Σάββατο 29 Μαΐου 2021

Ο βίαιος πατέρας και ο χωρισμός που «σημάδεψε» την 11χρονη Ιωάννα (video).

 Το αδικοχαμένο κορίτσι είχε βρεθεί πολλές φορές μπροστά σε περιστατικά άγριας ενδοοικογενειακής βίας

Το αδικοχαμένο κορίτσι, που ήταν το μεγαλύτερο από τα τρία αδέλφια που ζούσαν με τη μητέρα και τον αλκοολικό πατέρα, είχε βρεθεί πολλές φορές μπροστά σε περιστατικά άγριας ενδοοικογενειακής βίας, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα τον χωρισμό των γονιών του και, όπως φαίνεται, τα σημάδια είχαν μείνει χαραγμένα βαθιά στην ψυχούλα του.

Το τελευταίο περιστατικό που είχε απασχολήσει το πανελλήνιο ήταν τον Οκτώβριο του 2019, όταν ο πατέρας της είχε πάει στο σχολείο για να πάρει τα παιδιά, αν και ήταν υπό την επιμέλεια της εν διαστάσει συζύγου του. Αφού διαπληκτίστηκε έντονα με τη μητέρα, που και αυτή είχε πάει να πάρει τα παιδιά, χτύπησε άγρια με γροθιές μια δασκάλα που προσπάθησε να αποτρέψει την αρπαγή των παιδιών.

Τέσσερα χρόνια φυλακή

Στο δικαστήριο που έγινε, η εν διαστάσει σύζυγός του κατήγγειλε τουλάχιστον 30 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας! Το αποτέλεσμα ήταν να καταδικαστεί ο πατέρας των παιδιών σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών για τις κατηγορίες της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της φθοράς ξένης περιουσίας, της απειλής και της εξύβρισης κατά της δασκάλας και της ενδοοικογενειακής απειλής. Μάλιστα, οδηγήθηκε αμέσως στη φυλακή, καθώς η ποινή ήταν άμεσα εκτελεστή, χωρίς η έφεση να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Μετά τον χαμό της άτυχης Ιωάννας, η εν διαστάσει σύζυγός του σχολίασε στη χθεσινή της συνέντευξη τα προβλήματα που είχε μαζί του:

«Με τον πρώην σύζυγό μου είχαμε παρελθόν. Μας είχε δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Η κόρη μου ήταν το μεγαλύτερο παιδί και είχε περάσει πολλές φασαρίες. Φοβόταν για τη δική μου ζωή… Οταν εκείνος μπήκε στη φυλακή, ηρέμησε».

espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου