Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

Ο «πρώτος πόλεμος τεχνητής νοημοσύνης»έγινε στη Γάζα,ανέφερε η IDF.

Η 11ήμερη έξαρση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς ονομάστηκε «ο πρώτος πόλεμος της τεχνητής νοημοσύνης» από τον Ισραηλινό στρατό, ο οποίος καυχιέται για τη χρήση προηγμένων τεχνολογιών υπολογιστών για να κοσκινίσει τη συγκλονιστική ποσότητα πληροφοριών που συλλέγει στη Γάζα.


"Για πρώτη φορά, η τεχνητή νοημοσύνη (AI) ήταν ένα βασικό στοιχείο και πολλαπλασιαστής ισχύος για την καταπολέμηση του εχθρού", δήλωσε ανώτερος αξιωματικός του Ισραηλινού Σώματος Αμυντικών Δυνάμεων (IDF), όπως ανέφεραν τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Η ελίτ Μονάδα Πληροφοριών 8200 χρησιμοποίησε προγράμματα που ονομάζονται «Αλχημιστής», «Ευαγγέλιο» και «Βάθος της Σοφίας», για να ενισχύσει περαιτέρω μια ήδη συντριπτική υπεροχή που έχει το IDF έναντι των μαχητών στον αποκλεισμένο θύλακα της Γάζας. Η ανάλυση με τεχνολογία AI εφαρμόστηκε σε τεράστιες ποσότητες δεδομένων που συλλέχθηκαν μέσω δορυφορικής απεικόνισης, κάμερες παρακολούθησης, παρακολούθησης επικοινωνιών και ανθρώπινης νοημοσύνης, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Ο όγκος της νοημοσύνης ήταν συγκλονιστικός. Το IDF είπε, για παράδειγμα, ότι οποιοδήποτε δεδομένο σημείο στη Γάζα απεικονίστηκε τουλάχιστον 10 φορές κάθε μέρα κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης. Ο στρατός φαίνεται να είναι ευχαριστημένος με αυτό που βγήκε από τους αλγόριθμους.

Το πρόγραμμα «Ευαγγέλιο», για παράδειγμα, σηματοδότησε σε πραγματικό χρόνο εκατοντάδες στόχους για την επίθεση της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ το σύστημα «Αλχημιστής» προειδοποίησε τα ισραηλινά στρατεύματα για πιθανές επιθέσεις στις θέσεις τους, σύμφωνα με τις εκθέσεις.

rt.com

AΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου