Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024

Οι 3 μεγάλες συγκρούσεις που θα καθορίσουν τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

 Ας ελπίσουμε για ειρήνη, αλλά αυτή τη στιγμή οι ηγέτες σε όλο τον κόσμο καταλαμβάνονται από μια πραγματικά κακή περίπτωση «πολεμικού πυρετού». 

Όπως συζήτησα την περασμένη εβδομάδα , τόσοι πολλοί από αυτούς χρησιμοποιούν ανοιχτά τον όρο «Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος» για να περιγράψουν αυτό που έρχεται. Καταλαβαίνουν πραγματικά τι θα σήμαινε αυτό για την ανθρωπότητα; Είμαστε τόσο κοντά στο αδιανόητο, και έτσι θα σκεφτόσαστε ότι οι παγκόσμιοι ηγέτες θα προσπαθούν να βρουν μια διέξοδο από αυτό το χάος όσο είναι ακόμα δυνατό. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει. Αντίθετα, όλοι γίνονται ακόμα πιο πεισματάρηδες και υπάρχει η μία κλιμάκωση μετά την άλλη. Αν παραμείνουμε σε αυτό το μονοπάτι, ο κόσμος μας θα δει σύντομα θάνατο και καταστροφή σε μαζική κλίμακα.

Σε αυτό το άρθρο, θέλω να συζητήσω τις 3 μεγάλες συγκρούσεις που θα καθορίσουν τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μία από αυτές τις συγκρούσεις θα περιλαμβάνει τη Ρωσία.

Λίγο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2022, έγινε η διαπραγμάτευση μιας συμφωνίας που θα είχε τερματίσει τον πόλεμο. Όμως, οι πολιτικοί στις ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο κατέστησαν ξεκάθαρα ότι δεν θα υποστήριζαν τη συμφωνία, και έτσι οι Ουκρανοί υποχώρησαν.

Ως αποτέλεσμα, εκατοντάδες χιλιάδες άνδρες και γυναίκες έχουν πεθάνει στην Ουκρανία από τότε, και οι περισσότεροι από αυτούς ήταν Ουκρανοί.

Μια γυναίκα με το όνομα Maria Mateiciuc επισκέφτηκε πρόσφατα την Ουκρανία και η νηφάλια εκτίμησή της για τον πόλεμο έχει γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Παραθέτω ολόκληρη την ανάρτησή της παρακάτω …

Μόλις επέστρεψα από την Ουκρανία, όπου επισκεπτόμουν κάποιους φίλους.

Όλα όσα ακούσαμε για το τι συμβαίνει στην Ουκρανία είναι ψέματα.

 Η πραγματικότητα είναι πιο σκοτεινή, πιο ζοφερή και αναμφίβολα απελπιστική. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως η Ουκρανία να «κερδίζει» αυτόν τον πόλεμο.

– Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, έχουν χάσει πάνω από ένα εκατομμύριο από τους γιους, τους πατέρες και τους συζύγους τους. μια ολόκληρη γενιά έφυγε.
– Ακόμη και στα νοτιοδυτικά, όπου το αντιρωσικό αίσθημα είναι μακροχρόνιο, οι πολίτες διστάζουν ή φοβούνται να ασκήσουν δημόσια κριτική στον Ζελένσκι. θα πάνε φυλακή.
– Σε κάθε χωριό και πόλη, οι δρόμοι, τα καταστήματα και τα εστιατόρια λείπουν κυρίως από άνδρες.
– Οι λίγοι άντρες που έχουν απομείνει φοβούνται μήπως εγκαταλείψουν τα σπίτια τους από φόβο μήπως τους απαγάγουν για στρατολογία. Κάποιοι έχουν καταφύγει στο να παρακαλούν φίλους να σπάσουν τα πόδια τους για να αποφύγουν την υπηρεσία.
– Τα πάρτι έρευνας του στρατού γίνονται νωρίς το πρωί, όταν οι άνδρες βγαίνουν από τα σπίτια τους για να πάνε στη δουλειά τους. Τους κάνουν ενέδρα και τους απαγάγουν από τους δρόμους και μέσα σε 3-4 ώρες τους καταγράφουν στο στρατό και τους μεταφέρουν κατευθείαν στην πρώτη γραμμή με ελάχιστη ή καθόλου εκπαίδευση. είναι «μια θανατική ποινή».
– Κάθε μέρα χειροτερεύει. Εκεί που έμενα, ένας οδοντίατρος είχε μόλις μεταφερθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας καθώς πήγαινε στη δουλειά, αφήνοντας πίσω δύο μικρά παιδιά. Καθημερινά 3-5 πτώματα φτάνουν συνέχεια από την πρώτη γραμμή.
– Μητέρες και σύζυγοι πολεμούν με νύχια και με δόντια με τις ένοπλες δυνάμεις, παρακαλούν και παρακαλούν να μην τους πάρουν τους άνδρες. Προσπαθούν να δωροδοκήσουν, κάτι που μερικές φορές έχει αποτέλεσμα, αλλά τις περισσότερες φορές αντιμετωπίζονται με σωματική βία και απειλές θανάτου.
– Η περιοχή που γιορτάζεται ως «κερδισμένη πίσω» από τη Ρωσία έχει γίνει ερείπια και είναι ακατοίκητη. Ανεξάρτητα από αυτό, δεν υπάρχει κανένας που να μένει εκεί και οι εκτοπισμένες οικογένειες πιθανότατα δεν θα επιστρέψουν ποτέ.
– Βλέπουν τον τρόπο με τον οποίο αναφέρθηκε ο πόλεμος, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Είναι «αστείο» και «προπαγάνδα». Λένε: «Κοιτάξτε γύρω σας: αυτό κερδίζει;».
– Ακόμη χειρότερα, κάποιοι έχουν εξαπατηθεί να πιστεύουν ότι μόλις εξαντληθούν οι δυνάμεις των Ουκρανών, Αμερικανοί στρατιώτες θα έρθουν για να τους αντικαταστήσουν και «να κερδίσουν τον πόλεμο».

Δεν υπάρχει καμία αμφισημία σε αυτούς τους ανθρώπους. Ο πόλεμος ήταν για τίποτα - μια παρωδία. Το αποτέλεσμα ήταν πάντα και είναι ξεκάθαρο. Οι άνθρωποι είναι απελπισμένοι, ολοσχερώς κατεστραμμένοι και ζουν σε έναν ατελείωτο εφιάλτη.

Παρακαλούν για ένα τέλος, οποιοδήποτε τέλος – πιθανότατα την ίδια «ειρήνη» που θα μπορούσε να είχε επιτευχθεί πριν από δύο χρόνια. Στο μυαλό τους, έχουν ήδη χάσει, γιατί οι γιοι, οι πατέρες και οι σύζυγοί τους έχουν φύγει και η χώρα τους έχει καταστραφεί. Δεν υπάρχει «νίκη» που να μπορεί να το αλλάξει αυτό.

Μην κάνετε λάθος, είναι θυμωμένοι με τον Πούτιν. Αλλά είναι επίσης θυμωμένοι με τον Ζελένσκι και τη Δύση. Έχουν χάσει τα πάντα, το χειρότερο από όλα, την ελπίδα και την πίστη, και δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί ο Ζελένκι επιθυμεί να συνεχίσει την τρέχουσα τροχιά, αυτή της ανθρώπινης καταστροφής.

Δεν είδα τον πόλεμο. αλλά αυτό που είδα ήταν απολύτως αποκαρδιωτικό.

Ντροπή στον λαό, ανεξάρτητα από τις προθέσεις του, που στήριξε αυτόν τον πόλεμο. Και ντροπή στα ΜΜΕ που συνεχίζουν να λένε ψέματα γι' αυτό.

Όλα όσα είπε είναι αλήθεια.

Τόσο μεγάλο μέρος του θανάτου και της καταστροφής που έχουμε δει θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί.

Αλλά τώρα δεν υπάρχει τέλος για αυτόν τον πόλεμο. Οι Ρώσοι είναι στην πορεία, και κάθε μέρα κερδίζουν επιπλέον έδαφος.

Και οι Ρώσοι πολιτικοί δεν έχουν καμία διάθεση για ειρήνη σε αυτή τη φάση. Για παράδειγμα, σκεφτείτε απλώς κάτι που μόλις είπε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ …

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ είπε ότι οι Ουκρανοί «πρέπει να κάνουν την επιλογή μεταξύ του να είναι μέρος της Ρωσίας ή του θανάτου», σε μια από τις πιο πολεμικές δηλώσεις του από την έναρξη της ευρείας κλίμακας εισβολής.

Ο Μεντβέντεφ, ο οποίος τώρα υπηρετεί ως αναπληρωτής πρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, έχει διατυπώσει προηγούμενες περίεργες απειλές κατά της Ουκρανίας και των δυτικών συμμάχων της.

 Σε ανάρτησή του στο Telegram, ο Μεντβέντεφ πρόσθεσε ότι οι Ουκρανοί πρέπει να επιλέξουν μεταξύ «αιώνιου πολέμου και αναπόφευκτου θανάτου και ζωής». Και πρόσθεσε: «Αυτοί [οι Ουκρανοί] θα καταλάβουν ότι η ζωή σε ένα μεγάλο κοινό κράτος, που δεν τους αρέσει πολύ τώρα, είναι καλύτερη από το θάνατο. Ο θάνατός τους και ο θάνατος των αγαπημένων τους. Και όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν οι Ουκρανοί, τόσο το καλύτερο».

Καθώς οι Ρώσοι κερδίζουν περισσότερο έδαφος, οι Ουκρανοί ηγέτες θα γίνονται όλο και πιο απελπισμένοι να βρουν έναν τρόπο να σύρουν τις ΗΠΑ απευθείας στον πόλεμο.

Πιστεύω ότι κάποια στιγμή οι ΗΠΑ και η Ρωσία θα πυροβολήσουν απευθείας η μία την άλλη και αυτό θα είναι πραγματικά ένα εφιαλτικό σενάριο .

Φυσικά δεν προειδοποιώ μόνο εγώ για κάτι τέτοιο. Στην πραγματικότητα, ένας ανώτατος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ μόλις προειδοποίησε για έναν πλήρη πόλεμο με τη Ρωσία «στα επόμενα 20 χρόνια» …

Ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι οι άνθρωποι στην Ευρώπη θα πρέπει να προετοιμαστούν για έναν πλήρη πόλεμο με τη Ρωσία κάποια στιγμή τις επόμενες δύο δεκαετίες.

Ο ναύαρχος Ρομπ Μπάουερ, πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, είπε σε δημοσιογράφους μετά από συνάντηση των αρχηγών άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να αρχίσουν να προετοιμάζονται και ότι οι άμαχοι θα πρέπει να κινητοποιηθούν σε μεγάλη κλίμακα.

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν είναι δεδομένο ότι είμαστε σε ειρήνη. Και αυτός είναι ο λόγος που εμείς [οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ] προετοιμαζόμαστε για μια σύγκρουση με τη Ρωσία», δήλωσε ο Baur.

Και συνέχισε, «Αλλά η συζήτηση είναι πολύ ευρύτερη. Είναι επίσης η βιομηχανική βάση και επίσης οι άνθρωποι που πρέπει να καταλάβουν ότι παίζουν ρόλο».

«Αρχίζει από εκεί», συνέχισε ο Μπάουερ, προσθέτοντας «Η συνειδητοποίηση ότι δεν είναι όλα προγραμματισμένα και ότι δεν θα είναι όλα τρελά τα επόμενα 20 χρόνια».

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή θα είναι άλλη μια από τις συγκρούσεις που θα καθορίσουν τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Δυστυχώς, φαίνεται ότι ολόκληρη η περιοχή πρόκειται να εκραγεί στις φλόγες.

Το Σάββατο, ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη σκότωσαν πέντε μέλη του ιρανικού στρατού κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής στη Δαμασκό …

Πέντε μέλη της Ιρανικής Επαναστατικής Φρουράς (IRGC) που υπηρετούσαν ως συμβουλευτική ιδιότητα σκοτώθηκαν το Σάββατο στη συριακή πρωτεύουσα της Δαμασκού, όταν  ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη έπληξαν ένα κτίριο κατοικιών στο οποίο διέμεναν . Το Ιράν  επιβεβαίωσε  τον θάνατο των μελών της Φρουράς.

Τα συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε κατά της συνοικίας Mazzeh από αεροπλάνα που επιχειρούσαν στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν. Το Ισραήλ δεν έχει σχολιάσει ακόμη το περιστατικό. Ορισμένες αναφορές λένε ότι  δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν συνολικά  στην επίθεση.

Γινόμαστε μάρτυρες κλιμάκωσης μετά από κλιμάκωση και είναι θέμα χρόνου να ξεσπάσει ολοκληρωτικός πόλεμος κατά μήκος των βόρειων συνόρων του Ισραήλ.

Εν τω μεταξύ, ο αμερικανικός στρατός μόλις πραγματοποίησε έναν έβδομο γύρο αεροπορικών επιδρομών στους Χούτι στην Υεμένη…

Το Σάββατο το Πεντάγωνο διεξήγαγε ακόμη έναν γύρο αεροπορικών επιδρομών σε θέσεις των Χούθι στην Υεμένη, που πιθανότατα σηματοδοτεί τον  έβδομο γύρο τέτοιων επιθέσεων του δυτικού συνασπισμού . Ακολουθεί ένα γύρο απεργιών την προηγούμενη μέρα.

Ακόμη και μετά από αυτή τη σταθερή εξέλιξη της κλιμάκωσης, η οποία έρχεται ως απάντηση στις σχεδόν καθημερινές επιθέσεις των Χούτι σε εμπορικά πλοία που διέρχονται από την Ερυθρά Θάλασσα, το Πεντάγωνο  εξακολουθεί να λέει ότι  η  κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν πιστεύει ότι βρίσκεται σε πόλεμο στην Υεμένη . Μόλις την Πέμπτη ο Πρόεδρος Μπάιντεν εξέδωσε μια αιφνιδιαστική παραδοχή, λέγοντας ότι ο βομβαρδισμός δεν λειτουργεί, ωστόσο θα συνεχιστεί ούτως ή άλλως. Τα  σχόλια στα μέσα ενημέρωσης  περιελάμβαναν τον Μπάιντεν να απαντά όταν ρωτήθηκε εάν τα χτυπήματα αποτρέπουν την επιθετικότητα των Χούθι:  «Λοιπόν, όταν λέτε «δουλεύουμε» — σταματούν τους Χούτι; Όχι. Θα συνεχίσουν; Ναι»,  είπε ο πρόεδρος. 

Μέχρι στιγμής, οι Χούτι δεν έχουν αποθαρρυνθεί από το να επιτεθούν στη ναυτιλία στην Ερυθρά Θάλασσα, και έτσι αυτό σημαίνει ότι έρχονται ακόμη περισσότερες αεροπορικές επιδρομές.

Επίσης το Σάββατο, μαχητές που υποστηρίζονται από το Ιράν χρησιμοποίησαν βαλλιστικούς πυραύλους και ρουκέτες για να επιτεθούν στις αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ. Σύμφωνα με το Centcom , «τραυματικές βλάβες στον εγκέφαλο» υπέστησαν κάποιο προσωπικό των ΗΠΑ ως αποτέλεσμα της επίθεσης…

Μαχητές που υποστηρίζονται από το Ιράν επιτίθενται στην αεροπορική βάση αλ Άσαντ στο Ιράκ

Περίπου στις 6:30 μ.μ. (ώρα Βαγδάτης) ώρα 20 Ιανουαρίου, πολλαπλοί βαλλιστικοί πύραυλοι και ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από μαχητές που υποστηρίζονται από το Ιράν στο Δυτικό Ιράκ με στόχο την αεροπορική βάση αλ Άσαντ. Οι περισσότεροι από τους πυραύλους αναχαιτίστηκαν από τα συστήματα αεράμυνας της βάσης, ενώ άλλοι προσέκρουσαν στη βάση. Οι εκτιμήσεις για τις ζημιές συνεχίζονται. Ένας αριθμός προσωπικού των ΗΠΑ υποβάλλεται σε αξιολόγηση για τραυματικές βλάβες στον εγκέφαλο. Τουλάχιστον ένας ιρακινός στρατιώτης τραυματίστηκε.

Είμαστε σε πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

Αλλά οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν το έχουν συνειδητοποιήσει ακόμα.

Η τρίτη μεγάλη σύγκρουση που θα καθορίσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο θα περιλαμβάνει την Κίνα.

Σε αυτό το σημείο, ακόμη και τα κύρια μέσα ενημέρωσης μπορούν να δουν τι έρχεται. Τα παρακάτω προέρχονται από ένα άρθρο των New York Times με τίτλο «Μια ειρηνική λύση για την Ταϊβάν ξεφεύγει» …

Η σύγκρουση μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών έγινε λίγο πιο πιθανή.

Το Σάββατο, οι Ταϊβανοί ψηφοφόροι παρέδωσαν στο Δημοκρατικό Προοδευτικό Κόμμα, το οποίο ισχυρίζεται ότι η Ταϊβάν είναι ήδη ανεξάρτητη από την Κίνα και θα πρέπει να παραμείνει έτσι, μια άνευ προηγουμένου τρίτη συνεχόμενη προεδρική νίκη. Με αυτόν τον τρόπο, οι κάτοικοι του νησιού απέρριψαν τις δυσοίωνες προειδοποιήσεις της Κίνας ότι μια νίκη του εκλεγμένου προέδρου Lai Ching-te —που θεωρείται από το Πεκίνο ως επικίνδυνος υποστηρικτής της ανεξαρτησίας της Ταϊβάν— θα μπορούσε να προκαλέσει πόλεμο.

Ενώ ο Τζο Μπάιντεν βρίσκεται στον Λευκό Οίκο και οι ΗΠΑ αποσπώνται από τους πολέμους στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή, η Κίνα έχει ένα παράθυρο ευκαιρίας να χτυπήσει.

Θα το χρησιμοποιήσουν;

Ας ελπίσουμε ότι όχι.

Τα τελευταία χρόνια το Κογκρέσο προσπάθησε να βοηθήσει στην προετοιμασία της Ταϊβάν για μια πιθανή εισβολή, αλλά πολλά από τα όπλα δεν έχουν παραδοθεί ακόμα.

Μάλιστα, αναφέρεται ότι υπάρχει «ανεκτέλεση 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων ανολοκλήρωτων παραγγελιών» …

Αυτοί οι φόβοι αυξάνονται ακόμη περισσότερο, δεδομένης μιας νέας έκθεσης από την Wall Street Journal αυτή την εβδομάδα που προειδοποιεί ότι τα αμερικανικά όπλα αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων που χρειάζεται η Ταϊβάν για να αμυνθεί από την κινεζική εισβολή δεν έχουν παραδοθεί και μπορεί να απέχουν ακόμη χρόνια από την άφιξη. .

«Τα περισσότερα συμβόλαια για αμυντικό εξοπλισμό που υπογράφηκαν υπό τις κυβερνήσεις Τραμπ και Μπάιντεν έχουν καθυστερήσει λόγω γραφειοκρατικών καθυστερήσεων και περιορισμών χωρητικότητας σε κατασκευαστές άμυνας, δημιουργώντας ένα ανεκτέλεστο ποσό 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων ανεκπλήρωτων παραγγελιών», ανέφερε η έκθεση.

Συνειδητοποιώ ότι έχω περάσει από μια τεράστια ποσότητα πολύ σύνθετου υλικού πολύ γρήγορα σε αυτό το άρθρο.

Αλλά νομίζω ότι οι περισσότεροι από τους αναγνώστες μου μπορούν να το χειριστούν.

Η ουσία είναι ότι ο πόλεμος έρχεται, και έτσι ελπίζω ότι προετοιμαζόσασταν .

Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος θα είναι διαφορετικός από οτιδήποτε έχει δει ποτέ ο πλανήτης μας, και όσοι είναι σε θέση να τον επιβιώσουν θα έχουν τη ζωή τους εντελώς ανάποδα.

Το νέο βιβλίο του Michael με τίτλο  «Chaos»  είναι διαθέσιμο  σε χαρτόδετο βιβλίο  και  για το Kindle  στο Amazon.com και μπορείτε να δείτε το νέο του ενημερωτικό δελτίο Substack  εδώ .

endoftheamericandream.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου