Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

To CDC προτείνει και τέταρτη δόση εμβολίων σε 9.000.000 ανοσοκατεσταλμένους Αμερικανούς.

 Ακόμα μία σύσταση από το αμερικάνικο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, προκαλεί νέα αναταραχή στις ΗΠΑ καθώς το CDC προτείνει και μία ΤΕΤΑΡΤΗ δόση εμβολίου κατά της Covid-19, τουλάχιστον έξι μήνες μετά τη λήψη της τρίτης, για πολίτες που είναι μέτρια ή σοβαρά ανοσοκατεσταλμένοι.

Οι νέες οδηγίες αναφέρουν επίσης ότι η ίδια κατηγορία ανθρώπων θα πρέπει άμεσα να κάνει την τρίτη δόση εάν έχουν περάσει περισσότερες από 28 ημέρες από τη λήψη της δεύτερης του εμβολίου mRNA. «Σε τέτοιες περιπτώσεις, άτομα που είναι μέτρια και σοβαρά ανοσοκατεσταλμένα μπορεί να λάβουν συνολικά τέσσερις δόσεις εμβολίου κατά της COVID-19», σύμφωνα με το CDC.

Εκείνοι που είναι μέτρια έως σοβαρά ανοσοκατεσταλμένοι είναι όσοι βρίσκονται σε ενεργή θεραπεία καρκίνου, σύμφωνα με το CNN. Περιλαμβάνονται επίσης ασθενείς με μεταμόσχευση οργάνων και λήπτες βλαστοκυττάρων, άτομα με προχωρημένο HIV και εκείνοι που λαμβάνουν υψηλές δόσεις κορτικοστεροειδών ή άλλων ανοσοκατασταλτικών. Το CDC πιστεύει ότι υπάρχουν περίπου 9 εκατομμύρια άνθρωποι που ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες οι οποίοι χαρακτηρίζονται από μέτρια έως σοβαρά ανοσοκατεσταλμένοι.

Ο αμερικάνικος οργανισμός δεν αναφέρεται στα εμβόλια που χορηγούνται σε ανοσοκατεσταλμένα άτομα ως «ενισχυτικά», επειδή πιστεύεται ότι δεν είχαν πλήρη ανοσολογική απόκριση από τις δύο πρώτες δόσεις.

Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins διαπίστωσε ότι τα εμβολιασμένα ανοσοκατεσταλμένα άτομα είχαν 485 φορές περισσότερες πιθανότητες να νοσηλευτούν ή να πεθάνουν από COVID-19 σε σύγκριση με τα περισσότερα εμβολιασμένα άτομα. Όσοι είναι ανοσοκατεσταλμένοι είναι επίσης πιο πιθανό να μεταδώσουν τον ιό σε άτομα που είχαν στενή επαφή μαζί τους.

Την περασμένη εβδομάδα, οι ομοσπονδιακοί υγειονομικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ έδωσαν την τελική έγκριση στους Αμερικανούς να λάβουν ενισχυτικά εμβόλια και αφορά συγκεκριμένα όσους εμβολιάστηκαν με τα σκευάσματα της Johnson & Johnson και της Moderna, καθώς για τα εμβόλια της Pfizer είχε δοθεί νωρίτερα η έγκριση. Επίσης, το FDA επιτρέπει την ευελιξία «ανάμειξης και αντιστοίχισης» αυτής της επιπλέον δόσης ανεξάρτητα από τον τύπο που έλαβαν αρχικά οι εμβολιασμένοι.

kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου