Τρίτη 11 Μαΐου 2021

Δεύτερο πολεμικό επεισόδιο εναντίον της Ιταλίας: Τουρκικά πλοιάρια εμβόλισαν ιταλικό αλιευτικό βορειοανατολικά της Κύπρου.

Δεύτερο κατά σειρά πολεμικό επεισόδιο εναντίον της Ιταλίας είχαμε πριν λίγες ώρες καθώς ιταλικό αλιευτικό εμβολίσθηκε από τουρκικά πλοιάρια βορειοανατολικά της Κύπρου.
Πρόκειται για καθαρά πολεμική πράξη καθώς οι Τούρκοι εμβόλισαν το ιταλικό πλοιάριο.

Αυτό αποκάλυψε πριν λίγο η εφημερίδα της Ρώμης La Repubblica.

Η εφημερίδα προσθέτει ότι το πλήρωμα του ιταλικού αλιευτικού προσπαθούσε να ψαρέψει κόκκινη γαρίδα και ότι βρισκόταν βορειοανατολικά της Κύπρου.

Το συγκεκριμένο ψαράδικο, το «Μικέλε Τζακαλόνε», είχε ξεκινήσει από την Ματζάρα Νετλ Βάλο της Σικελίας και αφού δέχθηκε επίθεση με πέτρες, εμβολίσθηκε από το τουρκικό πλοιάριο.

Ο «Τζακαλόνε «είχε δεχθεί επίθεση και στις 3 Μαΐου, στα ανοικτά της Βεγγάζης (Λιβύη).

Στο σημείο του συμβάντος κατευθύνεται ελικόπτερο του ιταλικού πολεμικού ναυτικού.

Eπιβεβαιώνεται ο τουρκικός “δάκτυλος” και στην πρώτη επίθεση.

Στο πρώτο επεισόδιο που έλαβε χώρα πριν μερικές ημέρες, πλοίο της ακτοφυλακής της Λιβύης άνοιξε πυρ και έπληξε ιταλικό αλιευτικό τραυματίζοντας τον καπετάνιο. Παράλληλα κτυπήθηκαν ακόμη δύο ιταλικά σκάφη.

Το δεύτερο συμβάν επιβεβαιώνει πως  η Τουρκία έδωσε εντολή σε δυνάμεις που στην μεταβατική κυβέρνηση της Λιβύης παραμένουν πιστές στον Σάρατζ, δηλαδή στην Άγκυρα.

Οπως είχαμε σημειώσει εξαρχής, ο Ερντογάν απαντά στον Ντράγκι στο πεδίο της μάχης.

Το έχει κάνει δύο φορές μέχρι τώρα. Θα επιτρέψει η Ιταλία να συμβεί και τρίτη φορά;

Και κάτι τελευταίο. Τα δήθεν τουρκικά ψαράδικα είναι επανδρωμένα με πράκτορες της ΜΙΤ άρα ν διαταγή ήρθε από τα κεντρικά.

H Eλλάδα πρέπει να εκμεταλλευτεί οπωσδήποτε την ρήξη Ιταλίας-Τουρκίας στην Αν Μεσόγειο.

warnews247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου