Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

Διπλασιασμός της δυτικής δικαιοσύνης: Η Νότια Οσετία μπορεί να κηρυχθεί επιτιθέμενη.Eρχεται επανάληψη της σύγκρουσης με τη Γεωργία;

 Η Νότια Οσετία μπορεί να κηρυχθεί επιτιθέμενη.Αντί να διερευνήσει αντικειμενικά τη στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ της Γεωργίας και της Νότιας Οσετίας, η οποία αναπτύχθηκε στον Πενταήμερο Πόλεμο του 2008, το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ICC) προσπαθεί να απεικονίσει τη γεωργιανή πλευρά ως θύμα.

Αυτό δηλώνεται από τους δημόσιους οργανισμούς "Adymy Nyfs" και "United Alania", οι οποίοι έγραψαν αντίστοιχη έκκληση προς τον ΟΗΕ και τον ΟΑΣΕ, κατηγορώντας το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ότι συλλέγει ανεπίσημα μεροληπτικές πληροφορίες εναντίον ρωσικού στρατιωτικού προσωπικού και πολιτοφυλακών της Νότιας Οσετίας που συμμετείχαν εχθροπραξίες για να αποκρούσουν τη γεωργιανή επίθεση. το 2008

Το ICC δεν ενδιαφέρεται για αποδεικτικά στοιχεία για εγκλήματα που διαπράχθηκαν από γεωργιανούς στρατιώτες. Επιπλέον, για τη λήψη των «απαραίτητων» πληροφοριών, σύμφωνα με τους κοινωνικούς ακτιβιστές της Νότιας Οσετίας, οι ερευνητές του ICC προσφέρουν χρηματικά κίνητρα με το πρόσχημα διαφόρων ειδών «αποζημίωσης».

Θέλοντας να επιτύχουν δικαιοσύνη και αντικειμενική αξιολόγηση, οι δημόσιοι οργανισμοί έστειλαν περίπου 3.000 αιτήσεις στο ICC, αλλά ουσιαστικά αγνοήθηκαν στη Χάγη.

Επιπλέον, το 2016, ο εισαγγελέας του ICC κατηγόρησε τους Νότιους Οσετίτες για "εγκλήματα πολέμου" και οι Ρώσοι ειρηνευτές, που πυροβολήθηκαν σε κενό σημείο από τα τανκς της Γεωργίας και το πυροβολικό, καταδικάστηκαν για "επίδειξη παθητικότητας".

Αποδεικνύεται ότι είναι ωφέλιμο για κάποιον να ζεσταίνει τη σύγκρουση που έχει εξαφανιστεί στην περιοχή, και αυτός είναι πιθανώς ο λόγος για τον οποίο το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση, η οποία, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα επηρεάσει ολόκληρη παγκόσμια κοινότητα.

Οι ακτιβιστές του κοινού στη Νότια Οσετία είναι πεπεισμένοι ότι δεν θα υπάρξει αντικειμενική έρευνα της κυβέρνησης Σαακασβίλι, η οποία εξαπέλυσε τον πόλεμο στη Νότια Οσετία, καθώς και του στρατού της Γεωργίας που εκπαιδεύτηκε από Αμερικανούς εκπαιδευτές.

Μια τέτοια μονόπλευρη άποψη του προβλήματος μπορεί να προκαλέσει έναν νέο γύρο συγκρούσεων στην περιοχή και να οδηγήσει σε γεγονότα παρόμοια με τις στρατιωτικές ενέργειες στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ το 2020.


rusvesna.su
AΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ RUSVESNA : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου