Σάββατο 29 Μαΐου 2021

Η δεύτερη έκρηξη του ηφαιστείου του Κονγκό αναφέρθηκε σαν «ψευδής συναγερμός» μόλις μία εβδομάδα μετά την ηφαιστειακή καταστροφή.

 Αναφορές το Σάββατο για μια δεύτερη ηφαιστειακή έκρηξη κοντά στην πόλη Γκόμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό βρέθηκε να είναι "ψευδής συναγερμός" καθώς χιλιάδες εκτοπισμένοι περίμεναν ειδήσεις για μια τρομακτική "έκρηξη".Η δεύτερη έκρηξη του ηφαιστείου του Κονγκό βρέθηκε ως «ψευδής συναγερμός» μόλις μία εβδομάδα μετά την ηφαιστειακή καταστροφή

Τα ειδησεογραφικά πρακτορεία ανέφεραν το Σάββατο ότι ένα δεύτερο ηφαίστειο είχε εκραγεί κοντά στη Γκόμα, μόλις μία εβδομάδα μετά την προηγούμενη καταστροφική έκρηξη που κατέστρεψε δρόμους και σπίτια και άφησε χιλιάδες ανθρώπους άστεγους.

"Σήμερα ξέσπασε το ηφαίστειο Murara κοντά στην ακατοίκητη περιοχή Virunga," δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Κονγκό, Patrick Muyaya, σε δήλωση που πήρε το AFP.

Λίγες ώρες αργότερα το Σάββατο, ωστόσο, αποκαλύφθηκε ότι η «έκρηξη» ήταν ένας ψευδής συναγερμός.

"Ένα αεροπλάνο μόλις πέταξε σε ολόκληρη την περιοχή των πλευρών αυτού του ηφαιστείου. Δεν παρατηρήθηκαν εκρήξεις", ανακοίνωσε το υπουργείο Επικοινωνιών σε μια δημοσίευση στο Twitter .

Αποδίδει τον φόβο σε καύση άνθρακα, "ο καπνός του οποίου θεωρήθηκε σαν δραστηριότητα του ηφαιστείου."

Χιλιάδες άνθρωποι στη Γκόμα είχαν ήδη εκκενώσει την περιοχή τη στιγμή που ο ψευδής συναγερμός κηρύχθηκε το Σάββατο, αφού οι επιστήμονες προειδοποίησαν για πιθανή έκρηξη. Συναρπαστικές φωτογραφίες έδειξαν τεράστιες ομάδες ανθρώπων να εκκενώνουν την περιοχή με τα πόδια μέσω δρόμων με συμφόρηση, πολλοί με τα αντικείμενα τους δεμένα στην πλάτη τους, μετά την εντολή εκκένωσης την Πέμπτη. Μέχρι την Παρασκευή το πρωί, η Γκόμα εμφανίστηκε σχεδόν ερημική.

rt.com

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου