Σάββατο 29 Μαΐου 2021

Ο Τζόις είναι ο νεκρός του Πειραιά.

 

Ο σκελετός που βρέθηκε σε ερειπωμένη έπαυλη στον Πειραιά, ανήκει στον Γάλλο χορευτή.

Το DNA επιβεβαίωσε την έρευνα του «Τούνελ» που μιλούσε για τον 27χρονο Τζόις – Τίμοθι Ράντοτσικ.

Βρισκόταν νεκρός επί εννέα μήνες κοντά στο πανδοχείο που έμενε από τότε που ήρθε στην Ελλάδα για γιόγκα και διαλογισμό. Από αυτό το χώρο χάθηκε την Παρασκευή 21 Αυγούστου.

Ο ιατροδικαστής Ηλίας Μπογιόκας δεν εντόπισε κακώσεις στον σκελετό και καθώς δεν υπάρχουν ιστοί, δεν μπορούν να γίνουν ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις.

Ο σκελετός εντοπίστηκε από παιδιά που έπαιζαν στα μισογκρεμισμένα κτίρια της πρώην Έπαυλης Μαυρομιχάλη. Τον βρήκαν μέσα σε μία υδατοδεξαμενή και ειδοποίησαν τους γείτονες. Στον τόπο έφτασαν η αστυνομία και η πυροσβεστική που τον ανέσυρε.

Την ώρα της ζωντανής εκπομπής, την Παρασκευή 28 Μαΐου, πρώην ένοικος του πανδοχείου όπου διέμενε ο Τζόις στον Πειραιά, επικοινώνησε μέσω Facebook με την οικογένειά του που βρίσκεται στη Γερμανία. Μίλησε για περιστατικά βίαιης συμπεριφοράς από έναν συγκάτοικό τους που είχαν ενοχλήσει τον ίδιο.

Το ξέσπασμα της οικογένειας για τον περίεργο θάνατό του…

Η τραγική μάνα που βρίσκεται στη Γερμανία, μιλώντας στο «Τούνελ», άφησε τον πόνο της να ξεχειλίσει. Μαζί με τον πατέρα του Τζόις και άλλα μέλη της οικογένειάς της, ζητούν να μάθουν γιατί χρειάστηκαν σχεδόν εννέα μήνες για να βρεθεί νεκρός λίγα μέτρα από το σημείο που χάθηκε.

«Γιατί δεν έψαξαν από την πρώτη στιγμή στο συγκεκριμένο χώρο; Γιατί περίμεναν να περάσει όλο αυτό το διάστημα; Θα θέλαμε όλοι όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση να καταθέσουν από την αρχή. Δεν είμαι απλώς λυπημένη, είμαι και πάρα πολύ θυμωμένη γιατί κανένας δεν έκανε κάτι όλο αυτό το διάστημα για να μας βοηθήσει να τον βρούμε.»

Ο πατέρας του 27χρονου χορευτή μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την έρευνά σας. Χωρίς τη βοήθειά σας και μόνο από την αστυνομία, δε θα είχαμε λάβει τώρα αυτή την απάντηση για το σκελετό.»

Ο Τζόις – Τίμοθι Ράντοτσικ 27 χρόνων, που ζούσε στο Ρόσμπουργκ της Γαλλίας, είχε έρθει στην Ελλάδα στις 5 Ιουλίου 2020 και διέμενε σε πανδοχείο στον Πειραιά. Του άρεσε να κάνει γιόγκα σε χώρους που απέπνεαν κάποια ενέργεια. Την ημέρα που εξαφανίστηκε είπε ότι θα πάει για διαλογισμό και έκτοτε τα ίχνη του χάθηκαν…

Ήθελε να μείνει στην Ελλάδα…

Οι ιθύνοντες του πανδοχείου συγκέντρωσαν και παρέδωσαν τα προσωπικά του αντικείμενα στην Ασφάλεια Πειραιά. Μέσα στη σακούλα υπήρχαν τα ρούχα του Τζόις, το κινητό του, η ταυτότητά του και κάποια έγγραφα μεταξύ των οποίων και μία αίτηση για εργασία.

Φαίνεται πως ο άτυχος χορευτής ενδιαφερόταν να μείνει στη χώρα μας.

Η αίτηση αφορούσε γνωστή εταιρία που προσλαμβάνει άτομα από διάφορες χώρες για να εργαστούν σε τηλεφωνικό κέντρο.

Ο Τζόις είχε δηλώσει ως διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του το σπίτι μιας Ελληνίδας φίλης του, με την οποία μοιράζονταν κοινά ενδιαφέροντα. Φαίνεται πως και η ίδια με υπεύθυνη δήλωσή της, είχε συναινέσει σε αυτό. Αυτή είναι και η γυναίκα, που η οικογένεια ζητά να καταθέσει εκ νέου.

anikolouli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου