Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

Το χάος φέρνει παρέμβαση: Άρχισαν διεθνείς αναφορές στον Τρίτο Ναό – Χαμάς: Χτυπήσαμε χημικό εργοστάσιο, vid.

 Πιέσεις για «λύση»...

Ο ένοπλος βραχίονας της Χαμάς ισχυρίζεται πως εξαπέλυσε επίθεση με drone κατά χημικού εργοστασίου κοντά στα σύνορα της Γάζας, με την κατάσταση να παραμένει έκρυθμη, ενώ οι Ισραηλινοί τα άλλαξαν και είπαν πως δεν εισέβαλλαν τελικά στην Λωρίδα.

Η σύρραξη μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στην Μέση Ανατολή συνεχίοζεται και μετά από ακόμη μία νύχτα έντασης, υπάρχουν πληροφορίες για επίθεση με drone κατά χημικού εργοστασίου κοντά στα σύνορα της Γάζας.

Ειδικότερα, ο ένοπλος βραχίονας της Χαμάς, Al-Qassem, επεσήμανε σήμερα πως εξαπέλυσε την εν λόγω επίθεση σε χημικό εργοστάσιο στην περιοχή Νιρ Οζ, κοντά στα σύνορα με την Γάζα.


Την ίδια ώρα η κατάσταση σε αρκετές πόλεις του Ισραήλ έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Κορυφαίοι πολιτικοί και πολιτειακοί παράγοντες φτάνουν στο σημείο να μιλούν ανοιχτά για κίνδυνο εμφυλίου πολέμου, καθώς μαίνονται οι ταραχές, οι καταστροφές και οι φονικές συγκρούσεις ανάμεσα στην εβραϊκή και την αραβική κοινότητα.

«Πρέπει να λύσουμε τα προβλήματά μας χωρίς να προκαλέσουμε εμφύλιο πόλεμο, ο οποίος θα έθετε σε κίνδυνο την ύπαρξή μας, περισσότερο από όλους τους κινδύνους που αντιμετωπίζουμε από το εξωτερικό», δήλωσε σε ασυνήθιστα δυσοίωνους τόνους ο πρόεδρος του κράτους, Ρεουβέν Ριβλίν. «Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες στις ισραηλινές πόλεις είναι απαράδεκτο, είναι αναρχία», τόνισε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, για να προσθέσει: «Τίποτα δεν δικαιολογεί το λιντσάρισμα Εβραίων από Αραβες και τίποτα δεν δικαιολογεί το λιντσάρισμα Αράβων από Εβραίους».

Το τελευταίο τριήμερο σημειώθηκαν οι χειρότερες αστικές ταραχές στην ιστορία του Ισραήλ σε αρκετές πόλεις με μεικτό πληθυσμό, με πυρπολήσεις αυτοκινήτων και κτιρίων, λιντσαρίσματα ή και δολοφονίες αλλοφύλων, και από τις δύο εθνικές κοινότητες.

Η διεθνής κοινότητα Προσπαθεί να δώσει την «λύση», ενώ ξεκίνησαν οι αναφορές διεθνών ΜΜΕ στον «Τρίτο Ναό», τον οποίο θέλουν να χτίσουν οι Εβραίοι, ωστόσο η Δύση επιθυμεί αυτό να γίνει σε συνεννόηση με τους μουσουλμάνους και όχι προς ανάδειξη του Εβραϊσμού. Μέσα ενημέρωσης ξεκίνησαν να κάνουν αναφορά στην πρόθεση ανέγερσης του Ναού στο όρος, στο οποίο οι μουσουλμάνοι έχουν το Αλ Άκσα.

Το ίδιο συμβαίνει και σε social media:

Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες…

el.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου