Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024

Το 2024 θα είναι έτος ιστορικών φυσικών καταστροφών.


Δεν τα καταφέραμε ούτε μια ολόκληρη μέρα το 2024 προτού ο πλανήτης μας μας στείλει μερικές τεράστιες υπενθυμίσεις ότι γίνεται όλο και πιο ασταθής. Δυστυχώς, οι σεισμοί που μόλις είδαμε στην Καλιφόρνια και την Ιαπωνία είναι μόνο η αρχή. Το 2024 θα είναι μια χρονιά ιστορικών φυσικών καταστροφών και σε πολλές περιπτώσεις δεν

θα υπάρχει καμία προειδοποίηση. Στην Ιαπωνία, οι άνθρωποι ετοιμάζονταν για μια συνηθισμένη Πρωτοχρονιά, όταν ξαφνικά άρχισε το τρέμουλο. Μέχρι στιγμής, η Ιαπωνία έχει πληγεί από περισσότερους από 100 σημαντικούς σεισμούς, και αυτός περιλαμβάνει έναν με μέγεθος 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ …

Τέσσερις άνθρωποι επιβεβαιώθηκαν νεκροί, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι άλλα θύματα θα μπορούσαν να είχαν θαφτεί ζωντανά κάτω από τα ερείπια μετά από περισσότερους από 100 σεισμούς στην Ιαπωνία, συμπεριλαμβανομένου ενός σεισμού 7,6 Ρίχτερ, που πυροδότησε μια μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας είπε ότι οι προσπάθειες διάσωσης έχουν γίνει «εξαιρετικά δύσκολες λόγω ζημιών στους δρόμους» στην επαρχία Ishikawa, κοντά στο επίκεντρο του σεισμού. Ο κύριος αυτοκινητόδρομος μέσω της συνοικίας έχει κλείσει εντελώς, σύμφωνα με αναφορές.

Ο σεισμός μεγέθους 7,6 Ρίχτερ «έγινε αισθητός μέχρι το Τόκιο» και το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ μας λέει ότι είναι ο μεγαλύτερος σεισμός που έπληξε τη συγκεκριμένη περιοχή σε περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες.

Περιττό να πούμε ότι όλο αυτό το τρέμουλο δημιούργησε αρκετό πανικό και το πλάνα που βγαίνει από την Ιαπωνία μοιάζει σαν να έχει βγει απευθείας από ταινία καταστροφής του Χόλιγουντ…

Πλάνα ιαπωνικών μέσων ενημέρωσης έδειξαν ανθρώπους να τρέχουν στους δρόμους και κόκκινο καπνό να αναβλύζει από μια φωτιά σε μια κατοικημένη γειτονιά. Οι φωτογραφίες έδειχναν ένα πλήθος ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένης μιας γυναίκας με ένα μωρό στην πλάτη της, να στέκεται δίπλα σε τεράστιες ρωγμές που είχαν σκίσει το πεζοδρόμιο.

Για πρώτη φορά μετά την καταστροφή της Φουκουσίμα το 2011, η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε «ειδική προειδοποίηση» για την πιθανότητα τσουνάμι, αλλά ευτυχώς το τσουνάμι που έπληξε τις ιαπωνικές ακτές δεν ήταν τόσο μεγάλο όσο αρχικά αναμενόταν …

Η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε ειδική προειδοποίηση για ένα πιθανό τσουνάμι μεγέθους 3 μέτρων ή υψηλότερο στη χερσόνησο Noto της Ishikawa και το υποβάθμισε ώρες αργότερα. Ένα τσουνάμι μεγέθους 1,2 μέτρων ή μεγαλύτερο έφτασε στο λιμάνι Wajima του νομού, ανέφερε.

Ήταν η πρώτη φορά που εκδόθηκε μια τέτοια ειδική προειδοποίηση μετά τον σεισμό και το τσουνάμι μεγέθους 9,0 βαθμών του 2011 που κατέστρεψαν περιοχές της βορειοανατολικής Ιαπωνίας και πυροδότησε την πυρηνική κρίση της Φουκουσίμα.

Δεν έχουμε δει να τρέμει αυτή τη φύση σε αυτό το μέρος του κόσμου για πολύ καιρό.

Καθώς μπαίνουμε πιο βαθιά στο 2024, θα παρακολουθώ πολύ προσεκτικά το όρος Φούτζι.

Μόλις συμβεί μια πλήρης καταστροφική έκρηξη αυτού του ηφαιστείου, εκατομμύρια Ιάπωνες θα μπορούσαν να πεθάνουν.

Στο μεταξύ, κλονίζεται και η πολιτεία της Καλιφόρνια.

Λίγες ώρες μετά την έναρξη του 2024, ένας σεισμός μεγέθους 4,1 Ρίχτερ ταρακούνησε την πόλη του Λος Άντζελες …

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ έπληξε το Λος Άντζελες την Πρωτοχρονιά.

Σε ένα αγενές ξύπνημα για τους γλεντζέδες που θηλάζουν, ο σεισμός έπληξε 12 μίλια μακριά από την ακτή από την πόλη Rancho Palos Verdes στην κομητεία του Λος Άντζελες στις 8.27 π.μ.

Αυτός ο σεισμός δεν ήταν αρκετά μεγάλος για να προκαλέσει σημαντικές ζημιές, αλλά δεν είναι αυτό το πραγματικό ζήτημα.

Το πραγματικό ζήτημα είναι ότι η νότια Καλιφόρνια έχει κλονιστεί επανειλημμένα από σεισμούς τις τελευταίες δέκα ημέρες…

Τις τελευταίες δέκα ημέρες, σημειώθηκε τουλάχιστον ένας σεισμός μεγέθους 3,0 Ρίχτερ και άνω με επίκεντρο κοντά.

Οι επιστήμονες συνεχίζουν να μας λένε ότι η δυτική ακτή έχει καθυστερήσει πολύ για τον «Μεγάλο» και αυτή η μέρα θα μπορούσε να φτάσει χωρίς καμία απολύτως προειδοποίηση.

Όταν τελικά χτυπήσει το «The Big One», μεγάλα τμήματα της νότιας Καλιφόρνια θα μπορούσαν ενδεχομένως να πέσουν αρκετά πόδια μέσα σε λίγες στιγμές, και αυτό θα επέτρεπε στο νερό από τον Ειρηνικό Ωκεανό να εισχωρήσει.

Αυτό είναι κάτι για το οποίο έχω μιλήσει εκτενώς στα βιβλία μου και οι επιστήμονες έχουν προειδοποιήσει ότι κάποια μέρα θα συμβεί.

Αλλά οι περισσότεροι από αυτούς που ζουν κατά μήκος της ακτής στη νότια Καλιφόρνια δεν ενδιαφέρονται για τέτοιες προειδοποιήσεις.

Φυσικά, δεν πρέπει να ανησυχούμε μόνο για τις φυσικές καταστροφές. Αυτήν τη στιγμή, ο πόλεμος μαίνεται σε όλο τον κόσμο, ο λιμός εξαπλώνεται, τα οικονομικά προβλήματα έχουν αρχίσει να ξεφεύγουν από τον έλεγχο και αρκετοί σημαντικοί λοιμοί συνεχίζουν να εξαπλώνονται.

Οι περισσότεροι άνθρωποι του γενικού πληθυσμού δεν φαίνονται πολύ ανήσυχοι με τίποτα από όλα αυτά, αλλά πολλοί από την ελίτ προετοιμάζονται πυρετωδώς για αυτό που είναι μπροστά.

Για παράδειγμα, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ ξοδεύει ένα κολοσσιαίο χρηματικό ποσό για να κατασκευάσει ένα γιγάντιο συγκρότημα επιβίωσης στη Χαβάη …

Ο ΜΑΡΚ Ζούκερμπεργκ κατασκεύαζε ένα υπόγειο καταφύγιο και έχει οδηγήσει σε πανικό και άγριες συνωμοσίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το υπόγειο καταφύγιο του ιδρυτή του Facebook, που εκτιμάται ότι αξίζει περίπου 270 εκατομμύρια δολάρια, κατασκευάζεται στη βορειοανατολική πλευρά του νησιού Kauai της Χαβάης.

Θα χρειαστεί πραγματικά να χρησιμοποιήσει αυτή την ένωση σύντομα;

Τόσα πολλά πρόκειται να συμβούν φέτος. Οι πιο θερμές προεδρικές εκλογές στην ιστορία των ΗΠΑ θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο, η συνοριακή κρίση έχει ήδη φτάσει σε ένα επίπεδο που ξεπερνάει οτιδήποτε έχουμε δει ποτέ και στις 8 Απριλίου η δεύτερη Μεγάλη Αμερικανική Έκλειψη θα γίνει πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο…

Υπάρχει λόγος για τον οποίο η διαδρομή αυτής της επερχόμενης έκλειψης εμφανίζεται στο εξώφυλλο του «Chaos» . Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι αυτή η έκλειψη είναι πολύ σημαντική και τυχαίνει να πέσει την πρώτη κιόλας ημέρα του Βιβλικού έτους που ξεκινά την άνοιξη.

Πιστεύετε ότι είναι απλώς μια σύμπτωση;

Φτάσαμε επιτέλους στη χρονιά που τόσοι πολλοί από εμάς υποδεικνύουμε τόσο καιρό.

Καθώς η κοινωνία μας κλονίζεται πολύ από τη μια κρίση μετά την άλλη, το έδαφος κάτω από τα πόδια μας θα συνεχίσει να κλονίζεται πολύ.

Προετοιμαστείτε λοιπόν για αυτό που ακολουθεί, γιατί τα πράγματα πρόκειται να γίνουν πραγματικά τρελά.

theeconomiccollapseblog.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου