Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

Η Ρωσία θα στρατολογήσει 20 νέους στρατιωτικούς σχηματισμούς, οπλισμένους με τα τελευταία όπλα, σαν απάντηση στην αυξημένη δραστηριότητα του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορά της.

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θα ανανεώσει και θα αναβαθμίσει τη στρατιωτική της παρουσία στα ευρωπαϊκά σύνορά της, ως απάντηση σε μια αναφερόμενη συσσώρευση από το μπλοκ του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, καθώς και να αυξήσει την παρουσία τόσο του ναυτικού όσο και των πολεμικών αεροσκαφών της.

Ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα δημιουργηθούν περισσότερες από δώδεκα νέες μονάδες στη Δυτική Στρατιωτική Περιοχή, η οποία καλύπτει μεγάλο μέρος του ευρωπαϊκού τμήματος της Ρωσίας, μετά από αυξημένη δραστηριότητα στην περιοχή.

«Οι ενέργειες των δυτικών συναδέλφων μας καταστρέφουν το σύστημα ασφαλείας στον κόσμο και μας αναγκάζουν να λάβουμε τα κατάλληλα αντίμετρα» , είπε σε δήλωση που εξέδωσαν αξιωματούχοι. «Βελτιώνουμε συνεχώς τη μαχητική σύνθεση των στρατευμάτων μας. Μέχρι το τέλος του έτους, θα δημιουργηθούν περίπου 20 σχηματισμοί και στρατιωτικές μονάδες. "

Ο Σοιγκού πρόσθεσε ότι η κίνηση θα «συγχρονιστεί με την προμήθεια σύγχρονων όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού» και ότι 2.000 νέα κομμάτια υλικού θα αναπτυχθούν καθ 'όλη τη διάρκεια του 2021. Αυτό, υποστήριξε, ήταν απαραίτητη απάντηση στην παρουσία στρατευμάτων, πλοίων του ΝΑΤΟ και πυραύλους κρουζ στην περιοχή.

rt.com

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου