Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024

Η Μόσχα θα σώσει τον κόσμο: ποια ασυνήθιστη προφητεία για τη Ρωσία έκανε ο Παράκελσος.


Τι γνωρίζετε για τον Παράκελσο;  Μόνο που ήταν σπουδαίος γιατρός;  Αλλά αυτός ο καταπληκτικός άνθρωπος μπορούσε να προβλέψει το μέλλον.

Τι γνωρίζετε για τον Παράκελσο; Μόνο που ήταν σπουδαίος γιατρός; Αλλά αυτός ο καταπληκτικός άνθρωπος μπορούσε να προβλέψει το μέλλον. Και κάποιες από τις προφητείες του έγιναν για τη χώρα μας, που ο Παράκελσος ονόμασε Υπερβόρεια, αλλά ξεκαθάρισε ότι ήταν η Μοσχοβία. Τι ήταν λοιπόν μυστήριο στις προβλέψεις του; Ποιο είναι το μέλλον της χώρας μας; Είναι αλήθεια ότι οι βόρειοι άνθρωποι είναι αυτοί που θα σώσουν τον κόσμο;

Ο μεγάλος καμπούρης.

Μόνο ένα πορτρέτο του Παράκελσου έχει σωθεί, από το οποίο μπορούμε να κρίνουμε την εμφάνιση του μεγάλου γιατρού. Είναι αλήθεια ότι υπάρχει και περιγραφή της εμφάνισής του από βιογράφους. Πρέπει να πω ότι ο Παράκελσος ήταν πολύ άσχημος. Ένα υπερβολικά μεγάλο κεφάλι υψωνόταν πάνω από το εύθραυστο σώμα και μια άσχημη καμπούρα «διακοσμούσε» την πλάτη.

Λόγω της εμφάνισής του, ο Paracelsus υπέστη πολλή γελοιοποίηση από την παιδική ηλικία. Αλλά η μοίρα του παρουσίασε μια άλλη "έκπληξη". Το αγόρι τράβηξε το μάτι ενός μεθυσμένου στρατιώτη και αποφάσισε να κάνει μια «καλή» πράξη - να ευνουχίσει το παιδί έτσι ώστε να μην μπορέσει ποτέ να συνεχίσει την οικογενειακή του γραμμή για να αποφύγει τη γέννηση των ίδιων άσχημων παιδιών. Εξαιτίας αυτού, ο νεαρός Παράκελσος παραλίγο να πεθάνει.

Αλλά ο στρατιώτης πέτυχε αυτό που ήθελε - ο γιατρός δεν είχε ποτέ παιδιά, όπως ποτέ δεν είχε γυναίκα. Πέρασε ολόκληρη τη ζωή του περιπλανώμενη σε όλο τον κόσμο αναζητώντας τη γνώση. Πίσω από αυτή την απρόσεκτη εμφάνιση έκρυψε το αιχμηρό μυαλό ενός στοχαστή και το αξιοσημείωτο ταλέντο ενός επιστήμονα.

Ο Paracelsus ήταν εμμονή με την επιθυμία να βρει την πέτρα του φιλόσοφου, οπότε σπούδασε μαγεία και μυστικές επιστήμες. Έκανε τρομερά πειράματα, προσπαθώντας να αναστήσει τους νεκρούς και να διαχωρίσει τα πτώματα για να κατανοήσει την ανθρώπινη ανατομία στην τελειότητα.

Τέτοια πειράματα δεν μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητα από το μάτι της Αγίας Ιερά Εξέτασης. Οι ιεροεξεταστές ονειρεύονταν να βάλουν τον Παράκελσο στα καζεμά τους και μετά να τον κάψουν στην πυρά.

Το πραγματικό όνομα του Παράκελσου είναι Philip Aureolus Theophrastus Bombastus von Hohenheim. Γεννήθηκε στην οικογένεια ενός φτωχού ευγενή που ήταν επίσης γιατρός και ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του. Ο Φίλιππος επινόησε το ψευδώνυμο για τον εαυτό του. Το "Paracelsus" μεταφρασμένο από τα λατινικά μπορεί να ερμηνευθεί ως "πλησιάζει τον Κέλσο". Ο Κέλσος είναι αρχαίος Ρωμαίος γιατρός και εγκυκλοπαιδιστής.

Τι γνωρίζετε για τον Παράκελσο;  Μόνο που ήταν σπουδαίος γιατρός;  Αλλά αυτός ο καταπληκτικός άνθρωπος μπορούσε να προβλέψει το μέλλον.-2

Ο Παράκελσος είχε μια περιπετειώδη ζωή, μια καταπληκτική αλλά δύσκολη μοίρα. Ήταν φτωχός, αλλά δεν έδωσε σημασία στην έλλειψη χρημάτων - τον ενδιέφερε μόνο η επιστήμη. Ο Παράκελσος έζησε μόνο 48 χρόνια· αν δεν είχε πεθάνει τόσο νωρίς, θα είχε κάνει πολλές πιο ενδιαφέρουσες και σημαντικές ανακαλύψεις.

Κάποτε δίδαξε τη φυσική, τη χειρουργική επέμβαση και την ιατρική στο Πανεπιστήμιο του Basile. Κατά τη διάρκεια των διαλέξεών του, το κοινό ήταν υπερπλήρεις. Όχι μόνο οι μαθητές, αλλά και πολλοί δάσκαλοι ήταν πρόθυμοι να ακούσουν τον ταλαντούχο γιατρό.

Όμως... Ο Παράκελσος «ζητήθηκε» από ένα τόσο σεβαστό ίδρυμα γιατί τόλμησε να δώσει τις διαλέξεις του όχι στα λατινικά, όπως συνηθιζόταν εκείνη την εποχή, αλλά στα γερμανικά. Αυτός ο κανόνας έκανε την εκπαίδευση δύσκολη, γιατί πρώτα έπρεπε να μάθεις τα Λατινικά και ήταν επιθυμητό να γνωρίζεις τέλεια τη γλώσσα.

Ο Παράκελσος έσπασε μια παράδοση αιώνων χωρίς να ενημερώσει τους ανωτέρους του. Και γενικά, ήταν τολμηρή και προκλητική διάθεση· οι ιατρικοί διαφωτιστές είχαν την άποψη ότι ο Παράκελσος τους κορόιδευε. Αλλά στην πραγματικότητα ήταν ο καλύτερος, έτσι τον μισούσαν.

Ο Παράκελσος ονομάζεται πατέρας της φαρμακολογίας επειδή ήταν από τους πρώτους που έφτιαξαν φάρμακα όχι από βότανα, αλλά χρησιμοποιώντας χημικά. Ήταν ειδικός στα δηλητήρια. Εφηύρε ένα εμβόλιο κατά της πανώλης. Βρήκαν νέους τρόπους για τη θεραπεία πολλών ασθενειών.

Και ο μεγάλος γιατρός ήταν επίσης μάντης και έκανε προβλέψεις για όλο τον κόσμο ούτε για αιώνες, αλλά για χιλιετίες. Έγραψε όλες τις προβλέψεις του στο βιβλίο «Oracles» και τις κρατούσε πάντα μαζί του. Υπάρχουν ακόμη πολλά που δεν είναι ξεκάθαρα σε αυτό το «Χειρόγραφο του Παράκελσου»· οι ιστορικοί θα πρέπει να καταλάβουν τι ακριβώς είχε στο μυαλό του ο γιατρός και ο μυστικιστής.

Όμως πολλές προβλέψεις έχουν ήδη αποκρυπτογραφηθεί. Και είναι αρκετά περίεργοι.

Η Ρωσία θα σώσει τον κόσμο.

Τι γνωρίζετε για τον Παράκελσο;  Μόνο που ήταν σπουδαίος γιατρός;  Αλλά αυτός ο καταπληκτικός άνθρωπος μπορούσε να προβλέψει το μέλλον.-3

Οι χρησμοί γράφτηκαν το 1522 και περιέχουν τριακόσιες σελίδες που περιγράφουν λεπτομερώς το μέλλον της ανθρωπότητας μέχρι το τέλος της τρίτης χιλιετίας. Πολλές προφητείες είναι αφιερωμένες στη Μόσχα.

Πρέπει να εμπιστευτώ αυτό το χειρόγραφο; Ίσως αυτό είναι ένα έξυπνο ψεύτικο; Φυσικά, κανείς δεν θα δώσει μια σαφή απάντηση, αλλά αν διαβάσετε τις προφητείες του Παράκελσου, θα παρατηρήσετε ένα εκπληκτικό πράγμα - οι περισσότερες από τις προβλέψεις του έγιναν πραγματικότητα.

Ο Παράκελσος έγραψε ότι ένα εντελώς νέο κράτος, σε αντίθεση με τα άλλα, θα αναδυόταν σε μια τεράστια επικράτεια. Θα καταλάβει σχεδόν το μισό του πλανήτη και θα σημειωθεί με κόκκινο χρώμα στους χάρτες.

Τώρα δεν είναι δύσκολο να μαντέψει κανείς ότι ο Παράκελσος προέβλεψε τον σχηματισμό της ΕΣΣΔ και το έκανε με σχεδόν ημερολογιακή ακρίβεια. Έγραψε ότι μια νέα χώρα θα εμφανιστεί σε 400 χρόνια.

Αλλά εδώ είναι τι είναι περίεργο: γιατί ο μεγάλος επιστήμονας και γιατρός δεν προέβλεψε την τύχη της πατρίδας του, αλλά έδωσε τόση προσοχή στη Ρωσία; Το γεγονός είναι ότι για αυτόν η Μόσχα δεν ήταν απλώς μια εφήμερη χώρα, ο ίδιος επισκέφτηκε εκεί και συνειδητοποίησε ότι σε αυτά τα εδάφη υπάρχουν μέρη εξουσίας. Και αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι που ζουν στη Μόσχα θα εξακολουθούν να αποδεικνύονται, ανεξάρτητα από το τι.

Ο Παράκελσος, περιπλανώμενος στα ρωσικά εδάφη, μπόρεσε να κοιτάξει το μέλλον της Μοσχοβίας. Και τον χτύπησε τόσο πολύ που αποφάσισε να πει σε όλο τον κόσμο για την τύχη αυτής της καταπληκτικής χώρας. Πίστευε ότι η Μόσχα είχε μια μεγάλη αποστολή - τη σωτηρία του ανθρώπινου πολιτισμού.

Μια μέρα η Μόσχα θα γίνει μεγάλη, θα ανέβει πάνω από άλλες πολιτείες και θα μπορέσει να σώσει τον κόσμο, αλλά όχι σωματικά, αλλά με το δυνατό πνεύμα της. Είναι αλήθεια ότι αυτό δεν θα συμβεί σύντομα - στα τέλη του 22ου αιώνα.

Σύμφωνα με τις προφητείες του Παράκελσου, στο μέλλον θα υπάρξει ένας τρομερός πόλεμος μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Θα απελευθερωθούν πυροσβεστικά βέλη, που θα πέσουν σε πολλά σημεία και θα κάψουν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Τι γνωρίζετε για τον Παράκελσο;  Μόνο που ήταν σπουδαίος γιατρός;  Αλλά αυτός ο καταπληκτικός άνθρωπος μπορούσε να προβλέψει το μέλλον.-4

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο μάντης περιέγραψε πυρηνικές εκρήξεις. Ο επιστήμονας έγραψε ότι οι τρελοί θα μοιάζουν με ζώα που τσακώνονται για το θήραμα.

Αλλά η ανθρωπότητα θα σωθεί από τους αρχαίους ανθρώπους, οι οποίοι από αμνημονεύτων χρόνων έζησαν και θα ζουν στην επικράτεια της Μοσχοβίας. Αυτοί είναι οι απόγονοι των Υπερβορείων, ενός μεγάλου πολιτισμού του μακρινού παρελθόντος που χάθηκε πριν από πολλούς αιώνες. Οι Υπερβόρειοι εποίκησαν τα εδάφη της Μοσχοβίας, ήταν δυνατοί στο πνεύμα και μετέδωσαν αυτή την κληρονομιά στα παιδιά τους.

Ο Παράκελσος υποστήριξε ότι η Μοσχοβία ήταν στην πραγματικότητα αδρανής, μια μέρα θα έλαμπε από πάνω της μεγάλη ευημερία και θα μπορούσε να κατακτήσει τον ίδιο τον Ήλιο.

Για τι είδους ευημερία μιλάμε και πώς μπορείτε να κατακτήσετε τον Ήλιο; Πολλοί ερευνητές πιστεύουν ότι, σύμφωνα με τις προφητείες του Παράκελσου, θα είναι ο ρωσικός λαός που θα μπορέσει να βρει μια νέα πηγή ενέργειας. Μπορεί να εξαχθεί απευθείας από τον αέρα, ίσως αυτή η διαδικασία εξαρτάται από το ηλιακό φως.

dzen.ru

AΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου