Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024

Η δολοφονία του κουνιάδου του αρχηγού της Χεζμπολάχ θα μας οδηγήσει στο επόμενο κεφάλαιο του 3ου Παγκοσμίου Πολέμου;

 

Πώς θα κλείσει αυτός ο κύκλος κλιμάκωσης; Κάθε μέρα, είτε η Χεζμπολάχ είτε το Ισραήλ κλιμακώνουν την κατάσταση σε ένα επικίνδυνο νέο επίπεδο. Ένας πόλεμος μεταξύ των δύο μερών έχει ήδη ξεκινήσει, και σε αυτό το σημείο δεν βλέπω κανένα τρόπο να αποφευχθεί ένας πλήρης περιφερειακός πόλεμος που θα οδηγήσει σε τεράστιους θανάτους και καταστροφές. Πολλοί ήλπιζαν ότι το 2024 θα επικρατούσαν πιο ψυχραιμίες, αλλά αντίθετα αυτό το νέο έτος ξεκίνησε με μια σειρά από πολύ ανησυχητικές κλιμακώσεις …

Μόνο την τελευταία εβδομάδα, μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σκότωσε έναν διοικητή της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, η Χεζμπολάχ έπληξε μια ευαίσθητη ισραηλινή βάση με ρουκέτες και το Ισραήλ σκότωσε έναν ανώτερο μαχητή της Χαμάς με αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό.

Κάθε χτύπημα και αντεπίθεση αυξάνει τον κίνδυνο ο καταστροφικός πόλεμος στη Γάζα να διαχυθεί σε όλη την περιοχή.

Στην αντιπαράθεση δεκαετιών που φέρνει αντιμέτωπες τις ΗΠΑ και το Ισραήλ ενάντια στο Ιράν και τις συμμαχικές μαχητικές ομάδες, υπάρχουν φόβοι ότι οποιοδήποτε μέρος θα μπορούσε να πυροδοτήσει έναν ευρύτερο πόλεμο μόνο και μόνο για να αποφευχθεί η εμφάνιση αδύναμη. Μια αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ σκότωσε έναν ηγέτη της πολιτοφυλακής που υποστηρίζεται από το Ιράν στη Βαγδάτη την περασμένη εβδομάδα, και το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ αντάλλαξε πρόσφατα πυρά με τους ευθυγραμμισμένους με το Ιράν αντάρτες Χούτι στην Ερυθρά Θάλασσα.

Είμαστε τόσο κοντά στην άκρη τώρα.

Υπάρχει ακόμα ελπίδα ότι θα μπορούσαμε να αποφύγουμε το αδιανόητο;

Αναφέρεται ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν εργάζεται πολύ σκληρά για να αποτρέψει « να ξεσπάσει ένας πλήρης πόλεμος» …

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν έστειλε τους κορυφαίους βοηθούς του στη Μέση Ανατολή με έναν κρίσιμο στόχο: Να αποτρέψει την έκρηξη ενός πλήρους πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της λιβανικής μαχητικής ομάδας Χεζμπολάχ.

Το Ισραήλ έχει καταστήσει σαφές ότι θεωρεί αβάσιμη την τακτική ανταλλαγή πυρών μεταξύ των δυνάμεών του και της Χεζμπολάχ κατά μήκος των συνόρων και ενδέχεται να ξεκινήσει σύντομα μια μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση στον Λίβανο.

«Προτιμούμε τον δρόμο μιας συμφωνημένης διπλωματικής διευθέτησης», δήλωσε την Παρασκευή ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Yoav Gallant, «αλλά πλησιάζουμε στο σημείο που θα αναποδογυρίσει η κλεψύδρα».

Μετά από όλα όσα έχουν συμβεί, η ισραηλινή κυβέρνηση δεν θα είναι ικανοποιημένη έως ότου όλες οι δυνάμεις της Χεζμπολάχ βρεθούν βόρεια του ποταμού Λιτάνι.

Και η Χεζμπολάχ δεν θα αποσυρθεί ποτέ πρόθυμα βόρεια του ποταμού Λιτάνι, και έτσι οι Ισραηλινοί Στρατοί θα χρησιμοποιηθούν για να τους απωθήσουν.

Περιττό να πούμε ότι μόλις ο Ισραηλινός Στρατός μεταβεί στο νότιο Λίβανο, τα γεγονότα θα αρχίσουν να κινούνται πολύ, πολύ γρήγορα.

Τη Δευτέρα, ένας ανώτερος διοικητής της Χεζμπολάχ που φέρεται να ήταν ο εγκέφαλος πίσω από την πυραυλική επίθεση στην αεροπορική βάση Meron στο βόρειο Ισραήλ σκοτώθηκε από ισραηλινό χτύπημα στο νότιο Λίβανο …

Ένα ισραηλινό χτύπημα στο νότιο Λίβανο σκότωσε σήμερα έναν ανώτερο διοικητή της ελίτ δύναμης Radwan της Χεζμπολάχ, κλιμακώνοντας τους φόβους ότι η σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς θα μπορούσε να εξελιχθεί σε έναν ευρύτερο πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

Ο Wissam Hassan Tawil, ο αναπληρωτής επικεφαλής μονάδας της δύναμης του Radwan, πέθανε μαζί με έναν άλλο μαχητή της Χεζμπολάχ όταν το αυτοκίνητό τους, ένα SUV Honda, έγινε στόχος επίθεσης στο λιβανέζικο χωριό Majdal Selm.

Ήταν το υψηλόβαθμο μέλος της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκε από τότε που το Ισραήλ και η λιβανική ομάδα άρχισαν να ανταλλάσσουν διασυνοριακά πυρά μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Αλλά αυτός δεν ήταν απλώς ένας τυχαίος στρατιωτικός ηγέτης της Χεζμπολάχ.

Αναφέρεται ευρέως ότι ήταν στην πραγματικότητα ο κουνιάδος του Χασάν Νασράλα…

Ο ανώτατος διοικητής της Χεζμπολάχ Γουίσαμ Χασάν Ταουίλ σκοτώθηκε σε επίθεση με βόμβα στην άκρη του δρόμου με στόχο το αυτοκίνητό του στο νότιο Λίβανο σήμερα.

Ο Ταουίλ ήταν ο κουνιάδος του αρχηγού της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα.

Μέχρι αυτό το σημείο, ο Νασράλα διστάζει να τραβήξει τη σκανδάλη σε έναν πλήρη πόλεμο με το Ισραήλ.

Αλλά τώρα ένα μέλος της δικής του οικογένειας έχει δολοφονηθεί.

Τι θα κάνει λοιπόν τώρα;

Κάθε μέρα που περνάει πεθαίνουν περισσότεροι μαχητές της Χεζμπολάχ. Μάλιστα, μας λένε ότι συνολικά 130 μαχητές της Χεζμπολάχ έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής…

Από τότε που η Χαμάς εξαπέλυσε την άνευ προηγουμένου τρομοκρατική της επίθεση στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, γίνονται σχεδόν καθημερινές ανταλλαγές πυρών κατά μήκος των συνόρων Ισραήλ-Λιβάνου μεταξύ μαχητών της Χεζμπολάχ και ισραηλινών δυνάμεων.

Τουλάχιστον 175 άνθρωποι σκοτώθηκαν στον Λίβανο, μεταξύ των οποίων 130 μαχητές της Χεζμπολάχ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AFP. Τουλάχιστον εννέα στρατιώτες και τέσσερις πολίτες σκοτώθηκαν στο βόρειο Ισραήλ, σύμφωνα με αξιωματούχους της χώρας, και χιλιάδες έχουν εκκενωθεί από τα σπίτια τους σε παραμεθόριες κοινότητες λόγω των συνεχιζόμενων μαχών.

Δυστυχώς, αυτή είναι μόνο η αρχή.

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή βρίσκεται ακόμη μόνο στα πρώτα κεφάλαια, και τόσος θάνατος και καταστροφή είναι μπροστά.

Εν τω μεταξύ, η κατάσταση στα σύνορα μεταξύ Βόρειας Κορέας και Νότιας Κορέας έχει γίνει τόσο τεταμένη που οι Νοτιοκορεάτες διέταξαν πραγματικά την εκκένωση του νησιού Yeonpyeong …

Η Νότια Κορέα έδωσε εντολή στους πολίτες στο νησί Yeonpyeong στα δυτικά σύνορα να εκκενώσουν σε καταφύγια, δήλωσαν αξιωματούχοι την Παρασκευή, εν μέσω προφανών ενδείξεων στρατιωτικής πρόκλησης από τη Βόρεια Κορέα.

Η εντολή έκτακτης εκκένωσης δόθηκε στις 12:02 το μεσημέρι και ξανά στις 12:30 το μεσημέρι της Παρασκευής κατόπιν αιτήματος του νοτιοκορεατικού στρατού, σύμφωνα με το τοπικό γραφείο της κομητείας.

Δεν νομίζω ότι η Βόρεια Κορέα βρίσκεται ακόμη στα πρόθυρα εισβολής, αλλά εάν οι ΗΠΑ αποσπαστούν από πολλαπλές συγκρούσεις αλλού στον κόσμο, οι Βορειοκορεάτες μπορεί να δουν την ευκαιρία να κάνουν μια κίνηση.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία θερμαίνεται επίσης και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει προσδιορίσει δημοσίως τις ΗΠΑ και άλλες δυτικές δυνάμεις ως τον πραγματικό εχθρό της Ρωσίας …

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ισχυρίστηκε ότι η Δύση είναι ο πραγματικός «εχθρός» καθώς η εισβολή του στην Ουκρανία πλησιάζει τη δεύτερη επέτειό της.

Ο πρώην πράκτορας της KGB, ο οποίος επιδιώκει επανεκλογή τον Μάρτιο, ισχυρίστηκε ότι δυνάμεις σε δυτικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Βρετανίας, εργάζονταν για να καταστρέψουν το «ρωσικό κράτος» – και παρείχαν όπλα στην Ουκρανία για να εξασφαλίσουν ότι η μεγαλύτερη χώρα του κόσμου θα υποστεί μια «στρατηγική ήττα». στο πεδίο της μάχης.

Μιλώντας σε έναν τραυματισμένο στρατιώτη σε στρατιωτικό νοσοκομείο, ο Πούτιν ισχυρίστηκε ότι «η ίδια η Ουκρανία δεν είναι εχθρός μας».

Και πρόσθεσε: «Το θέμα δεν είναι ότι αυτοί (η Δύση) βοηθούν τον εχθρό μας. Είναι εχθροί μας.

Ζούμε σε μια εποχή πολέμων και φημών για πολέμους και ο στρατός των ΗΠΑ μπορεί να χρειαστεί να πολεμήσει περισσότερους από έναν μεγάλους πολέμους ταυτόχρονα.

Είναι προετοιμασμένος ο στρατός μας για αυτό;

Φυσικά και όχι.

Στην πραγματικότητα, το μέγεθος του αμερικανικού στρατού έχει πέσει στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1940 …

Μέχρι το τέλος του 2023, θα υπάρχουν μόνο 452.000 εν ενεργεία στρατιώτες στον στρατό των ΗΠΑ, η μικρότερη δύναμη από το 1940, ανέφερε πρόσφατα το Defense News.

Σε αυτό το πνεύμα, το διεθνές στρατιωτικό μέσο ειδήσεων επεσήμανε τις ελλείψεις στρατολόγησης στον αμερικανικό στρατό που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε περικοπή 3.000 στρατιωτών Ειδικών Επιχειρήσεων του Στρατού πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους.

Μια φορά κι έναν καιρό είχαμε τη μεγαλύτερη στρατιωτική μηχανή σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Αλλά σε αυτό το στάδιο ο στρατός των ΗΠΑ έχει μετατραπεί σε ένα πολιτικά ορθό αστείο που είναι πολύ καλό στη διεξαγωγή σεμιναρίων διαφορετικότητας και πορείες υπερηφάνειας.

Τώρα ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος έχει ξεκινήσει και έχω την αίσθηση ότι θα πληρώσουμε πολύ μεγάλο τίμημα για να επιτρέψουμε στον στρατό μας να υποχωρήσει τόσο απότομα.

Το νέο βιβλίο του Michael με τίτλο  «Chaos»  είναι πλέον διαθέσιμο  σε χαρτόδετο βιβλίο  και  για το Kindle  στο Amazon.com και μπορείτε να δείτε το νέο του ενημερωτικό δελτίο Substack  εδώ .

theeconomiccollapseblog.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου