Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

Ιδού οι νέες χαλαρώσεις: Όλες οι αποφάσεις Υπουργικού./Πρόεδρος για θάνατο Ρολάνδη… «Ένας ευπατρίδης που κόσμησε με την παρουσία του τη Βουλή και τους θεσμούς» (pic)

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί το Υπουργικό Συμβούλιο το οποίο έλαβε αποφάσεις για περαιτέρω χαλαρώσεις με ισχύ από τις 29 του μήνα.Ο Υπουργός Υγείας σε γραπτή του δήλωση, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «τις τελευταίες εβδομάδες παρακολουθούμε όλοι με ικανοποίηση τους επιδημιολογικούς δείκτες στη χώρα μας να καταγράφουν πτωτική πορεία.

Σημαντικός παράγοντας στην επιτήρηση της επιδημιολογικής εικόνας είναι οι νοσοκομειακοί δείκτες και η δυνατότητα του Συστήματος Υγείας να ανταποκριθεί με επάρκεια στις προκλήσεις που δημιουργεί η πανδημία».    

Το Υπουργικό Συμβούλιο έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

1. Από τις 29 Μαΐου, η απαγόρευση μετακινήσεων ισχύει από τη 1 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί. Από τις 10 Ιουνίου, η απαγόρευση μετακινήσεων τερματίζεται.

Από την 1η Ιουνίου, επιτρέπονται μεταξύ άλλων τα εξής:

2. Η παρουσία σε οικίες ατόμων με μέγιστο αριθμό τα 20 άτομα, περιλαμβανομένων των μόνιμα διαμενόντων και των ανήλικων.

3. Η φυσική παρουσία προσώπων σε κλειστούς χώρους, όπως θρησκευτικής λατρείας, καζίνο, χώρους διεξαγωγής συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων, θέατρα, αμφιθέατρα και άλλους χώρους παραστατικών τεχνών καθορίζεται στο 50% της χωρητικότητας του κάθε χώρου.

4. Η επαναλειτουργία των εσωτερικών χώρων των επιχειρήσεων εστίασης, στη βάση του υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Από τις 10 Ιουνίου, μεταξύ άλλων:

5. Επαναλειτουργούν τα νυχτερινά κέντρα αναψυχής, στη βάση υγειονομικού πρωτοκόλλου.
6. Αίρεται ο περιορισμός του ορίου του 50% φυσικής παρουσίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και τμήματα/οργανισμούς του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Λεπτομέρειες για τις αποφάσεις που αφορούν στη λειτουργία του χώρου του αθλητισμού θα ανακοινωθούν από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού.

Όλες οι αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου θα ρυθμιστούν με Διάταγμα και θα έχουν ισχύ μέχρι τις 31 Ιουνίου

Ιωάννου: Μεγάλο βήμα προς την κανονικότητα οι αποφάσεις 

«Οι πιο πάνω αποφάσεις, που αποτελούν ακόμα ένα μεγάλο βήμα προς την κανονικότητα, είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας που έδειξε η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. Όπως είχε εξαγγείλει το προηγούμενο διάστημα και δεδομένου ότι η χρονική συγκυρία είναι ιδανική σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα, η Κυβέρνηση προχωρά στη βάση του σχεδιασμού της για την επανεκκίνηση της οικονομίας και των κοινωνικών δραστηριοτήτων. Η πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας, η πειθαρχία στα υγειονομικά πρωτόκολλα και η προσπάθεια που κατέβαλε η κοινωνία στο σύνολό της, μάς επέτρεψαν να προχωρήσουμε στις χαλαρώσεις αυτές με πιο σταθερά βήματα.

Η μεγάλη ανταπόκριση στο κάλεσμα για εμβολιασμό και η αύξηση της εμβολιαστικής θωράκισης του πληθυσμού συνέτειναν προς αυτή την κατεύθυνση. Με το 51% των συμπολιτών μας να έχει εμβολιαστεί με την 1η δόση του εμβολίου και το 25% του πληθυσμού να έχει ολοκληρώσει το εμβολιαστικό του σχήμα, η χώρα μας είναι στις πρώτες θέσεις ανάμεσα στα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ακόμα πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου για εμβολιαστική κάλυψη του 65% του πληθυσμού τουλάχιστον με την 1η δόση μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Είναι σημαντικό να μην ξεχνούμε ότι παρά τα ουσιαστικά βήματα που κάνουμε, ο ιός εξακολουθεί να βρίσκεται ανάμεσα μας. Είναι ουσιαστικό αυτή την ώρα, που η κοινωνία και η οικονομία ξεκλειδώνουν, να συνεχίζουμε με προσοχή και συνέπεια στην τήρηση των μέτρων. Από εδώ και στο εξής, ο κοινός στόχος όλων μας θα πρέπει να είναι η διατήρηση της θετικής επιδημιολογικής εικόνας και η περαιτέρω βελτίωσή της. Όλοι μαζί θα μπορέσουμε να βγούμε νικητές από τη δύσκολη αυτή δοκιμασία που μας ταλαιπωρεί για πέραν των 15 μηνών», είπε καταληκτικά ο Κωνσταντίνος Ιωάννου.

sigmalive.com

Πρόεδρος για θάνατο Ρολάνδη… «Ένας ευπατρίδης που κόσμησε με την παρουσία του τη Βουλή και τους θεσμούς» (pic).
Αποχαιρετά τον Νίκο Ρολάνδη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας – Τα συγκινητικά του λόγια και η φωτογραφία που ανάρτησε

Mε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης «αποχαιρετά» τον πρώην Υπουργό Εξωτερικών και Εμπορίου, Νίκο Ρολάνδη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών. 

«Η απώλεια του Νίκου Ρολάνδη είναι απώλεια για την Κύπρο. Για την πολιτική ζωή, τη μετριοπαθή προσέγγιση των πραγμάτων. Ένας ευπατρίδης που κόσμησε με την παρουσία του τη Βουλή και τους θεσμούς που υπηρέτησε.

Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στη σύζυγο του Λέλια και στα παιδιά του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος.

Μαζί με τα πιο πάνω αποχαιρετιστήρια λόγια, ο Πρόεδρος ανάρτησε και την πιο κάτω φωτογραφία στην οποία παρουσιάζεται μαζί με τον Ρολάνδη.

Δείτε την:

cyprustimes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου