Κυριακή 30 Μαΐου 2021

Ο Υπουργός Eξωτερικών Τσαβούσογλου μίλησε στον ελληνικό τύπο: Παραιτηθείτε από το χάρτη της Σεβίλλης.
Σε συνέντευξή του στην ελληνική εφημερίδα "To Βήμα", ο υπουργός Εξωτερικών Mεβλούτ Τσαβούσογλου προέβη σε αξιολογήσεις σχετικά με τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην Ελλάδα, η οποία περιελάμβανε τη Δυτική Θράκη και την Αθήνα.

"Ο ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ".

Σημειώνοντας ότι είναι πάντα αισιόδοξος για τις σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, ο Τσαβούσογλου είπε: «Ως δύο γείτονες, είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε στον ίδιο γεωγραφικό χώρο. Επομένως, πρέπει να ορίσουμε τη σχέση μας με τη συνεργασία και όχι τη σύγκρουση, είβαι στα χέρια μας να καθορίσουμε το πεπρωμένο μας και το δρόμο προς τα εμπρός . "

"ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΕ ΩΣ ΦΟΥΡΚΑ"

Αναφερόμενος στις στάσεις της Ελλάδας στο πλαίσιο της ΕΕ, ο Τσαβούσογλου είπε, "Η Ελλάδα πρέπει να αποφύγει να χρησιμοποιήσει την ΕΕ ως ατού για την Τουρκία και να υιοθετήσει την τρέχουσα θετική δυναμική. Μόνο η Τουρκία και η Ελλάδα μπορούν να λύσουν τα προβλήματα που περιμένουν λύση, όχι η ΕΕ . "

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ORUÇ REIS.

Υπογραμμίζοντας ότι το "Oruç Reis" ασκεί τις δραστηριότητές του σε τοποθεσίες εντός της τουρκικής ηπειρωτικής υφαλοκρηπίδας, ο Τσαβούσογλου είπε, " Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα τόσο της Τουρκίας όσο και των Τουρκοκυπρίων απέναντι στις μονομερείς και μαξιμαλιστικές αξιώσεις της Ελλάδας και των Ελληνοκυπρίων . "

"Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΤΟ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΣΕΒΙΛΗΣ.

Εκφράζοντας ότι είναι έτοιμοι να συζητήσουν οποιοδήποτε αμφιλεγόμενο ζήτημα με την Ελλάδα , ο Τσαβούσογλου είπε, "Ωστόσο, η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει το χάρτη της Σεβίλλης. Ούτε οι ΗΠΑ, ούτε η ΕΕ εγκρίνουν αυτόν τον χάρτη. Είναι ένας λανθασμένος υπολογισμός από την ελληνική πλευρά να πιστεύει ότι η Τουρκία θα περιοριστεί στις ακτές του Αιγαίου και της Μεσογείου. Πρέπει να το επαναλάβω αυτό ", είπε.

yenisafak.com

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ YENI SAFAK : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου