Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021

Ραγδαίες πολιτικές, δικαστικές και ιατρικές εξελίξεις στο Ισραήλ μετά το διαφαινόμενο φιάσκο των εμβολίων και τη τρομακτική συγκάλυψη της προέλευσης του ιού.

 Πολιτικές, δικαστικές και κατά πάσα πιθανότητα και ιατρικές εξελίξεις μετά το διαφαινόμενο φιάσκο των εμβολίων στο Ισραήλ καθώς γεμίζουν απειλητικά εκ νέου οι ΜΕΘ παρότι το 33% του πληθυσμού έχει κάνει ήδη την 3η δόση και το 70% είναι εμβολιασμένο με δύο δόσεις.

Στο μεταξύ συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις παγκοσμίως για την επιχείρηση συγκάλυψης της εργαστηριακής προέλευσης του ιού στην οποία συμμετείχαν και Έλληνες καθηγητές με επικεφαλής τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Aμήχανοι οι δημοσιογράφοι του Ισραήλ μετά την απόφαση της Αμερικανικής FDA για τη μη χορήγηση της 3ης δόσης στο γενικό πληθυσμό αναρωτιούνται εάν η Ισραηλινή κυβέρνηση πήρε την απόφαση στα τυφλά με αποτέλεσμα να έχουν εμβολιαστεί ήδη 3 εκατ. Ισραηλινοί με τη 3η δόση ενώ τα εμβολιαστικά κέντρα της χώρας αρχίζουν να αδειάζουν…

Η απόφαση της Αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) να απέχει από τη χορήγηση ενισχυτών εμβολιασμού COVID-19 στο ευρύ κοινό έχει θέσει σε κίνδυνο τους Ισραηλινούς αξιωματούχους υγείας σημειώνει η Μaayan Jaffe Hoffman στη Jerusalem Post.
Μερικοί γονείς αναρωτιούνται τώρα αν το Ισραήλ κινήθηκε πολύ γρήγορα για να τρυπήσει τα παιδιά τους. Και αρκετοί επαγγελματίες υγείας και πολιτικοί απαιτούν την κατάργηση μιας πολιτικής που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με την οποία το Green Pass θα δοθεί μόνο σε όσους λαμβάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου έξι μήνες μετά τον δεύτερο εμβολιασμό.

Hδη πάνω από 3 εκατ. Ισραηλινοί έκαναν την 3η δόση.

Σκηνές από κενά κέντρα εμβολιασμού εμφανίστηκαν στις βραδινές ειδήσεις, δείχνοντας νεαρούς ενήλικες που δήλωσαν ότι δεν είναι τόσο σίγουροι τώρα αν θέλουν να κάνουν τον τρίτο εμβόλιο.

Περίπου 100 Ισραηλινοί γιατροί και ερευνητές έστειλαν μια επιστολή σε ανώτερα στελέχη του Υπουργείου Υγείας καλώντας τους να τερματίσουν την κατάσταση ενός τρίτου εμβολίου για τη λήψη Green Pass, απειλώντας ότι εάν το υπουργείο δεν αλλάξει την πολιτική του, θα υποβάλουν επείγουσα αναφορά στο Ανώτατο δικαστήριο.
Η επιστολή κατηγορεί τη νέα πολιτική ότι στερεί από τους πολίτες της μια σειρά βασικών δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της ελευθερίας κινήσεων, όταν, όπως ισχυρίζονται, ειδικοί του FDA αποφάσισαν ότι η ενίσχυση δεν δικαιολογείται ιατρικά.
“Θα ένιωθα πιο άνετα αν είχαμε προχωρήσει πιο σταδιακά”, δήλωσε ο καθηγητής Cyrille Cohen, επικεφαλής του εργαστηρίου ανοσολογίας στο πανεπιστήμιο Bar-Ilan.
Αν και δεν υπέγραψε την επιστολή, είπε ότι πιστεύει ότι η χώρα θα μπορούσε να περιμένει λίγο ακόμη μέχρι να γίνουν γνωστά λίγα περισσότερα δεδομένα πριν απαιτήσει το τρίτο εμβόλιο για άτομα κάτω των 30 ετών ώστε να λάβουν το Green Pass.

Στο μεταξύ το Υπουργείο Παιδείας του Ισραήλ ανέφερε την Κυριακή ότι μόνο οι μισοί εκπαιδευτικοί στο Ισραήλ έχουν λάβει εμβόλιο αναμνηστικού εμβολίου για τον κορωνοϊό.

Δεν ήταν σαφές αν το ποσοστό αυτό αφορά τους μισούς στο συνολικό αριθμό των εκπαιδευτικών ή αφορά τους μισούς από το 90% που είναι εμβολιασθέντες με δύο δόσεις.

Από την 1η Οκτωβρίου, όποιος πληροί τις προϋποθέσεις για ενισχυτική λήψη που δεν έχει λάβει, θα ανακληθεί το Green Pass, απαιτώντας του να υποβάλει αρνητικό τεστ για τον κορωνοϊό για να παρακολουθήσει διάφορους χώρους και εκδηλώσεις. Τα σχολεία περιλαμβάνονται στο σύστημα Green Pass, με τους δασκάλους να πρέπει είτε να εμβολιάζονται είτε να εμφανίζουν τακτικά αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής COVID-19.

Από την Κυριακή το βράδυ, 3.055.366 άτομα στο Ισραήλ – το 33% του συνολικού πληθυσμού – έλαβαν μια τρίτη αναμνηστική δόση του εμβολίου.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, δεν υπάρχει πρόθεση σε αυτό το στάδιο να χαλαρώσουν οι κανονισμοί για τους δασκάλους και όλο το μη εμβολιασμένο εκπαιδευτικό προσωπικό θα πρέπει να πραγματοποιεί τεστ για τον κορωνοϊό δύο φορές την εβδομάδα για να εισέλθει στα εκπαιδευτικά ιδρύματά του.

Άλλοι, όπως ο καθηγητής Nadav Davidovitch, επιδημιολόγος και γιατρός δημόσιας υγείας και επικεφαλής του Πανεπιστημίου Ben-Gurion της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Negev, είπαν ότι οι αλλαγές που απαιτούνται δεν είναι στο ποιοι πληρούν τις προϋποθέσεις για ένα Green Pass, αλλά μάλλον τι απαιτεί ένα τέτοιο πέρασμα. Είπε ότι πάρκα, ανοιχτές πισίνες, υπαίθρια καθίσματα σε εστιατόρια – μέρη που δεν διατρέχουν υψηλό κίνδυνο μόλυνσης – θα πρέπει να αφαιρεθούν από το περίγραμμα του Green Pass για επιδημιολογικούς λόγους και για να διευκολυνθεί η οικογένεια.
“Το Green Pass δεν προορίζεται για να τιμωρήσει κανέναν ούτε για να επιβάλει τον εμβολιασμό”, αντέτεινε ο Davidovitch. «Η ιδέα είναι να δημιουργήσουμε ασφαλέστερα μέρη».

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν εκείνοι που λένε ότι το να κάνεις οτιδήποτε άλλο από το να βγάλεις το Green Pass στην πιο αυστηρή μορφή του είναι παράλογο.
«Γνωρίζουμε ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού πέφτει και ότι η πιθανότητα μόλυνσης είναι πολύ παρόμοια με εκείνη του μη εμβολιασμένου πληθυσμού μετά από πέντε ή έξι μήνες, οπότε δεν έχει νόημα να διατηρηθεί η εγκυρότητα του εμβολιασμού ούτε το Green Pass μετά από αυτήν την περίοδο», απάντησε ο καθηγητής Eli Waxman του Ινστιτούτου Επιστήμης Weizmann, Rehovot, ο οποίος προηγουμένως επέβλεπε την ειδική συμβουλευτική επιτροπή του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας σχετικά με την έξαρση του κορονοϊού. “Εάν θέλετε να διατηρήσετε την εγκυρότητα του εμβολίου, πρέπει να κάνετε μια τρίτη λήψη για να αυξήσετε την αποτελεσματικότητά του.”

Ο πρώην υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανέμελος πλέον μπορεί να απολαμβάνει τις ήρεμες μέρες με τα αγαπημένα του τετράποδα επικεφαλής του κατ΄εξοχήν τουριστικού υπουργικού θώκου. Την ίδια ώρα σκελετοί πετάγονται από την ντουλάπα για το ρόλο πρώην στενών συνεργατών του στη συγκάλυψη της προέλευσης του ιού και ενός πιθανού εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας. Ανάμεσά τους ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας

Επιπλέον, είπε ότι δεδομένου του ποσοστό των νέων βαρέως πάσχοντων ασθενών αυξάνεται η κυβέρνηση θα είναι υπεύθυνη να επιβάλει πρόσθετους περιορισμούς.
«Η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει μέτρα για τη μείωση του ποσοστού μόλυνσης μειώνοντας δραστηριότητες που δεν είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία, όπως οι μαζικές συγκεντρώσεις», τόνισε ο Waxman. «Δεν έχουμε ξεπεράσει ακόμη αυτό το κύμα».
«Δεν νομίζω ότι μπορούμε να πούμε ότι έχουμε τον έλεγχο των καθημερινών λοιμώξεων», πρόσθεσε ο Cohen.

Περίπου το 28% των λοιμώξεων είναι σε παιδιά ηλικίας κάτω των 10 ετών, δηλαδή μεταξύ του ενός τέταρτου και του ενός τρίτου όλων των λοιμώξεων. Περίπου το 50% της μόλυνσης αποτελείται από άτομα ηλικίας 19 ετών και κάτω.
Πολλοί νέοι που έκαναν εμβόλιο επέλεξαν να το κάνουν μόνο πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι ακόμη επιλέξιμοι για τρίτο γύρο, κάτι που δίνει τη δυνατότητα στη κυβέρνηση να αγοράσει λίγο χρόνο ώστε να συγκεντρώσει περισσότερα δεδομένα και να αποφασίσει αν θέλει να επανεκτιμήσει την απόφασή της – για την ενισχυτική δόση ή στο Green Pass.
Τα δεδομένα δείχνουν ότι μόνο το 37% των ατόμων ηλικίας 16 έως 19 ετών έχουν υποβληθεί σε τρίτο εμβόλιο, αυτό πιθανότατα όχι επειδή αρνούνται, αλλά επειδή δεν είναι ακόμη επιλέξιμα.
Το Ισραήλ ψήφισε μόνο τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 12 έως 15 ετών τον Μάιο. Μόνο τον Ιούνιο, όταν η χώρα είχε αρκετές μεγάλες εστίες στα σχολεία, άρχισε να προτείνει ανεπιφύλακτα αυτή την ηλικιακή ομάδα να πάρει το τρύπημα.
Και με τον ενισχυτή, ο Cohen πιστεύει ότι δεν είναι ζήτημα αν κάποιος που έλαβε εμβόλιο Pfizer θα το χρειαστεί, αλλά πότε.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται περίπου δύο ή τρεις μήνες πίσω από το Ισραήλ στην κυκλοφορία των εμβολίων, πράγμα που σημαίνει ότι η απόφαση της FDA την Παρασκευή αντανακλά περισσότερο τις αποφάσεις που ελήφθησαν στο Ισραήλ τον Ιούλιο παρά στα τέλη Αυγούστου. Επιπλέον, η Αμερική έχει χρησιμοποιήσει έναν συνδυασμό εμβολίων Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson. Έχει αποδειχθεί σε αρκετές μελέτες ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου Moderna μειώνεται πιο αργά από αυτή του Pfizer. Ως εκ τούτου, η κατάσταση στις δύο χώρες δεν μπορεί να συγκριθεί άμεσα.

Η Kim Iversen, οικοδέσποινα της πολιτικής εκπομπής «Kim Iversen Show», που παρακολουθεί στενά τα δεδομένα των «εμβολίων» για την COVID σε πολλές χώρες (όπως το Ισραήλ, η Ισλανδία, η Χιλή, οι Σεϋχέλλες, η Ουρουγουάη και άλλες), αποκαλύπτει στους θεατές της δεδομένα από το Ισραήλ που δείχνουν ότι τα εμβόλια-COVID αποτυγχάνουν-μεταδίδει ο ιστότοπος zougla.gr

H Kim Iversen, στην πολιτική εκπομπή της «Kim Iversen Show» στις 15 Σεπτεμβρίου 2021, χαρακτήρισε τα τελευταία δεδομένα για την COVID που προέρχονται από το Ισραήλ «ανησυχητικά και συγκλονιστικά».

Η Kim Iversen υπενθύμισε στους θεατές ότι ο πληθυσμός του Ισραήλ είχε σχεδόν πλήρως εμβολιαστεί μέχρι τον Φεβρουάριο 2021, μετά από μια συμφωνία της κυβέρνησης με την Pfizer για να καταστήσει τους πολίτες τους «μια γιγάντια ομάδα μελέτης». Και συνέχισε τονίζοντας:

«Τα ποσοστά εμβολιασμού είναι πολύ υψηλά στο Ισραήλ. Τα παιδιά δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα. Εκτός από μερικές υπερ-ορθόδοξες ομάδες, όλοι στο Ισραήλ έκαναν τις δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer.

»Αλλά μέχρι το καλοκαίρι του 2021, οι Ισραηλινοί υγειονομικοί αξιωματούχοι διαπίστωσαν ότι η ανοσία από το εμβόλιο είχε αποδυναμωθεί. Ξαφνικά διαπίστωσαν εκρηκτικούς αριθμούς κρουσμάτων, ακόμη και μετά την υπέρβαση του λεγόμενου ορίου της ανοσίας της αγέλης 70%.

»Στην αρχή φαινόταν ότι τα εμβόλια θα μπορούσαν τουλάχιστον να προστατεύουν από πιο σοβαρά συμπτώματα και πιο σοβαρή νόσηση, επειδή φαινόταν ότι, ως επί το πλείστον, μόνο οι μη-εμβολιασμένοι θα χρειάζονταν να νοσηλευτούν.

»Όμως, όσο περνούσε ο καιρός, τα νοσοκομεία άρχισαν να γεμίζουν με πλήρως εμβολιασμένους ανθρώπους και διαπίστωναν όλο και περισσότερα κρούσματα μεταξύ των πλήρως εμβολιασμένων, και όλο και περισσότερα από αυτά να γίνονται πολύ σοβαρά σε σημείο που οι εμβολιασμένοι έφτασαν να αποτελούν την πλειοψηφία των περιπτώσεων που νοσηλεύονταν στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ ή κατέληγαν».

Η Iversen παρακολουθεί τα δεδομένα σε πολλές χώρες εκτός από το Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων της Ισλανδίας, της Χιλής, των Σεϋχελλών, της Ουρουγουάης και άλλων.

«Έχω μια ολόκληρη λίστα χωρών που παρακολουθώ. Κι απ’ αυτό, ήταν πραγματικά σαφές από νωρίς ότι το “εμβόλιο” δεν σταματούσε την εξάπλωση, αλλά φαινόταν μόνο ότι κρατούσε τους ανθρώπους εκτός νοσοκομείου για κάποιο χρονικό διάστημα. Αλλά, μόλις στο Ισραήλ διαπίστωσαν ότι το “εμβόλιο είχε τελειώσει”, είπαν σε όλους ότι θα χρειαστεί να κάνουν και τρίτη ενισχυτική δόση για να μπορούν να συμμετέχουν στην κοινωνική ζωή. Αυτό φάνηκε να λειτουργεί για λίγο – αλλά στη συνέχεια τα κρούσματα άρχισαν να αυξάνονται ξανά.

»Δεν ξέρω τι θα γίνει μ’ αυτό. Και δεν πρόκειται να κάνω εικασίες. Απλώς θα μοιραστώ τα δεδομένα, θα συνεχίσω να τα παρακολουθώ και θα δούμε τι θα γίνει. Στο σημείο αυτό το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δούμε τι συμβαίνει τώρα».

kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου