Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024

Ο Θεός της Ανακάλυψης.

Ο Θεός (Χασέμ) υπόσχεται νίκη στον λαό Του και να πάει μπροστά του για να άρει τα εμπόδια στην πρόοδό του. Δηλώνει ότι θα πάει μπροστά στο λαό Του για να ανοίξει σιδερένιες πύλες που τους εμποδίζουν να εισέλθουν στην κληρονομιά τους. Δηλώνει: «Θα σπάσει σε κομμάτια τις ορειχάλκινες πύλες και θα κόψει τις σιδερένιες ράβδους». (Ησαΐας 45:2-3). 


Ένα από τα ονόματα που χρησιμοποιούνται για να αναφερθούν στον Χασέμ είναι «Κύριος της Ανακάλυψης» ή «Βάαλ-Περαζίμ». Όταν ο βασιλιάς Δαβίδ νίκησε τους Φιλισταίους, ονόμασε το μέρος Baal-Perazim που σημαίνει «Κύριος της ανακάλυψης», επειδή ο Χασέμ τον έκανε να διαπεράσει τους εχθρούς του. (Α' Χρονικών 14:11). 

Η πίστη στα λόγια των προφητών.

Η μαρτυρία της Γραφής είναι ότι τόσο η ακρόαση όσο και η πίστη στις προφητείες και τα λόγια των προφητών απελευθερώνει την πραγματικότητα αυτών που μιλούν. Αυτό ισχύει τόσο για το άτομο όσο και για το έθνος. Το να πιστεύουμε στους προφήτες σημαίνει ότι ακούμε και υπακούμε στα λόγια των προφητών.

Ο Προφήτης Μιχαίας περιγράφει πώς ο Χασέμ θα πάει μπροστά στο λαό Του για να φέρει μια σημαντική ανακάλυψη: «Αυτός που θα διαρρεύσει θα έρθει μπροστά τους, θα ξεσπάσουν, θα περάσουν από την πύλη και θα βγουν από αυτήν. ο βασιλιάς τους θα περάσει μπροστά τους, με επικεφαλής τον Χασέμ». (Μιχαίας 2:13).

Ο Ηλίας και η Χήρα. Α' Βασιλέων 17:7-16.

Κατά τη διάρκεια της ξηρασίας και της πείνας στο Ισραήλ, ο Χασέμ διέταξε τον προφήτη Ηλία να πάει στη Σαρεπάθ της Σιδώνας. Είπε ότι μια χήρα εκεί θα του προμήθευε φαγητό. (Α' Βασιλέων 17:9). Οι άνθρωποι σε αυτήν την περιοχή ήταν οι εχθροί του Ισραήλ. Ο Χασέμ θα είχε τον εχθρό του προφήτη να τον ταΐσει. Στην πορεία, η χήρα θα άκουγε τον λόγο του Κυρίου μέσω του προφήτη και η ζωή της θα σώθηκε. Η βιβλική ιστορία ξεκινά με τη χήρα να μαζεύει ξυλάκια για να ψήσει το τελευταίο της αλεύρι με το υπόλοιπο λάδι της για εκείνη και τον γιο της πριν πεθάνουν από την πείνα. (Α' Βασιλέων 17:10-12). Ο προφήτης λέει σε αυτή τη χήρα να τον ταΐσει πρώτα δίνοντάς του το τελευταίο από όσα είχε. Στη συνέχεια της δίνει μια προφητική υπόσχεση: «Αυτό λέει ο Χασέμ, ο Θεός του Ισραήλ: «Το πιθάρι με το αλεύρι δεν θα εξαντληθεί και η κανάτα με λάδι δεν θα στεγνώσει μέχρι η ημέρα του Κυρίου να στείλει βροχή στο γη." Οι Γραφές επιβεβαιώνουν ότι αυτή η λέξη συνέβη. Κάθε μέρα υπήρχε αρκετό αλεύρι και λάδι για ψωμί για να ταΐσει τον προφήτη και την οικογένειά της. Ο Χασέμ ως ο Σπαστής πήγε μπροστά στον προφήτη και τον λόγο Του για να ξεσπάσει στην παροχή κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου έλλειψης. Πιστεύοντας τον λόγο του προφήτη, η χήρα και ο γιος της είδαν τον Χασέμ να ξεσπά μπροστά τους όπως είχε προβλέψει ο προφήτης. Το The Breaker Anointing κυκλοφόρησε από τον Lord of the Breakthrough για να επιβιώσει από την πείνα. Τα λόγια του εδαφίου Μιχαίας 2:13 εμφανίστηκαν, «Αυτός που ξεσπά θα έρθει μπροστά τους». 

Ο Χασέμ υπόσχεται επίσης να ξεσπάσει για λογαριασμό του εβραϊκού λαού όταν ακολουθήσει τα λόγια των προφητών. Ένας στρατός πρέπει να έχει καλές στρατηγικές και σωστά σχέδια μάχης, αλλά μπορεί επίσης να είναι ακόμη πιο σημαντικό να γνωρίζει και να ακούει τι έχει να πει ο «Ο Άρχοντας του Breakthrough».

Ο Βασιλιάς Ιωσαφάτ και το Πνεύμα της Προφητείας. . 2 Χρονικών 20:1-21

Στα εδάφια 2 Χρονικών 20:1-2, ο βασιλιάς λαμβάνει δυσάρεστα νέα ότι ένας συντριπτικός στρατός από πολλά έθνη συγκεντρώνεται για να επιτεθεί στο Ισραήλ. Τα στρατεύματα του Μωάβ, του Αμμών και των Αμμωνιτών συγκεντρώνονται για να επιτεθούν. Ο σοφός βασιλιάς κάλεσε τον λαό του Ιούδα να τον ακολουθήσουν σε νηστεία και προσευχή για να ζητήσουν βοήθεια από τον Χασέμ. (Vs-3-4) Ο βασιλιάς υπενθύμισε στον Χασέμ τις προηγούμενες υποσχέσεις Του και τις παρουσίασε ενώπιόν Του. ((Vs-9-10). Ο Θεός απαντά βάζοντας «το Πνεύμα της Προφητείας να έρθει στον Jahaziel για να προφητεύσει αυτό που ήθελε ο Θεός να κάνουν. (Vs-14). Λέει στον βασιλιά, «Η μάχη δεν είναι δική σου, αλλά ανήκει σε Hashem." (Vs-15). Τους λένε να πάνε οι ίδιοι σε μια θέση σε έναν βράχο που ονομάζεται "Ziz" για να δουν τη μάχη και να παρακολουθήσουν τον Θεό να πολεμά. (Vs-16). Ο βασιλιάς έχει τώρα εμπνευστεί να πιστεύει στο Πνεύμα Στέλνει τον στρατό του στη μάχη με τους προσκυνητές τραγουδώντας: «Δοξάστε τον Κύριο· γιατί το έλεός Του παραμένει για πάντα.» (Vs-21). 

Οι εχθρικοί στρατοί μπερδεύονται και επιτίθενται ο ένας στον άλλον μέχρι να καταστραφούν. Στο μεταξύ, το Ισραήλ παρακολουθεί από ψηλά στον γκρεμό του Ζιζ και βλέπουν τη νίκη. Το Ισραήλ δεν χρειάστηκε να σηκώσει ξίφος .

Ο Κύριος της Ανακάλυψης πήγε μπροστά στον Ισραήλ επειδή πίστεψαν στον λόγο του προφήτη. Ο βασιλιάς διέταξε τον Ισραήλ: «Πίστεψε στον Κύριο τον Θεό σου, έτσι θα εδραιωθείς. πιστέψτε τους προφήτες του και έτσι θα ευημερήσετε». (Vs-20). 

Εκκρεμείς Προφητείες για το Ισραήλ. .

Υπάρχουν προφητείες για το Ισραήλ που βρίσκονται τώρα στη διαδικασία εκπλήρωσης. Ορισμένοι από αυτούς έχουν να κάνουν με την επιστροφή των διάσπαρτων φυλών του Ισραήλ, όπως στον Ιεζεκιήλ 36:24. 

«Θα σας συγκεντρώσω από τα έθνη, και θα σας συγκεντρώσω τη δική μας όλων των χωρών, και θα σας φέρω στη γη σας». 

Καθώς οι φυλές επιστρέφουν στο Ισραήλ, ο Χασέμ μίλησε μέσω των προφητών Του ότι θα ξαναχτίσει το ναό: «Θα στήσω το αγιαστήριό Μου ανάμεσά τους». (Ιεζεκιήλ 37:26-28). 

Τον 18ο αιώνα , ο Vilna Gaon, ένας Εβραίος Σοφός, προφήτεψε ότι η συναγωγή Hurva στην Ιερουσαλήμ θα καταστρεφόταν δύο φορές και η τρίτη φορά που θα ξαναχτιζόταν θα ήταν σημάδι ότι ο Τρίτος Εβραϊκός Ναός επρόκειτο να ξαναχτιστεί. Η συναγωγή της Χούρβα ανοικοδομήθηκε και αφιερώθηκε το 2010. 

israel365news.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου