Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

Ένα ρομπότ δολοφόνος επιτέθηκε σε έναν άνθρωπο χωρίς άμεση εντολή.

Στη Λιβύη, η επίθεση Kargu-2 quadcopter για πρώτη φορά στην ιστορία εντόπισε έναν ανθρώπινο στόχο και τον απέκλεισε χωρίς παρέμβαση χειριστή.

Αυτό αναφέρεται στην έκθεση του ΟΗΕ.

Το περιστατικό συνέβη τον Μάρτιο του 2020 κατά τη διάρκεια της ένοπλης σύγκρουσης μεταξύ των τακτικών μονάδων της Λιβύης και της στρατιωτικής ομάδας με επικεφαλής τον Khalifa Haftar.

Σύμφωνα με δημοσιογράφους, το drone που δημιουργήθηκε στην Τουρκία, χωρίς διαταγή, στόχευε σε έναν από τους στρατιώτες του Haftar όταν προσπάθησε να υποχωρήσει. Σημειώνεται ότι ο Kargu-2 δούλεψε σε ένα "πολύ αποδοτικό" αυτόνομο τρόπο, ο οποίος δεν απαιτούσε ανθρώπινη παρέμβαση.

Η Human Rights Watch, μετά τη δολοφονία ενός άνδρα, ζήτησε την απαγόρευση της ανάπτυξης, παραγωγής και χρήσης πλήρως αυτόνομων όπλων, τα οποία, σύμφωνα με τους ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, "θα θέσουν τέρμα στα δολοφονικά ρομπότ."

Μαχητικά αεροσκάφη Kargu.

Ο Kargu είναι ένα τουρκικό μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (UAV). Ο προγραμματιστής και ο κατασκευαστής είναι η τουρκική αμυντική εταιρεία STM (Savunma Teknolojileri Mü hendislik ve Ticaret AŞ).

Το 2019, η STM ξεκίνησε την παραγωγή βελτιωμένων drones Kargu-2.

Ο έλεγχος πραγματοποιείται από τον χειριστή από το έδαφος, μπορεί να κατευθύνει το drone σε οποιαδήποτε αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων των κινούμενων. Εάν το drone δεν έχει καταστρέψει τον στόχο, τότε μπορεί να επιστρέψει στον χειριστή για μελλοντική χρήση.


rusvesna.su
AΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ RUSVESNA : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου