Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024

Βρετανία: Στο νοσοκομείο ο βασιλιάς Κάρολος και η Μίντλετον.

 Αναστάτωση έχει προκαλέσει στη Βρετανία η είδηση της εισαγωγής της Κέιτ Μίντλετον στο νοσοκομείο.

Ανησυχία στη Μεγάλη Βρετανία για την υγεία των μελών της βασιλικής οικογένειας.

Λίγη ώρα μετά την γνωστοποίηση της είδησης για την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε η Κέιτ Μίντλετον, τώρα γίνεται γνωστό ότι και ο βασιλιάς Κάρολος πρόκειται να εισαχθεί στο νοσοκομείο την επόμενη εβδομάδα, για να υποβληθεί σε χειρουργείο.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Daily Mail ο βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας θα εισαχθεί στο νοσοκομείο για προγραμματισμένη επέμβαση προστάτη, όπως ανακοίνωσε το Παλάτι.

Εκπρόσωπος του Μπάκιγχαμ δήλωσε: «Όπως χιλιάδες άνδρες κάθε χρόνο, και ο Βασιλιάς έχει ζητήσει θεραπεία για διογκωμένο προστάτη».

«Η κατάσταση της υγείας του Βασιλιά Καρόλου δεν εμπνέει ανησυχία και θα βρεθεί στο νοσοκομείο την επόμενη εβδομάδα για μία διορθωτική επέμβαση. Τα δημόσια καθήκοντά του θα αναβληθούν για ένα μικρό χρονικό διάστημα».

Η 42χρονη πριγκίπισσα της Ουαλίας εισήχθη σε κλινική του Λονδίνου, στο Μέρλιμπορν, όπου υποβλήθηκε σε «προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα» και θα παραμείνει για 10 έως 14 ημέρες για νοσηλεία, ανακοίνωσε το Παλάτι του Κένσινγκτον.

Ειδικότερα, η μελλοντική βασίλισσα εισήχθη χθες, Τρίτη, στο νοσοκομείο για προγραμματισμένη επέμβαση, ενώ αφότου πάρει εξιτήριο θα επιστρέψει στο σπίτι της στο Ουίνσδορ όπου θα παραμείνει με την οικογένειά της. 

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, το πρόβλημα υγείας της Κέιτ δεν σχετίζεται με κακοήθεια. 

Η ανακοίνωση του Παλατιού.

«Η Αυτού Βασιλική Υψηλότητα, Πριγκίπισσα της Ουαλίας, εισήχθη χθες στην Κλινική του Λονδίνου για προγραμματισμένη επέμβαση η οποία στέφθηκε με επιτυχία. Θα παραμείνει στο νοσοκομείο 10 έως 14 ημέρες ημέρες, προτού επιστρέψει στην οικία της για να συνεχίσει την ανάρρωσή της. Με βάση τις ιατρικές συμβουλές, είναι απίθανο να επιστρέψει στις δημόσιες υποχρεώσεις πριν από το Πάσχα. Η πριγκίπισσα της Ουαλίας κατανοεί το ενδιαφέρον του κόσμου, ελπίζει όμως ότι θα υπάρξει κατανόηση ως προς την επιθυμία της για σεβασμό των προσωπικών της στοιχείων, για το καλό και των παιδιών της. Το παλάτι του Κένσινγκτον θα παρέχει επομένως πληροφορίες για την πορεία της υγείας της, όποτε αυτό κρίνεται απαραίτητο. Η πριγκίπισσα της Ουαλίας απολογείται για το γεγονός ότι θα ακυρώσει τις δημόσιες εμφανίσεις της. Ανυπομωνεί να επανέλθει το συντομότερο δυνατό». 

Τα βρετανικά ΜΜΕ σημειώνουν ότι ούτε ο Ουίλιαμ ούτε και η Κέιτ θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό τους επόμενους μήνες, καθώς η πριγκίπισσα της Ουαλίας θα χρειαστεί να ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το πριγκιπικό ζεύγος σχεδίαζε ταξίδι στη Ρώμη την άνοιξη, στο πλαίσιο ειδικής περιοδείας.

Όσον αφορά στην ιδιωτική κλινική του Λονδίνου, όπου νοσηλεύεται, είναι η πιο μεγάλη στη Βρετανία. 

Η κλινική ξεκίνησε να λειτουργεί το 1932 και σε αυτήν έχουν νοσηλευτεί ο πρίγκιπας Φίλιππος, η πριγκίπισσα Μαργαρίτα, η ηθοποιός Ελίζαμπεθ Τέιλορ όπως και ο 35ος Αμερικανός πρόεδρος Τζον Φ. Κένεντι.

pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου