Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΙΚΟ ΕΤΟΣ: ΜΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΟΝ ΜΕΣΣΙΑ.

Καθώς πλησιάζει το σαββατικό έτος, πολλοί ειδικοί προειδοποιούν ότι η γενναιοδωρία της γης δεν θα είναι αρκετή για να τροφοδοτήσει τον κόσμο. Αλλά τα προφητικά μηνύματα και η ραβινική σοφία που βάζουν την επικείμενη κρίση σε ένα εξαργυρωτικό πλαίσιο χρωματίζουν μια διαφορετική εικόνα. 


ΕΙΔΙΚΟΙ: Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΕΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ.

Πέρυσι, πολλοί ειδικοί προέβλεπαν σοβαρές παγκόσμιες ελλείψεις τροφίμων. Τον Νοέμβριο του 2020, το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων των Ηνωμένων Εθνών (WFP) ανέφερε ότι 690 εκατομμύρια άνθρωποι υποσιτίζονταν και 130 εκατομμύρια επιπλέον άτομα κινδύνευαν να ωθηθούν στο χείλος της πείνας μέχρι το τέλος του έτους. Αλλά αυτές οι τρομερές προβλέψεις επιδεινώθηκαν ακόμη περισσότερο από την πανδημία. 

"Κατά ειρωνικό τρόπο, θα υπάρξουν ρεκόρ αποδόσεων για πολλά δημητριακά φέτος, αλλά οι διαταραχές στην αλυσίδα εφοδιασμού που προκλήθηκαν από την πανδημία, καθώς και την παγκόσμια κλιματική κρίση και η αυξανόμενη σύγκρουση σε πολλές χώρες οδηγεί επίσης σε πανδημία πείνας", Danielle Nierenberg , Πρόεδρος και Ιδρυτής της Food Tank.

Ο Abby Maxman, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Oxfam America, έδωσε παρόμοιο μήνυμα σε συνέντευξή του στο IPS.

«Ακούμε το ίδιο ρεφρέν σε όλο τον κόσμο», είπε ο Maxman. «Οι οικογένειες ανησυχούν πολύ καθώς αναγκάζονται να πάρουν αδύνατες αποφάσεις - κινδυνεύουν να πάρουν την ασθένεια καθώς βγαίνουν για να κερδίσουν χρήματα για να αγοράσουν τρόφιμα; Ή μείνετε σπίτι και παρακολουθήστε τα παιδιά σας να πεινούν; "

Μία από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η παγκόσμια αγορά τροφίμων είναι το κλείσιμο των συνόρων λόγω της πανδημίας. Άλλες ελλείψεις απειλούν τον περίπλοκο ιστό της παράδοσης τροφίμων. Το CNN ανέφερε πρόσφατα ότι έως και το 25% των πετρελαιοφόρων δεν κινούνται λόγω της έλλειψης εξειδικευμένων οδηγών που έχει μεταφραστεί σε ελλείψεις καυσίμων σε ορισμένα βενζινάδικα. Η σύγχρονη γεωργία έχει μεγάλη ανάγκη τη βενζίνη και βασίζεται σε βαριά μηχανήματα. 

Οι περισσότεροι υπολογισμοί προβλέπουν μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση έως το 2050 όταν ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει τα 9,1 δισεκατομμύρια. Σε αυτό το σημείο, για να καλύψει την παγκόσμια ζήτηση, ο κόσμος θα πρέπει να παράγει 70% περισσότερη τροφή από ό, τι σήμερα για να ταΐσει όλους αυτούς τους ανθρώπους.

Αυτές οι τρομερές προβλέψεις τέθηκαν σε ένα ακόμη πιο αμυδρό φως από τον ιδρυτή και διευθύνων σύμβουλο της Gro Intelligence, Sara Menkerο οποίος σημείωσε ότι οι προηγούμενοι υπολογισμοί, όπως αυτοί που εκπονήθηκαν από τον ΟΗΕ, επικεντρώθηκαν στη μάζα και το βάρος και όχι στη διατροφική αξία. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της με βάση τη διατροφική αξία, το επόμενο έτος, το έτος 2023, θα είναι το σημείο διασταύρωσης όταν δεν θα είμαστε πλέον σε θέση να παράγουμε αρκετή τροφή για να τροφοδοτήσουμε τον αυξανόμενο πληθυσμό. 

Έχει εκτιμήσει ότι έως το 2027, θα μπορούσε να υπάρξει έλλειμμα 214 τρισεκατομμυρίων θερμίδων. Σε αυτό το σημείο, η Κίνα, η Ινδία και η Αφρική θα αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού και θα πρέπει να εισάγουν τρόφιμα. Αλλά σύμφωνα με τους υπολογισμούς της, ακόμη και αν όλα τα πλεονάσματα που παράγονται από χώρες της Ευρώπης, της Βόρειας και της Νότιας Αμερικής εξαχθούν  αποκλειστικά σε αυτά τα τρία σημεία, δεν θα αρκούσε. 

300ΧΡΟΝΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ: Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΕΧΕΙ ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ.

Η πρόβλεψη του Menker για μια επικείμενη παγκόσμια επισιτιστική κρίση αντικατοπτρίζει ένα προφητικό όραμα που πιστώνεται στον Ραβίνο Schneur Zalman του Liadi , έναν διάσημο Εβραίο μελετητή και ηγέτη του 18ου αιώνα γνωστός ως «Alter Rebbe». Διαβάζοντας από τον κύκλο Τορά, ο Άλτερ Ρέμπμπε είχε ένα όραμα ότι ο Μεσσίας θα ερχόταν μετά το έτος 5775, πριν από έξι χρόνια. Το όραμά του βασίστηκε στην εβραϊκή παράδοση ότι στον κόσμο δόθηκε μια γενική ποσότητα τροφής για να διαρκέσει 4.000 χρόνια από τη δημιουργία. Όταν τελειώσει αυτή η τροφή, ο Μεσσίας θα ερχόταν.

 Διδάσκεται στο Tαλμούδ, το βιβλίο του εβραϊκού προφορικού νόμου, ότι ο Μεσσίας μπορεί να έρθει ανά πάσα στιγμή μεταξύ του έτους 4000 και του 6000, σύμφωνα με το εβραϊκό ημερολόγιο. Το όραμά του ήρθε διαβάζοντας το τμήμα της Τορά που ασχολείται με το μισό σεκέλ λαμβάνονται από κάθε εβραϊκό αρσενικό, κάθε χρόνο. Τα μισά σέκελ από τους 600.000 Εβραίους στην έρημο (Αριθμοί 1:46) ισοδυναμούσαν με εκατό ταλέντα αργύρου, με κάθε ταλέντο να αποτελείται από 3.000 γεμάτα σίκλια αργύρου. 

Ραβίνος Shneur Zalman (Wikimedia Commons)

Αλλά η Αγία Γραφή απαριθμεί επιπλέον 3.550 μισά σέκελ (1.775 γεμάτα σέκελ), από τα οποία ο Μωυσής έφτιαξε τα ασημένια άγκιστρα στην κορυφή των στυλοβατών που χρησιμοποιούσαν για να στήσουν την οθόνη γύρω από τη Σκηνή στην έρημο. Ο Alter Rebbe εξήγησε ότι αυτά τα 1.775 σέκελ αργύρου που δόθηκαν στη σκηνή έδωσαν στον κόσμο άλλα 1.775 χρόνια τροφής.

Αυτή η διατροφή, όπως επεσήμαναν οι επιστημονικοί εμπειρογνώμονες, εξαντλείται γρήγορα.

ΤΟ ΧΙΟΝΙ ΠΟΥ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΤΟΥ SHEMITTAH ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΠΕΙΝΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΑΡΓΥΡΩΣΗ

Ακριβώς μια επικείμενη γεωργική κρίση είχε προβλεφθεί από τον Ραβίνο Yekutiel Fish τον Μάρτιο με βάση ένα Midrash που δηλώνει ότι στον εβραϊκό μήνα του Nisan το έτος πριν από τη Shemittah (το σαββατικό), μια μεγάλη χιονοθύελλα θα προκαλέσει εκτεταμένη παγκόσμια πείνα προκειμένου να αυξηθεί στη συλλογική συνείδηση ​​ότι ο Μεσσίας είναι όντως επικείμενος. Μια τέτοια χιονοθύελλα εμφανίστηκε πράγματι στο Ισραήλ, καθώς και μια τεράστια και καταστροφική πολική δίνη που κατέλυσε τη μέση των ΗΠΑ.

Το επόμενο έτος είναι, στην πραγματικότητα, ένα έτος Shemittah (Sabbatical), ξεκινώντας από τον Rosh Hashanah 5782 που θα πέσει στις 6 Σεπτεμβρίου 2021. Η Shemitah έρχεται κάθε επτά χρόνια, καθιστώντας τη μορφή του Σαββάτου που εμφανίζεται κάθε χρόνο, αντί για ένα εβδομαδιαίο, κύκλο.

                                    Rabbi Yekutiel Fish (στιγμιότυπο οθόνης)

Το Σάββατο χαρακτηρίζεται γενικά από παύση που σημαίνει αποδοχή της μεγαλύτερης εξουσίας του Θεού στον κόσμο. Πρακτικά κατά τη διάρκεια του εβδομαδιαίου Σαββάτου, αυτό σημαίνει διακοπή της εργασίας, δείχνοντας ότι παρά το γεγονός ότι περάσαμε έξι ημέρες δουλεύοντας για το υλικό, σταματάμε την έβδομη ημέρα για να δείξουμε ότι ο Θεός είναι ο αληθινός κύριος. Το ίδιο ισχύει και για το έτος Shemitah. Δουλεύουμε τη γη για έξι χρόνια, και στο έβδομο, αφήνουμε τη γη και τα χωράφια αφήνονται ανοιχτά για οποιονδήποτε να έρθει και να πάρει τον καρπό. 

Η Shemmitah έχει μια ιδιαίτερη σημασία που σχετίζεται με τον Μεσσία . Υπάρχει μια πιθανότητα, ίσως ακόμη και μια πιθανότητα, ο Μεσσίας θα έρθει ένα χρόνο μετά τη Σεμιτά .

Το Βαβυλωνιακό Ταλμούδ στο Tractate of Sanhedrin, 97a , φέρνει τον στίχο από τον Άμως 9:11:

«Εκείνη την ημέρα, θα σηκώσω το πεσμένο περίπτερο (Σουκά) του Δαβίδ.

Αυτός ο στίχος έρχεται στο πλαίσιο μιας προφητείας για τον Θεό που φέρνει το έθνος του Ισραήλ πίσω από την εξορία μεταξύ των εθνών. Μέσα σε περιγραφές των ημερών που προηγούνται του Μεσσία, το Tαλμούδ λέει:

«Όπως είναι γραμμένο, εκείνη την ημέρα θα σηκώσω τη σκηνή του Δαβίδ που έχει πέσει. Οι Ραβίνοι μας δίδαξαν: στον επταετή κύκλο στο τέλος του οποίου θα έρθει ο γιος του Δαβίδ τον πρώτο χρόνο, αυτός ο στίχος θα εκπληρωθεί. "


               Ραβίνος Yosef Berger (Ευγενική προσφορά του Τάφου του Δαβίδ)

Το Ταλμούδ λέει ρητά ότι ο Μεσσίας θα έρθει τον πρώτο χρόνο μετά τη Σεμιτά. Πρέπει να σημειωθεί ότι το Ταλμούδ περιγράφει τις ημέρες πριν τον Μεσσία σε βάθος, και είναι ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές.

SHEMITTAH: Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

Ο ραβίνος Γιόσεφ Μπέργκερ, ο ραβίνος του τάφου του Βασιλιά Δαβίδ στο Όρος Σιών, ανέφερε ένα στίχο στον Λευιτικό ως υποσχόμενη μια άφθονη συγκομιδή το έτος που προηγείται του shemittah που θα αρκεί μέχρι το έτος μετά το shemittah. 

Θα χειροτονήσω την ευλογία Μου για σένα στο έκτο έτος, ώστε να αποδώσει μια σοδειά επαρκή για τρία χρόνια. Λευιτικό 25:21

«Η παρατήρηση του shemittah είναι μια έκφραση πίστης ότι ο Θεός θα τηρήσει την υπόσχεσή του», είπε ο Ραβίνος Μπέργκερ. «Ο Θεός τήρησε όλες τις υποσχέσεις του, όπως μαρτυρούν η επιστροφή των Εβραίων στο Ισραήλ. Φυσικά, θα τηρήσει αυτήν την υπόσχεση ».

«Αλλά το shemittah βρίσκεται μόνο στο Ισραήλ. Ο κόσμος εκφράζει την πίστη τους στις υποσχέσεις του Θεού μέσω του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζουν το Ισραήλ », δήλωσε ο Ραβίνος Μπέργκερ. «Αυτό δοκιμάζεται τώρα, περισσότερο από ποτέ».

israel365news.com

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ISRAEL 365 NEWS : Corfiatiko.blogspot.comΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου