Σάββατο 29 Μαΐου 2021

Έκθεση: Bennett, Lapid κατέληξαν σε συμφωνία για τη δημιουργία συνασπισμού για την εκδίωξη του Νετανιάχου.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό ισχυρισμό, η ανακοίνωση αναμένεται τις επόμενες μέρες.

Ο αρχηγός του κόμματος Yamina Naftali Bennett (αριστερά) και ο αρχηγός του Yesh Atid Yair Lapid κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας του 24ου Knesset, στο κτίριο Knesset στην Ιερουσαλήμ, 6 Απριλίου 2021. (Marc Israel Sellem / Pool)

Ο ηγέτης της Yamina Naftali Bennett συμφώνησε να δημιουργήσει κυβερνητικό συνασπισμό με τον επικεφαλής του Yesh Atid, Yair Lapid, σύμφωνα με μια τηλεοπτική έκθεση της Παρασκευής σχετικά με μια συμφωνία που θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για την απομάκρυνση του πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu μετά από μια δεκαετία στην εξουσία.

Η αναφορά από το κανάλι 12 ειδήσεων ήρθε καθώς ο Lapid προσπαθούσε να ευθυγραμμίσει την υποστήριξη προς μια κυβέρνηση μέχρι την προθεσμία της 2ης Ιουνίου, με τον Bennett να κρατάει τα κλειδιά. Εάν ο Lapid δεν μπορέσει να αποκτήσει πλειοψηφία έως τις 2 Ιουνίου, η Knesset θα έχει 21 ημέρες για να συμφωνήσει σε πρωθυπουργό. Διαφορετικά, το Ισραήλ θα προχωρήσει στις πέμπτες εκλογές του σε δυόμισι χρόνια.

«Σκοπεύω να ξεκινήσω συνομιλίες και προσπάθειες για να σχηματίσω μια κυβέρνηση που θα ηγηθούμε και οι δύο», δήλωσε ο Bennett στην Lapid Friday, σύμφωνα με το κανάλι 12, το οποίο ανέφερε ότι είχε επιτευχθεί συμφωνία παρά τον φαινομενικά μη δεσμευτικό χαρακτήρα του μηνύματος.

Ο Bennett θα ανακοινώσει τη συμφωνία στο κοινό τις επόμενες ημέρες και η κυβέρνηση θα ορκιστεί στις 8 Ιουνίου, σύμφωνα με το δίκτυο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Bennett θα υπηρετούσε ως πρωθυπουργός για τα πρώτα δύο χρόνια και τους τρεις μήνες της κυκλικής κυβέρνησης, πριν ο Lapid αναλάβει τον Σεπτέμβριο του 2023 για τα τελευταία δύο χρόνια και τρεις μήνες. Είπε ότι μια ανακοίνωση θα έρθει μετά το Σαμπάτ το Σάββατο το βράδυ ή την Κυριακή.

Το κανάλι σημείωσε ότι η Yamina No. 2 Ayelet Shaked θα μπορούσε ακόμη να τορπίσει τη συμφωνία, ωστόσο, φοβούμενη μια δεξιά αντίδραση από ψηφοφόρους που προτιμούν μια κυβέρνηση που ηγείται ο συντηρητικός Νετανιάχου από μια υποστηριζόμενη και τελικά επικεφαλής του κεντρικού Lapid.

Ο Νετανιάχου φάνηκε να προσπαθεί να αντιμετωπίσει αυτούς τους φόβους νωρίτερα την Παρασκευή, δημοσιεύοντας ένα βίντεο στο οποίο είπε ότι ο Μπενέτ συμφώνησε αρχικά να συμμετάσχει σε μια περιστροφική κυβέρνηση μαζί του, αλλά αργότερα υποχώρησε για να ρίξει μέρος σε αυτό που περιέγραψε ως «αριστερή κυβέρνηση. "

Το κανάλι 12 δεν έδωσε πηγή για τις πληροφορίες του. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Kan, το Likud προωθεί την ιδέα ότι πιστεύει ότι η συμφωνία Lapid-Bennett είναι μια ολοκληρωμένη συμφωνία και θα ανακοινωθεί το Σάββατο.

timesofisrael.com

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ TIMES OF ISRAEL ; Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου