Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021

Κορυφαίος εμπειρογνώμονας: Το Ισραήλ πρέπει να ενισχύσει τη στρατιωτική δύναμη εναντίον του Ιράν.

 Κορυφαίος εμπειρογνώμονας: Το Ισραήλ πρέπει να ενισχύσει τη στρατιωτική δύναμη εναντίον του Ιράν 1

Ισραήλ εναντίον Ιράν (Φωτογραφία: Ffikretow/iStock)

Το Ισραήλ πρέπει να ενισχύσει γρήγορα τη στρατιωτική του δύναμη για να αντιμετωπίσει τον αυξανόμενο ιρανικό κίνδυνο, προειδοποιεί ένας από τους κορυφαίους ειδικούς στη χώρα.

Η ανησυχητική πυρηνική πρόοδος της Τεχεράνης σε συνδυασμό με τη ριζοσπαστική ιδεολογία του καθεστώτος θα μπορούσε να μετατραπεί σε υπαρξιακή απειλή, έγραψε ο στρατηγός (res.) Amos Gilad. Παράλληλα, το Ιράν και οι περιφερειακοί πληρεξούσιοί του αυξάνουν τη βαλλιστική απειλή στο εσωτερικό και τα στρατηγικά περιουσιακά στοιχεία του Ισραήλ, δήλωσε ο πρώην υψηλόβαθμος αξιωματούχος της άμυνας.

Το Ισραήλ πρέπει τώρα να υπολογίσει εκ νέου τον δρόμο του για να προσφέρει ισχυρότερη απάντηση στην αυξανόμενη απειλή, έγραψε ο Gilad στην εφημερίδα Yediot Aharonot . Ζήτησε ταχεία ανάπτυξη της στρατιωτικής δύναμης του Ισραήλ και μια πιο σταθερή στρατηγική συνεργασία με τις ΗΠΑ και άλλους βασικούς συμμάχους.

Εν τω μεταξύ, Ισραηλινός αναλυτής εκτίμησε ότι το στρατιωτικό πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν είναι πιο προηγμένο από ό, τι αναφερόταν. Η Τεχεράνη έχει ήδη τις τεχνικές γνώσεις για ένα πυρηνικό όπλο και η κατασκευή του εξαρτάται μόνο από μια πολιτική απόφαση, έγραψε η Ami Rojkes Dombe στο Israel Defense.  

Οι τελευταίες προειδοποιήσεις έρχονται καθώς οι IDF επιταχύνουν τις προετοιμασίες τους για επίθεση στο πυρηνικό έργο του Ιράν. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας Αμίκαν Νόρκιν επισκέφθηκε τις ΗΠΑ τον Αύγουστο για να ενισχύσει περαιτέρω την αεροπορική δύναμη του Ισραήλ.

israelradar.com

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ISRAEL RADAR : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου