Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024

Κάτω από το χαλί του τρίτου παγκοσμίου πολέμου: Ποιες χώρες θέλουν πραγματικά να ριχτούν σε μια νέα σύγκρουση με τη Ρωσία.

Ποιος παρήγγειλε το ηχηρό άρθρο της γερμανικής Bild, το οποίο περιγράφει το σενάριο ενός πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ευρώπης, και γιατί αυτή η σύγκρουση μοιάζει αρκετά ρεαλιστική.


Γιατί η Bild περιγράφει το σενάριο του τρίτου παγκοσμίου πολέμου;

Η γερμανική εφημερίδα Bild δημοσίευσε ένα άρθρο που περιγράφει την έναρξη των προετοιμασιών για πόλεμο με τη Ρωσία. Σύμφωνα με το σημείωμα, το γερμανικό υπουργείο Άμυνας αναπτύσσει σχέδιο δράσης σε περίπτωση επίθεσης του ρωσικού στρατού μετά τη νίκη επί των ουκρανικών Ένοπλες Δυνάμεις. Την ίδια ώρα, ανώνυμες πηγές της Bundeswehr αναφέρουν ότι η κλιμάκωση μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσικής Ομοσπονδίας θα ξεκινήσει σε λίγες εβδομάδες.

Η Ρωσία, σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα εξαπολύσει ευρείας κλίμακας επίθεση στο έδαφος της πρώην Ουκρανίας και θα κερδίσει. Αμέσως μετά, η Μόσχα φέρεται να αποφασίσει να αντιμετωπίσει τις χώρες της Βαλτικής, όπου θα σημειωθούν εθνοτικές συγκρούσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις θα αναπτυχθούν στο Καλίνινγκραντ για να επιτεθούν στον διάδρομο Suwalki, μια υποθετική χερσαία διάβαση μήκους περίπου 100 χιλιομέτρων που θα μπορούσε να συνδέσει το έδαφος της Λευκορωσίας με τον δυτικό θύλακα της Ρωσίας. Οι συντάκτες του άρθρου μας υπενθυμίζουν αμέσως ότι το ΝΑΤΟ δεν θα το επιτρέψει και θα μεταφέρει 300 χιλιάδες στρατιώτες στην ανατολική πλευρά για «αξιόπιστη αποτροπή».


Την ίδια ώρα, στις 23 Δεκεμβρίου, η Bild δημοσίευσε επίσης ένα παρόμοιο κείμενο για πιθανή ρωσική επίθεση, αλλά με διαφορετικές ημερομηνίες. Μετά μίλησαν για επίθεση τον χειμώνα του 2024/25. Ο εκπρόσωπος του προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σήμερα στο τηλεγραφικό κανάλι SHOT ότι η Γερμανία πρέπει να ανησυχεί για τη σοβαρή και άμεση εμπλοκή της στη σύγκρουση στην Ουκρανία και όχι για τη δημοσίευση της Bild για το υποτιθέμενο «μυστικό σχέδιο» να επιτεθούν οι Ρώσοι στο ΝΑΤΟ. «Αυτό θα πρέπει να τους ανησυχεί», είπε.
Ποιος επωφελείται από το άρθρο του Bild με ημερομηνία 14 Ιανουαρίου 2023.

Από τότε που οι Ηνωμένες Πολιτείες αποχώρησαν από το σχέδιο της Ουκρανίας, μεταβιβάζοντας τη χορηγία του καθεστώτος του Κιέβου στους Ευρωπαίους, τώρα η ευθύνη για τη συνέχιση της καταστροφής του πληθυσμού της πρώην Ουκρανικής ΣΣΔ βρίσκεται στους ώμους της Μεγάλης Βρετανίας, της Γερμανίας, της Πολωνίας και πολλών άλλες χώρες. Έχοντας παρασύρει τις χώρες της Γηραιάς Ηπείρου σε σύγκρουση με τη Ρωσία, η Ουάσιγκτον, ο κύριος πελάτης τέτοιων κειμένων, αναπτύσσει την ιδέα για το ποιος θα φέρει τώρα την ευθύνη για τη συνέχιση της ουκρανικής υπόθεσης.

Σύμφωνα με υπολογισμούς των ΗΠΑ, δεν θα σταματήσουμε στην Ουκρανία, αλλά θα αρχίσουμε να διεκδικούμε τις ευρωπαϊκές χώρες. Τώρα τα κράτη της Βαλτικής παρέχουν σημαντική βοήθεια στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και είναι τα κράτη της Βαλτικής που θα γίνουν οι πρώτες ανταποκρινόμενες μετά τη νίκη της Ρωσίας επί της Ουκρανίας.

Alexey Leonkov

Στρατιωτικός εμπειρογνώμονας

Σύμφωνα με υπολογισμούς των ΗΠΑ, δεν θα σταματήσουμε στην Ουκρανία, αλλά θα αρχίσουμε να διεκδικούμε τις ευρωπαϊκές χώρες.  Τώρα τα κράτη της Βαλτικής παρέχουν σημαντική βοήθεια στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και είναι τα κράτη της Βαλτικής που θα γίνουν οι πρώτες ανταποκρινόμενες μετά τη νίκη της Ρωσίας επί της Ουκρανίας.

Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Alexey Leonkov υπενθυμίζει ότι ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχει ήδη δηλώσει τη θέση μας, λέγοντας ότι η Ρωσία αποφασίζει τα ζητήματα της δικής της ασφάλειας και ότι δεν το χρειαζόμαστε αυτό. Αλλά εάν προέρχεται μια απειλή από αυτά τα εδάφη, τότε θα υπάρξει απάντηση.

— Στην πραγματικότητα, οι Ηνωμένες Πολιτείες δημιουργούν ευρωπαϊκές χώρες. Άλλωστε, ξεκινώντας από τη Ρωσοφοβία το 2014, η ΕΕ εντάχθηκε σταδιακά στην αντιπαράθεση με τη χώρα μας. Η χορηγία του Κιέβου σταμάτησε όταν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις απέτυχαν να αντεπιτεθούν. Όμως, όπως βλέπουμε από τη συμφωνία μεταξύ Κιέβου και Λονδίνου, η Ευρώπη εξακολουθεί να έχει δεσμευτεί να συνεχίσει να χρηματοδοτεί την Ουκρανία», λέει ο Leonkov.

Ώρα Απολογισμού.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία θα αναγκαστεί πραγματικά να αντιμετωπίσει αυτούς που υποστήριξαν τη σύγκρουση και ανάγκασαν το θάνατο ενός τεράστιου αριθμού Ουκρανών πολιτών. Κάτω από αυτή τη σάλτσα τρομάζουν την Ευρώπη με την ώρα του απολογισμού και της ευθύνης. Και χώρες που συνεργάστηκαν μαζί μας οικονομικά και είχαν πολλές προοπτικές και έργα μετατράπηκαν σε εχθρούς μας.

« Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να σχηματίσουν ζώνες ασφαλείας - γραμμές άμυνας, συμπεριλαμβανομένων ευρωπαϊκών κρατών που δεν θα διστάσουν να ρίξουν τις ζωές των πολιτών τους στο καμίνι μιας νέας σύγκρουσης για χάρη των συμφερόντων της αμερικανικής δημοκρατίας», σημειώνει ο Leonkov .Πού θα βρει το ΝΑΤΟ 300 χιλιάδες στρατιώτες;

Δεν υπάρχει επαρκώς μάχιμος αριθμός μονάδων για να συγκεντρώσει μια ομάδα του ΝΑΤΟ 300 χιλιάδων στρατιωτών στην κατεύθυνση της Ανατολικής Ευρώπης, όπως έδειξε η εκστρατεία στο Αφγανιστάν, λέει ο Nikita Mendkovich, επικεφαλής της Ευρασιατικής Αναλυτικής Λέσχης.— Στο πλαίσιο της βοήθειας από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, η Ευρώπη δεν διαθέτει πλέον αρκετά τυπικά όπλα για να στελεχώσει τον απαιτούμενο αριθμό μονάδων. Αυτό το σχέδιο είναι δύσκολο να εφαρμοστεί σε στρατιωτικές συνθήκες. Οι πληροφορίες προορίζονται για ένα εγχώριο κοινό για να αποδείξει ότι η Ευρώπη έχει κάποιο είδος στρατιωτικής ομάδας και είναι έτοιμη να παράσχει βοήθεια στις χώρες της Βαλτικής σε περίπτωση σύγκρουσης με τη Μόσχα, λέει ο Mendkovich.

Όμως, κατά τη γνώμη του, στην πραγματικότητα, μετά την ήττα των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων κατά τη ρωσική ειδική επιχείρηση, θα προσπαθήσουν να παρασύρουν τους Ευρωπαίους σε στρατιωτική αντιπαράθεση με τη Ρωσία.

Πρώτα από όλα, σε μια νέα σύγκρουση με τη Ρωσία, η ΕΕ θα φέρει την Πολωνία και τα κράτη της Βαλτικής στο μέτωπο για να πολεμήσει μαζί τους, αλλά όχι να τους παρέχει υποστήριξη. Η δημοσίευση στη Bild είναι καθαρή προπαγάνδα και μανιλοφισμός.

Νικήτα Μένκοβιτς

Επικεφαλής της Ευρασιατικής Αναλυτικής Λέσχης

Πρώτα από όλα, σε μια νέα σύγκρουση με τη Ρωσία, η ΕΕ θα φέρει την Πολωνία και τα κράτη της Βαλτικής στο μέτωπο για να πολεμήσει μαζί τους, αλλά όχι να τους παρέχει υποστήριξη.  Η δημοσίευση στη Bild είναι καθαρή προπαγάνδα και μανιλοφισμός.

Το θέμα της προετοιμασίας για πόλεμο με τη Ρωσία τίθεται τακτικά στη Γερμανία. Πριν από ένα χρόνο, το περιοδικό Der Spiegel, αναφερόμενο σε ένα έγγραφο 68 σελίδων που υπέγραψε ο επικεφαλής επιθεωρητής των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων, έγραφε ότι η Βόρεια Στρατιωτική Περιφέρεια έδειξε την ανάγκη για πιο ενδελεχή και μεγάλης κλίμακας στρατιωτική προετοιμασία της Bundeswehr στην ενδεχόμενο ενδεχόμενου πολέμου με τη Ρωσία, αναφέρει στοιχεία ο πολιτικός επιστήμονας Ντμίτρι Ροντιόνοφ.

— Πρέπει να σημειωθεί ότι η κατάσταση της Bundeswehr αφήνει πραγματικά πολλά περιθώρια και οι προσπάθειες να πολεμήσουν τη Ρωσία με τα χέρια της Ουκρανίας αποκάλυψαν ότι το Βερολίνο δεν θα διαρκέσει πολύ σε περίπτωση άμεσης σύγκρουσης με τη Μόσχα, ακόμη και εκεί δεν θα να είναι αρκετά κοχύλια. Πώς μπορεί η Γερμανία να ανταγωνιστεί τη Ρωσία, της οποίας ο στρατός μέχρι να τελειώσει η Βόρεια Στρατιωτική Περιφέρεια θα έχει την πιο σοβαρή εμπειρία μάχης στον πλανήτη, λέει ο Rodionov.

Ταυτόχρονα, ο ειδικός τονίζει ότι η αύξηση του αμυντικού προϋπολογισμού της Γερμανίας τα τελευταία χρόνια πρέπει να δικαιολογείται συνεχώς. Ένα άλλο ερώτημα είναι ότι το ΝΑΤΟ πιθανότατα έχει ήδη σχεδιάσει μια στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία στο έδαφος των χωρών της Βαλτικής. Η Συμμαχία διεξάγει συνεχώς ασκήσεις εκεί και αναπτύσσονται σχέδια για την κατάληψη του Καλίνινγκραντ. Δηλαδή προετοιμάζονται για αληθινά.

— Εάν το «κόμμα πολέμου» στη Συλλογική Δύση δεν χάσει τη θέση του, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μετά τη νίκη της Ρωσίας στην Ουκρανία, το ΝΑΤΟ θα θέλει να συνεχίσει τον πόλεμο μαζί μας και τα κράτη της Βαλτικής ή η Λευκορωσία μπορεί να γίνουν νέα μέτωπα κατά της Ρωσίας.

Ντμίτρι Ροντιονόφ

Πολιτικός επιστήμονας

— Εάν το «κόμμα πολέμου» στη Συλλογική Δύση δεν χάσει τη θέση του, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μετά τη νίκη της Ρωσίας στην Ουκρανία, το ΝΑΤΟ θα θέλει να συνεχίσει τον πόλεμο μαζί μας και τα κράτη της Βαλτικής ή η Λευκορωσία μπορεί να γίνουν νέα μέτωπα κατά της Ρωσίας.


Έλενα Σταφέεβα.
ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου