Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στον Κορινθιακό -Ταρακουνήθηκε και η Αθήνα.Γ. Παπαδόπουλος για σεισμό στο Γαλαξίδι:Δεν μπορούμε να δώσουμε απάντηση αν ήταν ο κύριος.

Σεισμός εντάσεως 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 12:46 το μεσημέρι του Σαββάτου, κοντά στον Κορινθιακό κόλπο.Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε κοντά στο Γαλαξίδι
Η ισχυρή σεισμική δόνηση, που σημειώθηκε κοντά στην Ιτέα, 8 χλμ. δυτικά-νοτιοδυτικά του Γαλαξιδίου, έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου, ενώ... ταρακούνησε και την Αθήνα, παρότι σημειώθηκε σε απόσταση 131 χλμ. δυτικά- βορειοδυτικά της πρωτεύουσας.
Ο σεισμός ήταν επιφανειακός, με εστιακό βάθος 13,7 χιλιόμετρα.
Η σεισμική δόνηση προκάλεσε έντονη ανησυχία στους κατοίκους του Γαλαξιδίου, που πετάχτηκαν από τα σπίτια τους. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.
Σεισδμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 12:48 κοντά στο ΓαλαξίδιΣεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 12:48 κοντά στο Γαλαξίδι.

Λέκκας: Το φαινόμενο εξελίσσεται ομαλά
Ο σεισμός έγινε αισθητός σε περιοχές της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας, αλλά κυρίως στην Αθήνα, λόγω της κατεύθυνσης των ρηγμάτων από ανατολή προς δύση στον Κορινθιακό κόλπο, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας.
Το φαινόμενο εξελίσσεται ομαλά σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, σημείωσε ο κ. Λέκκας. Οι επιστήμονες το παρακολουθούν αλλά θα χρειαστεί να παρέλθουν δύο 24ωρα για να ξεκαθαριστεί αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό, συμπλήρωσε.
iefimerida.gr

Γ. Παπαδόπουλος για σεισμό στο Γαλαξίδι:Δεν μπορούμε να δώσουμε απάντηση αν ήταν ο κύριος.

Ο διευθυντής του Κέντρου Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, ανέφερε ότι ο σεισμός 5,3 Ρίχτερ στο Γαλαξίδι, έγινε σε μία περιοχή με υψηλή σεισμικότητα, στο κεντρικό μέρος του Κορινθιακού Κόλπου.
«Είχαν προηγηθεί κάποιοι μικρότεροι σεισμοί, ενδεχομένως να ήταν προσεισμοί. Είναι κρίσιμο να κοιτάξουμε αν ήταν ο κύριος σεισμός ή όχι, αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να δώσουμε τελική απάντηση», τόνισε ο σεισμολόγος και συνέχισε: «Είναι σίγουρο ότι θα επακολουθήσουν μικρότερες δονήσεις που θα μας δώσουν περισσότερες και σημαντικές λεπτομέρειες».
patrastimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου