, χαρακτηρίζοντάς τους «κίνδυνο για όλους μας».

«Τα αυστραλιανά συνδικάτα δεν θα τρομοκρατηθούν ποτέ από βία ή απειλές εξτρεμιστών που αρνούνται να βάλουν το καλό της κοινότητας πρώτα» , συνέχισε η ACTU , καλώντας κάθε κατασκευαστή να εμβολιαστεί κατά του Covid-19 «το συντομότερο δυνατό».

Ο δεξιός Ισραηλινός-Αυστραλός δημοσιογράφος Avi Yemini, ωστόσο, απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι το πλήθος αποτελείτο από μη συνδικαλιστές  μετά την αναφορά για τις ταραχές. 

«Η πλειοψηφία εκεί σήμερα ήταν 100% μέλη της CFMEU. Ανεξάρτητα από το πώς προσπαθείτε να το περιστρέψετε », ισχυρίστηκε ο Yemini, ο οποίος υπηρέτησε στις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις και εργάστηκε ως εκπρόσωπος του Βρετανού αντι-Ισλάμ ακτιβιστή Tommy Robinson.

rt.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου